Aky zdravší jogurt kupujete svojim deťom?

anastazia93
18. nov 2023

Ahojte, aké jogurty dávate svojim 3-4 ročným deťom?
Totiž to, snažím sa dávať deťom trochu zdravšie alternatívy jogurtov, nekupujem im monte a termix, hoci u babky dedkovi majú, a keď prídu k nám a pokupuju tak sa im snažím skryť to množstvo čo prinesú a popr im dám 1 a zvyšok zjeme s manželom. Takže tu nečakám odpovede typu Danette.

Dávala som im Sabi jogurty, Activiu len som čítala že vraj menším deťom je dobré dávať jogurty s obsahom tuku 10% kvôli vývinu mozgu či čoho.
A tak sa chcem spýtať keď chcete kúpiť zdravšiu alternatívu jogurtu, aky kúpite?
(Áno že sa dá kúpiť biely a dať do toho ovocie viem)

bluka2
18. nov 2023

Na Slovensku bio hollandia alebo keď vidím nejaký biely v skle

amelia89
18. nov 2023

A v čom konkretne myslis zdravsi? Obsahom cukrov alebo primesov aj inych zloziek?
Ten cukor je v ochutenych jogurtoch (uz je jedno ci monte alebo ovocna activis) velmi podobny… myslim tym, ze proste je to skor ako dezert, a nie uplne ze kazde ranajky alebo olovrant, ak vies ako to myslim.

anavixy
18. nov 2023

Veď ale to co si vymenovala, ze nechces davat, ani nie su jogurty... Ja kupujem najcastejsie hollandiu alebo zvolensky (ten je asi naj alternativa v nasej dedinskej jednote…), teraz uz aj ochutene zvyknem, predtym som davala biely s ovocnou presnidavkou. U 3-4r deti si myslim, ze uz je dost jedno ci je s 10% tuku alebo nie.

iwesska
18. nov 2023

No ved biely a do toho im daj co chces. Na trhu je tolko jogurtov,staci si precitat zlozenie.

martinkatinka
18. nov 2023

Kup jogurtovac, ak chces teda zdravsiu verziu. To ostatne nie su ani jogurty, skor mliecne dezerty. Aj tie vies doma teda uvarit zdravsie

lienka175
18. nov 2023

dávala som biely smotanový alebo Hollandiu... ale v 4 rokoch už jedli aj ochutené, najčastejšie zvolenský, bánovecký, z Valašska

anastazia93
autor
18. nov 2023

Zdravšiu verziu myslím že nie len biely jogurt ale ani nie Monte.
Ja napr nemám rada s vysokým obsahom tuku preto je pre mňa veľmi fajn spomínaná Activia popr Sabi. Ten má tiež aspoň jogurtove kultúry. Preto si myslím že nie je jedno a to isté či sa kúpi Monte alebo Sabi. ( U nás na východe je dosť rozšírený tento jogurt)
Ale vďaka za ďalšie tipy, Hollandiu sme nikdy nemali, skúsime

marianarem
18. nov 2023

@anastazia93 Monte a termix nie su vobec jogurty, Monte je puding a termix je tvarohovy krem. Ja davam synovi najcastejsie Zvolensky a Banovecky, Banovecky mu chuti asi trochu viac. Z menej tucnych sa mne chutovo zda najlepsia ProBia.

lienka175
18. nov 2023

@anastazia93 ale Ty pleties dva pojmy: jogurt a mliečny výrobok. Monte ani termux jogurty nie sú... Takže už sausis len rozhodnúť, či chces smotanové alebo nízkotučné jogurty

viestta
18. nov 2023

@anastazia93 najradsej mam kilove vedierka zvolenskeho, ked treba dochutim domacim dzemom. Nizkotucne nie su zdravsia alternativa, pretoze su zahustovane, a zahustovane su kadecin. Cim vyssie percento tuku, tym je jogurt prirodzene hustejsi. Preto su grecke jogurty huste, lebo maju vyssi obsah tuku.

