Aký typ Tescoma hrncov je podľa vás najlepší?

daanka85
9. apr 2011

Ahojte, surne si potrebujeme doplnit "kolekciu" hrncov... Pocula som, ze TESCOMA su super... ale tých je mnozstvo typov a rozdielne ceny... S ktorými máte dobre skusenosti vy a ktore by ste odporucili?? Dakujem

naty
10. apr 2011

my máme symphonic,ale nevím, jestli je ještě dělají, a ty sou super...minulý rok sme si objednali presto a dost mě zklamali... ☹ ...vypadají strašně šuntově, mají tenoučký stěny, myjeme v myčce a nejdou pořádně umýt, sou prostě stále jakoby zašlý, jako zatím se na nich vaří normálně, ale to provedení... 😒 ...celkově podle mě se tescoma dost zhoršila...objednávali sme u nich ještě příbory napa, s tím, že máme myčku, s čímž podle návodu není problém, nicméně rezaví...takže tak...

nelynka
10. apr 2011

ked chces nerez hrnce tak jednoznacne musia byt 18/10. pokial ich chces umyvat v mycke..rovnako ako pribory.. inak ti zhrdzaveju..niekedy sa uvadza aj nerez 18/0 ale to ti zhrdzaveje jedna radost.
Zistis to tak, ze k nemu prilozis magnet. Pokial magnetizuje tak je to ten pravy nerez.. (nie dno, pretoze to pokial je na indukciu magnetizovat musi)
Rovnako aj u priborov..U tych je vecsinou problem na nozi na cepeli, nie na rukoveti..inak cela zostava moze byt komplet z nerezu.
A uz ked aj pribory do mycky tak hned ako mycka umyje, vytiahnut ich von a utriet do utierky, nenechat ich oschnut tam..

Kvalitny hrniec musi byt tazsi ked ho chytis do jednej ruky a mal by mat minimalne 5 vrstvove sendvicove dno..
Tie kvalitnejsie hrcne su aj drahsie, ale zase sa ti to vrati, ked nebudes musiet kupovat kazdeho pol roka novy.
Hrnce od Tescomi moc nezpoznam, ale zistis to aj sama, ked ho chytis, co je kvalitnejsie..
Ja mam skusenost len s trosku drahsimi znackami, ale ked si to porovna, su drahsie len o par stovak (ked boli v akcii) a urcite kvalitnejsie...
od tescomi som mala len raz, jeden jediny hrniec, lahunky jak paperie a tak sa mi skrutil hned na prvykrat ako som v nom varila, ze siel rovno do smeti..
drzim palec pri vybere 😉

ikke
10. apr 2011

ja mam tiez tescoma symphonic,som spokojna, aj ked vela ludi sa stazuje, ze pri vareni smrdia tie rucky. stava sa to aj mne, ked dam hrniec na silnejsi plamen nez je primerane k jeho velkosti.

sta8nka
2. feb 2014

je tescoma symphonic aj na indukcnu dosku?