Aký má byť pitný režim 2,5 ročného dieťaťa?

nikasik
12. máj 2012

Prosim vas mamicky kolko by mi mal aspon minimalne vypit tekutin 2,5 rocny chlapec??? U nas je to boj s vodou... vypije ledva 3dcl denne...ci je to cista voda z vodovodu, alebo miesana so sanquikom, ci cajik bylinkovy alebo ovocny, sladeny alebo bez cukru.. uz si neviem rady... a doktorka ma stale upozornuje ze 3dcl je mizerne malo ze to nemoze byt pravda ... ze ho mam nutit viac...ale to sa uz neda..ked raz nechce tak mu to do pusinky predsa nenalejem ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

kaja73
12. máj 2012

@nikasik mne vypije cca liter za den-v tom je voda,caj a ryzove mlieko.
Plus papa polievky a vela ovocia-aj tam je voda.
Ak ti pije tak malo, rob mu kazdy den polievky,vodu davaj aj po lyzickach.
My mame 3 druhy flasiek-nemyslim dojcenskych- a to strieda-motivuje ho ze vzdy pije z inej,plus 1-2 krat za den pije z poharika-to moc nechce,ale lame sa to pomaly.
Okrem toho pred spanim pije este z dojceneckej flasky nesladeny caj-to ma taky ritual.
V kazdej izbe ma daku flasky s vodou,na umyvadle ma vzdy poharik a takto sam od seba vypije cce 3 deci,ostatne je moja aktivita.

sante81
12. máj 2012

u nas je to vyse litra denne, nerátam polievky a 2deci mlieka, ráno pije z pohára čaj - cca 4 deci na 2x a doobeda čo je otvorené, minerálka alebo sirupova voda, vonku na záhrade aj cistu vodu a ked niekam ideme tak mu beriem vodu do flasky od jupiku.
skus nechat pohárik na stole alebo v izbe cely den, a pit zarovno ním aby videl aj teba, ja som takto syna naučila aj jedávat, vačšinou deti čo vidia u rodičov napodobnuju skusaju,

bobocka
12. máj 2012

moj drobec ako kedy,ale tiez si myslim,ze by mohol aj viac.denne da tak 6-7dcl naisto,niekedy sa podari 9-10dcl.a plus polievky,ovocie.
pije z drvivej vacsiny len cistu vodu.cajik som mu nerobila ani nepamatam a 2dcl dzus ma fakt sem tam,raz za dva tyzdne ponovom.este cca 1-2x do tyzdna mu kupujme sojove mliecko provamel 2dcl.ostatok je fakt len voda.niekedy si vypyta vodu sam,no povacsine ja aktivne ponukam.

sladkasue
12. máj 2012

nas drobec toho tiez moc nenapije - cca 3-5dcl "vody", ale ja ho stale kojim.... takze neriesim🙂

evca35
12. máj 2012

môj pije liter denne v pohode, v zime detský čaj, teraz čistú vodu. Nenútim, sám si pýta. Aj v noci sa budí na čajík (vodu), takže je to aj viac ako liter.

zuzanka.h
12. máj 2012

my pijeme veľa + polievka a ovocie a večer 2,5dcl mlieko. Ja mám všade po dome poháre s vodou či džúsom a malý sa naučil piť . Keď zbadá pohár tak si vždy čosi odpije 🙂