Alergická reakcia na krupicovú kašu - máte skúsenosť?

lubinka9
30. júl 2010

Ahojte,
synovi som skusala dat prvy x kasu na veceru, uz pocas prvych lyziciek sa zacal skrabat za uskom a krku, do 10 minut mal po celej tvari a krku velke bordove flaky, na ktorych este vystupovali biele zdurene fliacky. Evidentne ho to velmi svrbelo. Skoncili sme na pohotovosti ☹ (Do hodiny celkovy ustup)
Lekarka sa cudovala, nezvykla reakcia na krupicovu kasu. Jednalo sa o krupicovu kasu so susenym mliekom (Milupa), zaraba sa len s vodou. Je od 4 mesiacov. Bez lepku.

Stalo sa nieco take aj vam? co vam na to povedali lekari? ako ste to dalej riesili?
Dakujem za prispevky.

bershka
30. júl 2010

ja by som to nepripisovala asi tej kasi, ale mlieku, resp. kravskej bielkovine.... ale urcite mudrejsia bola dokina. ono alergia niekedy nemusi vypuknut okamzite. mne dokina povedla, ze alergeny sa zbieraju a niekedy trva aj 20 rokov kym pridu na hranicu a vypukne to potom.... moja mala tak papala 7 dni banan a na 8 den bola vysypana komplet vsade

zuza.m
31. júl 2010

no poznam reakciu na krupicovu kašu že to nakomplet cele to dieta vyvracalo.my sme mali reakciu na jeden pripravok ktory obsahoval laktozu tak tiež že sa hned z toho povracal a asi o 6hodin velke červene mapove flaky.ktore sa vyhodili len na mieste kde sa ho niečo dotykalo.napriklad pod bradou ako mal golier alebo na rebrach ako som ho chytala.inak reakcia na laktozu je že sa mu vysypu okolo pusinky červene drobne vyražky ,myslim že nesvrbia ale neviem o aky čas.
asi by osm najskor začinala s nemliečnymi kašami a zarabala to s mliečkom ktore pije..ak je na um.