dobrý deň chcem skúsiť dcérke dať už prvy krát príkrm(stravu) prosím vás s čím začat? mala má odmalička problém s bruškom nekaká sama.. poprípadne treba tam aj nejaký olej? ďakujem
@petronellla87 tiez som davala cuketu a olej 😊
Ja som u detí začínala s mrkvou.
@sendy55555 mrkva, cuketa, BATAT, brokolica, klasicky zemiak, všetko 3 dni za sebou 🙂
Urcite cyketa,brokolica je super tiez,ale pozor na hlub z ruzicky s toho zvykne boliet brusko.
Olej vymenit za maslo alebo ghee maslo
U nas sposoboval olej velke koliky a pediatricka hned zakazala olej, ze je to tazke pre take deticky a nerozumie preco sa preferuje olej hned u takmalych deti
Odkedy davam maslo nebola ziadna kolika
Ja som začínala s mrkvou, ale keby ma babo problém s bruškom tak by som začala s cuketou.
Dávala by som si pozor na brokolicu a karfiol - naduva.
Do každého prikrmu som dáma repkový olej alebo ghee maslo 🙂
@sendy55555 cuketu
Rozjodne vsak nie olivovy olej, je to hnus. Daj maslo, rastlinne maslo alebo mast
Začala som cuketou plus olej.
Mrkvou ani zemiakom by som určite nezacinala a ak má dieťa problém s bruškom tak by som to nedávala ani medzi prvými
cuketa bola u nas prva, potom hokkaido/maslova tekvica a batat... az potom som dala mrkvu a zemiak.
a pouzivala som repkovy olej bio z DM. staci par kvapiek.
a hneď koľko mám toho dať? a inak za každú radu ďakujem..
@sendy55555 ja ked som robila cuketu, tak som urobila celu- naparila, mixla. malej som dala do misticky s objemom 100ml, ale realne zjedla fakt len par lyziciek. urobeny zvysok som rozdelila - 1 porciu odlozila do chladnicky na druhy den, zvysok ponakladala do takych silikonovych formiciek na lad a zamrazila. na treti den som teda jednu kocku rozmrazila a zvysne som potom priebezne vyberala pri dalsich prikrmoch, do kombinacii a tak.
@nairia aha čiže na prvy krát jej môžem kľudne dať 100ml?
@sendy55555 no ja som si tak nachystala, ale nedavala som tolko. a ani by som tolko nedavala. radsej pomaly, par lyziciek a potom postupne zvysovat, nech jej neodvalis zaludok.
@sendy55555 nedavaj hned 100ml...staci lyzicka, dve a uvidis ako bude chutit a ci nebude boliet brusko...nema sa z toho najest, ma ochutnavat a spoznavat....
@sendy55555 To ti mala povedat dr. Aj to, odkedy prirkmovat. Niekedy nenahanat sa s prikrmami a nechat dieta dlhsie na mlieku, je lepsie, zvlast ak mala problem s bruskom.
@sendy55555 prosim, ak uz ides daco dat, len par lyzic! Aby si otestovala, ci to jej telicko zvladne.
@sendy55555 ja som prvu dala.cuketu...a do kazdeho prikrmu par kvapiek olivoveho oleja