Ahojte, rada by som sa opýtala aký masom sa môže začať ked máme za sebou mesiac skúšania zeleninky, mám doma hovadzie ale nie som si istá či radšej nekúpiť kuracie na prvý krát. A kedže sa maso má pripravovať teraz už 6 krát v týždni, tak ako ho skladujete aby sa nemuselo každý deň variť? Ak by som dala zamraziť, ako potom rozmraziť ked varim zeleninu na pare? 🙂 Ďakujem
@thinna33 Kup domace, kura, kralika, naporcuj na male kusky, daj do mrazaku. Rano vytiahni z mrazaku jednu porciu masa a var kazdy den cerstve na pare, spolu so zeleninou.
@petulda333 Mne sa nezda byt 2-3 dni uvarene jedlo cerstve.
Urcite kuracim alebo kralicim.. morcacim.. take chude masko.. a na pare by som ja pripravila 🙂 a to mi pripomenulo jednu znaku ktora svoje 5 mesacne dieta krmi hovadzinou ..
@thinna33 a čo je na tom náročné kazdý den uvariť pre jedno dieťa prikrm? Priprava ani nie 5 minut a ma to čerstve, kolko trva ošupanie 1 maly zemiak, kusok mrkvy a neviem čoho? ..6x mäso ani nedavam, v den ked ma žltok nema mäso, zase neriad sa tak tabulkami a poučkami, za chvilu budu zase ine.
Kupujem domace kuracie mäso raz za neviem aky čas - ked sa nam minie, naporcujem si ho do mrazaku, z pár kusov urobim male - menšie kusky, neviem 5 cm dlhe, proste maly kusoček mäska si zabalim do potravinovej folie a dam do mrazaku - potom len vytahnem ten ,,piti,, kusok odbalim a hodim do hrnca s vodou a ostatnými vecami čo mam na prikrm - jedna mrkva, zemiak...čo dom dal. Ked sedi v stoličke rozmixujem ponornym mixerom a šmitec hotovo moze ist jest. Kusok hovädzieho z nejakeho kvalitneho zdroja uškodit nemoze alebo kraličie, morčacie.
@belllinka tak urcite cerstvejsie ako navarit na 6dni..a neviem ja mrazene moc nepouzivam
@petulda333 no tak ked mas okolo seba take lenive matere, ktore varia raz za 6 dni tak ano potom je raz za tri dni variť čerstvejšie. Fakt to je mi útecha, ze iné varia pri až 1 dieťati raz za týžden, tým by som sa velmi nechválila....a to som ja osobne vcelku pohodlna osoba, v nudzi šupnem aj Hippku a pri 3 deťoch by som si mohla dovolit povedať, ze nestiham. Po 6 dnoch v chladničke ten prikrm musi byt uz totálny blivajs - ani my nejeme a neprihrievame jedno jedlo 6 dni.
@petulda333 ja nemam na mysli, ze ma mrazit uvarene jedlo. To je hnusne, ked to rozmrazis. Nechapem, v com je problem navarit kazdy den cerstve. Mrazim iba surove maso.
@belllinka v ničom, proste sa im nechce.
Preco by malo jest pol rocne dieta masko 6 krat v tyzdni? Kde to pise?
mne lekár radil. Zo začiatku dajte uvariť kúsok maska napr. kuracie prsia spolu so zeleninou a zemiakom . potom popučiť, alebo pomixovať.... Neskoršie môžeš dávať namiesto kuracinky aj hovadzinu....
Mäso ako mäso nerieš.Ako ti radia malé kúsky zabaliť a každé ráno vybrať z mrazáku alebo navariť na 2 dni.
Nechápem čo máte proti hovadziemu masu. Kvalitné je výborné, obsahuje veľa železa, je vhodné už do prvých prikrmov.
A mäso 6x v týždni treba zadávať postupne, nie hneď naraz. Najprv raz, potom dvakrát atď.
@bajana Hovädzie sa považuje za najzdravšie 🙂
@petulda333 hovadzie maso je kvalitne, co sa urctie neodporuca je bravcove. telacie, kuracie, morcacie ano
@bajana tiez nechapem
ja som zacala kralicim (domacim) masom, varim max na dva dni, ale maso nedavam 2x po sebe. potom tiez kuracie a morcacie - domace. a hovadzie sa chystam pridat teraz.
@thinna33 na hovadzinu má ešte čas. Na prvý krát by som dala morčacie a teľacie. Kupila som stale viacej a naporcovala na malé kusky do sačkov do mrazničky. Dusiť so zeleninkou, potom do toho zemiačik a pomixovať 🙂 to bude mňamka.... na nete najdeš vela recoptov pre maličké detičky 😉
Zacinali sme zajacim masko, hovadzim. Domaci chov. Deti ho vobec vobec nechceli. Dlho trvalo kym si na maso zvykli a teraz 1,5 roka by ho pucili od rana do rana 🙂
Masom som uvarila so seleninou ako vyvar. Len masko rozmixovala a zamrazila v nadobe na lafove kocky. Kocky masa som vyberala a snazila sa ich zakamuflovat v jedle. Momentalne varim masove omacky so zeleninou a hned mrazim v presnidavkovych flasiach. Zvycajne tak na tyzden si spravi dva rozne jedla.
nám ešte dr. radil nedávať kuracie (morčacie) prsia, ale stehná, vraj tie prsia sú také "prázdne" mäso, pretože tie stehná si to kura namáha, takže je viac zásobované živinami, zatiaľ čo prsia iba má 🙂 no čo je na tom pravdy...
ahoj, mozes davat, kuracie, morcacie, zajaca, jahna, telacie ale aj hovadzie. v podstate vsetko okrem bravcoveho, ktore ma vraj vela skryteho tuku. Masko ma byt cbez viditelnej masti. Co sa skladovania tyka, tak ja som si naporcovala surove masko na tusim 15g kusky (taka 2x2cm kocka) a zvlast som si zabalila do potravinarskej folie. Potom som si vzdy vytiahla taky druh, aky som chcela.
@belllinka
@sardinka335 no ja leniva nie som,len akosi neviem uvarit jednu porciu vzdy sa mi podari viac,kedze moj drobec ma najradsej mix zeleniny-tekvica,cuketa a mrkva plus masko..varim tak ze napr v pondelok uvarim a zje jednu porciu,druhu v utorok,niekedy mam aj na stredu ale vacsinou uz v stredu varim novu davku.a ani okolo seba nemam ,,matere,, co varia na 6dni tu som narazala na autorku temy,ale poznam zeny co uvaria prikrm a zamrazia a to je pre mna fuuuj..
@mircalla ja proti hovadzine nemam nic ale dr nam odporucala zacat lahsim maskom (kralik,kuracie) a hocadzinu neskor
A na koľko variť králika pre dojča? Prvé mäsko
A masko z holuba (domaci chov) ste nedavali? Lebo ja sa prave teraz chystam ist uparit dcerke prvy krat masko, a to holubie
@merared To je ako psačie
Myslite na chut? Neviem porovnat, psa som este nejedla.
Ja mojmu synovi varim kralicie masko-domace.hovadzie urcite nie,a s tym kupovanim no neviem skus zohnat domace radsej,ja masko varim vo vode a potom mixujem spolu so zeleninou,urobim si davku tak na tri dni a uchovavam v chladnicke,varim jazdy treti den,je to cerstve aspon..skusala som zamrazit ale pri rozmrazovani z toho ostalo take divne cudo 😊😊 asi to neviem,takze radsej takto pomenej uvarim