xckaret
18. nov 2023

@anastazia93 sabinovske SABI jednoznacne

janulik2008
18. nov 2023

@xckaret keď spomínate SABI až sa mi slinky zbierajú 🤤🤤🤤

hendikep
18. nov 2023

@anastazia93 milujem ten 1kg balenie z lidlu biely greckeho typu, ten ma 10% tuku je super aj bez dochutenia .. a to ja nie som fanusik bielych jogurtov . Dochucujem domacim dzemom a pridam ovsene …

viestta
18. nov 2023

@hendikep aj ten 10% z Lidla je dobry, to mas pravdu

seahorse27
18. nov 2023

Take male deti potrebuju poctive jogurty s normalnym obsahom tuku, ziadne odtucnene…samozrejme ak nie su deti obezne, co asi nie v tom veku 😃 Ako tu uz bolo pisane Monte ani termix nie su jogurty. Ja mam uz deti starsie, ale ked boli mali, jedli zvolenske jogurty ochutene, biely by mi nezjedli ani s ovocim, obcas som im dala Pribinacik - co tiez nie je jogurt a je to ovela kalorickejsie ako jogurt.

xckaret
18. nov 2023

@janulik2008 ich jogurty su za mna top. Tvarohovo-vanilkovy zboznujem.

limetka26
18. nov 2023

@anastazia93 u nas ficia jogurty od Tami- zivy jogurt, jogurt bez eciek a 1.cisto prirodny jogurt.

rebrambora
18. nov 2023

Grecky alebo skyr, jedine biely. Osladzujem domacim dzemom alebo medom, ovocim a vlockami.

enoula
18. nov 2023

Pozri zloženie.co najjednoduchšie aby bolo, plus nejake probio/bifido kultúry. Tuk aspoň cca 3%, nie nizkotucne. A stredna cesta je striedat asi. Sabi je fajn, zvolensky, tami, hollandia, slov.znaciek je dost..

anastazia93
autor
19. nov 2023

Ďakujem žienky. 🙂

anastazia93
autor
19. nov 2023

A ešte otázka čo by ste povedali svojim rodičom a svokrovcom na otázku prečo nedávať a nekupovať pribinacik sabinacik a všetky tie "jogurty" veď : "je tam tvaroh a smotana vo veľmi vysokom percente a čo je na Tom zle..."? 🤷

lienka175
19. nov 2023

@anastazia93 nič, pribinacik raz za čas im neuškodí 😉 alebo im navrhni, aby nosili Lipanka, ten je bez konzervantov

belllinka
12. dec 2023

@anastazia93 ja nechápem, čo sem furt pletieš dezerty. Nie všetko, čo je v tégliku, je jogurt, preboha

nikasmile
12. dec 2023

My kupujeme Bánovecký bez éčok. Veľmi fajné jogurtíky. Termix a monte majú ako náhradu niečoho sladkého.

evaachesa
12. dec 2023

@belllinka veď a preto dala jogurt do úvodzoviek. 😃

guiseppinka
12. dec 2023

@belllinka lebo tomu 99% ludi nerozumie a nedokaze pochopit, ze pribinacik je cisty bordel...

zuzubb007
12. dec 2023

@anastazia93 nic by som nevravela dieta je uz velke moze sem tam zjest aj daco ine, ja som zastancom vsetko v miere, inac by si musela vsetko robit a pestovat sama ked chces najzdravsie

dadis
12. dec 2023

@guiseppinka Preco je pribinacik "bordel"?

eternity24
12. dec 2023

@anastazia93 ja som dávala dcérke ňuňu jogurt. Ma lahodnu chuť. No teraz, keď už podrástla jogurt veľmi nechce, tak fici práve na danette a Monte 😀🤷🏻‍♀️

eternity24
12. dec 2023

@eternity24 a ešte ma pobavilo v tvojom príspevku, že deťom schovas danette, das im jeden a ostatne zješ ty s manželom 😅 myslíš, že ak pre deti je nezdravý , tak pre teba s manželom je to zdravé?