Ahojte zienky. Tie ktoré máte parný mixer Avent 4v1 chcem sa opýtať ako rozmrazujete príkrmy? Včera sme začali prikrmovať ale zatiaľ žiadny úspech. Rozmýšľam, že si pomixujem mrkvu a mrkva+zemiak a dám do tých nadobiek na ľad a do mraznicky. Každý deň vytiahnem jednu kocku a skúsim dať. Len ma zaujíma že ako to tam rozmrazim a ohrejem na správnu teplotu. Pripadne nejaké triky pre prvorodičku? 😁😁
@lujza10 vieš lebo zatiaľ všetko by som musela jesť ja 😂 tak som myslela že nebudem take kusocky robit každý deň ale dám zamraziť. Keď bude papať viac tak jasne že budem robit čerstvé ale teraz je to len take že na jazyk a dosť 🙄
Ale ved uvaris mrkvu..zemiak...radsej cerstve jej daj ako mrazene. Ja sama nemam rada hotove jedlo z mrazaku. 🤗
zemiak nemrazit! mrazom sa v nom nejak naviaze skrob ci co to, ma byt vzdy cerstvy.
ja si zatial kombinacie nemrazim, narobila som si zvlast suroviny a tak vytahujem a kombinujem, pride mi to slobodnejsie vo volbe
@nairia dobre tak zemiak nebudem mraziť. Ale inak to robíš tak ako som písala?
Môžete mu dať to čo nezjedol aj na druhý deň. Veď to bude v chladničke. Do mrazničky som dávala jedlo, ktoré trvá dlhsie uvariť, napr.slepačí vývar, hovädziu polievku, strukovinové polievky...Ked som pridávala nové zeleniny, zvykla som si zmraziť hotové polievky, napr.hokaido polievku, tekvicovú, brokolicovú, hráškovú, špenátovú. Prvé príkrmy z jednej, dvoch surovín si urobte čerstvé a kludne do druhého dňa vydržia. Keďže tieto detské jedlá sa varia z mála surovín (kúsok kalerábu, polovica mrkvy, hrsť špenátu, malá ružička brokolice, kúsok póru...), do mrazničky som si nachystala rôznu nakrájanú zeleninu. Keď som do jedla potrebovala dať kusok póru,
...vytiahla som z mrazničky.
Prílohy ako ryža, zemiaky, cestoviny som nemrazila..Len polievky, prípadne mäso na šťave. Ak som nestihla variť, vybrala som z mrazničky. Čo sa dalo som uvarila čerstvé.
ano, ked uvarim, tak to dam na obed, jednu porciu odlozim do chladnicky na dalsi den a zvysok zamrazim. potom rano vytiahnem a necham rozmrazit, pripadne ohrievam vo vodnom kupeli. co sa teploty tyka, davam si vzdy na chrbat ruky, ale vo vseobecnosti davam skor vlazny az chladny ako teply/ horuci
@modryyyy dakujeeem. Takze si ocistim zeleninu, nakrajam, dám do mraznicky a každý deň vytiahnem kúsok. Naparim a rozmixujem. Tak? 🥰
Áno, tak. Môžete si takto zmraziť aj menšie kúsky mäsa..napriklad kuracie, zajačie, kúsky ryby (sumček africký je ryba zo slovenskej biofarmy a BEZ KOSTÍ). Pri varení ušetrite čas a jedlo bude čerstvé.😃
@modryyyy to je super nápad. Bože prečo ma to nenapadlo 😂😂
Veľa skvelých tipov mám z knihy Zdraví papkáči. Sú tam rôzne obmeny jedál, tipy, kombinácie, tabuľky v ktorom mesiaci pridávať rôzne potraviny. Mne veľmi pomohla. Rok vydania 2019, moderná.Recepty sú pre celú rodinu, malým deťom sa niekorá surovina vynechá a preto nie je nutné variť dieťatku zvlášť a dospelým zvlášť. To tiež ušetrí čas. Tam som sa dozvedela, že sumček africký nemá kosti. Odvtedy jeme len túto rybu. 😃
Uvar vzdy cerstve. Co nezje ..zjes ty 😁