malinká mala v marci 2roky a pila Nutrilon doteraz ale prechádzame na normálne kravské mlieko len neviem aké jej mám dávať, ktoré je najlepšie? zatial pije moje Lactose minus a priniesli sme z maďarska mliečko s 2,8%tukom len neviem či jej s ním nespravím zle?
ja by som davala plnotucne a rozhodne bio
@bajana tiež by som to nejak neriešila len začala mat problémy s kakaním tak mi poradili mlieko s vyšším percentom tuku len sa bojím či jej nebude ťažké na žalúdok?
@zziiizziii teda ja nie som odbornik ani nemam skusenosti, ale ved napr. plnotucne jogurty jej davas, nie? a tam je toho tuku viac ako v mlieku...a vsak skus a uvidis, ak bude tazke, tak skusis nieco ine...
@zziiizziii deťom sa odporúča plnotučné mlieko,takže u nás je to 3,5 %-né.nebude jej ťažké na žalúdok,resp. nemalo by byť,ak nemá nejaké zdr. problémy.to nezistíš,pokiaľ neskúsiš
@zziiizziii o to ci nebude tazke sa neboj, my sme prechadzali rovno z kojenia na kravske cca po prvych narodeninach a ak by si mala moznost mliekomatu, tak skus to. Akurat pozor - mliekomatove mlieko musis vzdy prevarit.
Ja by som tiež kľudne prešla na čisté kravské mliečko. My dávame z automatu, prevarím ho a malý je v pohode. Bude mať dva roky a pije ho 3x denne. Prešli sme naň keď mal 11 mesiacov a to tak že som mu normálne robila 210ml UM a potom som mu dala len 180UM do toho zamiešala 30ml kravského a takto som postupne ten pomer zväčšovala a po 4 dňoch pil v pohode iba kravské mliečko.
Moju Z plnotucneho zapekalo... A mlieko z automatu je ťažké aj pre mňa.
cim cerstvejsie a plnotucne,ziadne trvanlive
a nie su vsetky mlieka rovnake? lisia sa len percentom tuku, nie? ... asi by som to tak nehrotila, uz predsa nie je ziadne miminko...