Aký pohárik pre 7 mesačné bábätko?

sunnyfunny
26. okt 2014

Ahojte,moja malicka nechce pit vodicku!Je kojena,papa aj zeleninove prikrmy,vecer ma kasicku z flase. Skusala som jej davat vodu z flase,no nevypije ani kvapku. Myslite,ze mam skusit poharik?Aky je ten naj podla Vasich skusenosti?Diky 😉

kazunomiya
26. okt 2014

Mozno ta to prekvapi, ale ak je dojcena, mohla by pit aj z bezneho pohara alebo hrnceka, my mame taky plechac smaltovany (aby nerozbil). Na doma nevadi, ked sa pooblieva. Moj syn hned vedel, ako ma z toho pit, naklonil si to k ustam oboma rukami a pil - samozrejme som to ja drzala za usko. Pri dojcenych detoch vraj treba davat pozor, aby ich nezmiatli flase a pohariky s naustkami, viac info na www.mamila.sk takze oni flase ani pohariky s naustkami neodporucaju, lebo mozu vadit pri dojceni. A na von odporucaju mamicky tie Avent pohariky, lebo sa daju zavriet a nevytecu.
A este, ak je dojcena, vodu velmi nepotrebuje, staci jej mliecko, ale je dobre ju zacat ucit pit z toho poharika, aby to neskor vedela. Cize vodu ponukat s prikrmami - ja to flakam, ale malo by sa.

My mame poharik s naustkom, ale ani trochu sme to s tym nevedeli, ked som skusala a flasu som kupila, ale este som ju neskusila a asi ani skusat nebudem. Ale je to taka z DM oznacena od 6 mesiacov na pitie ("Trinkelnflasche").

luba41
26. okt 2014

ak je dojčená na požiadanie, nemusí piť zatial iné tekutiny, aj ked má príkrmy..uč ju piť s normálneho pohárika, ale nenúť..kašičku z fľaše nedávaj, fľaša môže vám spôsobiť štrajk a problém s dojčením je na svete. hlavne nezabudni, že príkrmy sa dávajú popri dojčení /nenhrádzajú dojčenie/ a v tomto veku dieťa sa učí len spoznávať chute, takže s množstvom príkrmov nepreháňať.. 😉 http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/

marietta33
26. okt 2014

Ja som syna dojcila a vodu som mu ponukala z poharika (aky som mala po ruke, ale vacsinou plastovy alebo plechovy). Alebo aj z flase s naustkom. Pitie z flase ho myslim nijako neovplyvnilo pri dojceni, ale chapem, ze kazde babo je ine a hlavne v ranom veku ho moze pitie z flasky zmiast. V kazdom pripade suhlasim, ze kym dojcis, babo ine tekutiny nepotrebuje a pije presne tolko, kolko potrebuje.

usacek79
26. okt 2014

moja rocna nepije nic okrem MM (nechce nic, skusali sme, zatvari sa znechutene a dovi 😅 ) a je uplne v pohode, aj pediater potvrdil, ze nemusi nic ine pit 🙂

monhla
26. okt 2014

My sme pri oboch skúšali rôzne /Avent a pod značky/ a nakoniec staršia pila z obyč. umelého pohárika z Tesca na ktorom bola nakreslená Minie a mladšia zo sklenenného "štamprlíka" 😀
A obe milovali piť so slamkou z hocičoho.

siska53
26. okt 2014

Moja odmietla pit z cohokolvek. Naucila sa az v roku,aj to z takej flase s ploskym cumlikom..az smerom k 2.r.uz sa postupne naucila pit z rozmych typov pohara.
Takze som ju dojcila na poziadanie,vlastne az do 21.m.
A synsa naucil uz v 4.m.,pri nom som pouzivala avent flasku.on to vedel v pripade potrreby(vynimocne)striedat.
Tie pohariky..no..zacvisi od toho,ci maju daky sosak,ci chces klasicky,nech sa nauci z bezneho aj za cenu olievania. Oni zas u kazdeho mozu byt dake muchy..daktore sa tazko cistia,ine zas zatvaraju a teda sa moze stat,ze zle zavries a dieta sa obleje,ak neskontrolujes..na flaske s mzkkym cumlikom zas u vacsich deti ci asi aj tych,co im rastu zuby,ze ich kazdu chvilu prehryzu..
Asi jedine skusat,ci daktory zaberie..ale ja by som to u tvojej este neriesila,ak je dojcena na poziadanie.