Ahojte, mám 6m a má zavedené zeleninovo mäsové príkrm, ovocný a kašu. Čo môžem pridať ako ďalší choď a kedy ? Chlieb s maslom ? Jogurt až v 8m to viem
Miesto maska mu môžeš do zeleniny pridať vajecny zltok. Nie bielok, to až od roka.
Už však nedávaj nič navyše. Na 6 mes., je to viac než dosť
Ja som dávala pečivo, chlebík tu kôrku od 5m, uhral sa s tým, čosi aj pojedol, aspoň sa zabavil 😃 na maslo je ešte skoro
A ten chlieb s maslom.......ten ma dostal najviac......
@ajka0207 nie prosím len to nie. Žiadne maslo do prvých prikrmov. V 8-9 mesiaci začni s maslom Ghee. Najlepšie, najlepšie stráviteľne pre tak malé babo. Samozrejme ze v roku môžeš dat klasické (kocka a najviac kvalitné co pôjde). Ale do prvých prikrmov určite nedávaj maslo.
Do prvých prikrmov pol lyžičky kvalitného oleja (konopny, lanový, tekvicový)
Cojediazdravedeti.sk
Ak budes mat čas chuť a 20 eur - zaplať si webinar, vypočuj 3 hodinky kvalitného počúvania a budeš mat úplne jasno v prikrmoch a hlavne v tom, ako tomu bábätku neublizit...
@evica17 veľmi zaťažujúce a aj alergizujuce. Celkovo mliečne výrobky sú veľmi diskutabilné v jedálničku bábätka. Kojene dieťa nepotrebuje do roka žiadne mliečne výrobky. Nekojene v tom 8-9 mesiaci kvalitný biely jogurt. Maslo až v roku. Ale dávat do každého jedla maslo je hrôza a prosím autorku nech to prestane robiť, lepšie sa mi dnes zaspí 🙂
Tuk sa dáva do zeleninových prikrmov pretože ak ho nedáme - nerozpustia sa v tele potrebné živiny a vitamíny. Avšak tuk sa myslí v podobe kvalitných olejov...
Pri 6 mesačnom , myslím že bohate stačí zatiaľ toto.