Čaute maminky, chcela by som len vedieť, aký jogurt by ste odporučili pre 8 mesačné bábo. Je vhodný aj z ovčieho či kozieho mlieka? Aké máte skúsenosti?
Bio Selsky- gazdovsky....odporucam
🙂
domaci 🙂 z greckeho jogurtu napriklad...
kupila som také bio v skle z ovčieho a kozieho mlieka so živou mikroflórou ale trosšku mám obavu to dať malemu
Ja kupujem Hollandiu, biely jogurt bio - selsky (gazdovsky) a je super .
Ziadna smotana!!!neodporucam takisto aj doktori!!!dobry je jednotacik vanilkovy a pribinacik.obsahuje tvaroh.ale je jemny.skuste na zaciatok troska dat do toho piskoty.a ked to bude pekne papat tak je ok.vyskusajte;-)
ja kupujem tiez Holandiu biely jogurt...mala by ho jedla na litre 😀 dnes som jej davala aj domaci kefir, chutilo jej to ...bala som sa ci ju nebude boliet brusko z toho alebo nebude mat hnacku alebo bola v poho 😎
Sabinovsky, Tami, Humensky, Zvolanska. Samozrejme biely, nie ovocny. Urcite ich zozenies aj u vas. Cim kratsia doba spotreby tam lepsi. Z kozieho mlieka aj z ovcieho tiez moze byt,, len musi byt z pasterizovaného mlieka. Hollandia je tiez dobry. Urcite nekupuj tie co maju "nekonecnu" dobu spotreby.
Pribinacik az po jednom roku, ale nasa doktorka odsuhlasila Sabinacik. Ten ma nizsi obsah tvarohu.
dakujem za rady pomohli ste 😉
Na zaciatku som davala biely selciansky, teraz jej dam uz aj ine biele jogurty lavnejsia alternativa je biely z jednoty. Davat v 8. Mesiavoch sladene pribinaciky, mi pride skoro. Ked tvaroh, tak radsej normalny a zmiesat s ovocim, alebo domacou vyzivou.
tiez som za biely, cisty, my sme davali smotanovy Zvolensky alebo Banovecky. A urcite bez akychkolvek prichuti 🙂
U nas vyhral banovecky...ale aj tie nove tesco jogurty - farebny obal su super a vyrobene na svk
@mirkava urcite smotanovy biely. S ovcimi ci kozimi nemam.v takom utlom veku skusenost,ale podla mna zo zdravotneho hladiska nic nepokazis. Skor by som povedala,ze moze prekazat ta ich specificka chut...
@rose32 tvaroh je do roka absolutne nevhodny kvoli vyvijajucim sa oblickam a aj po roku opatrne. Lebo sa vyvijaju do 2rokov. Cize ziadne -aciky nie su vhodne. Rovnako kvoli tomu sa nema solit,korenit a takisto je do toho roka nevhodne hovadzie maso. Jedna i druha dr.mi vyslovene tvaroh do roka zakazala. Rovnaky je i nazor nasho znameho-urologa a ten teda o tom asi musi vediet dost. Ty mas nejakych divnych doktorov.
@rose32 To čo je za radu, že "keď to bude pekne papať, tak je to OK" ??? Pekne papať jej bude aj čokoládu, alebo žužlať klobásu, ale OK to rozhodne nebude. Pribináčik je inak zmiešaná smotana, tvaroh + ešte nejaký bordel. To iba pre info, keď už sa tak brániš smotane. 🙄 Tvaroh je bielkovinová bomba na obličky, ten určite až po roku.
@rose32 no pribinak s piskotami je fakt rada, ako fras.
na keru mariu pchate do takto malých deti jedlo bez akejkolvek vyzivnej hodnoty...len preto, lebo to chuti dospelym ?
deti este nemaju tak vyvinute chutove bunky, ako my, co nepoznaju, taka chut im nechyba.
a piskoty nekomentujem uz vôbec, uplna zbytocnost.
@nyusika co to trepes prosim ta. Akoze male dieta nema narok zjest nieco len preto, ze mu to chuti?! Chudak decka, tvojim by som teda byt nechcela. Samozrejme ze MA vyvinute chutove bunky a MA prirodzenu vrodenu vlastnost OCHUTNAVAT veci, aj tie, ktore sa nedaju zjest. Ale nema to vyzivnu hodnotu, tak nedaj boh aby to chutnal...
@belllinka a preco by 8m dieta nemohlo zuzlat klobasu? Neublizi mu to. Nevravim, ze to ma jest kazdy den ako zaklad stravy 😕 Nuz a.. mlieko, KAZDE, aj umele, aj kravske aj MATERSKE sa vplyvom traviacich kyselin v zaludku meni na TVAROH. Takze tento tvaroj nie je bielkovinova bomba a nezatazuje oblicky ale ten z pribinacika ano? Vam tu fakt vsetkym musi sakrametsky sibat.....
@siska53 hore uvedene plati aj pre teba. Doktori tiez sami nevedia, co hovoria a nemozes to brat akoze dieta zje obcas nieco korenene alebo zakazane, tak automaticky ma nasledky do konca zivota. Jedni ti zakazu smotanu a nakazu activie, druhi ti poviedia, ze activiu ani najvacsiemu nepriatelovi a pekne dobry smotanovy... A v konecnom dosledku je to naozaj ale naozaj uplne jedno. Ak nejaka strava dietatu robi probolem, tak od toho si rodic, aby si si to vsimla a adekvatne zareagovala. A kludne mu moze robit zle aj 100% papierovo vhodna prirodna zdrava vyzivna strava....
@maslenka47 ty by si nechcela ist robit vyzivara? si super podkuta vedomostami, fakt skoda takeho talentu!
este mi napadlo: co tak trosku pivka? ved nech si po klobaske dobre odgrgne, nie? 😝
urcite treba davat bio jogurty, je dokazane ze bio mlieko ma vacsi obsah tych zdravsich omega kyselin, kravy nie su dopovane ATB a maju neporovnatelne lepsiu kvalitu zivota. V potravinach je to Hollandia jogurty, alebo potom selcianske jogurty. Nie su sice v bio kvalite, ale su z malej mliekarne a fakt su kvalitne. Kludne by som siahla aj po kozich a ovcich jogurtoch ak mas kde kupit.
Na pribinaciky mate este casu, ja ich davam budem ale az po roku.
ahoj...do 10 mesiacov urcite nie jogurty, ani ziadne mliecne vyrobky. od 10 mesiaca mozes nejaky probioticky jogurt a maslo, okrem tvarohu-ten nie. takto sa to odporuca. ale ja som zacala davat od 10 mesiaca od firmy Nestle take jogurtove vyzivy - je to lepsie ako dat priamo dietatku koncentrovany jogurt. na mliecne vyrobky je lepsie prechadzat vo forme jogurtovej vyzivy a po case sa dietatku moze podat cisty jogurt, lebo nikdy nevies aka bude reakcia na organizmus. predavaju ich v DM drogerii alebo v Tescu. su balene po 4 kusoch a najdes ich medzi kasickami a vyzivami pre deti. pribinacik urcite nie. taketo postupy treba zvazovat a to hlavne z dovodu alergii a salmonely. a to vravim zo skusenosti zo strany lekarov.
@mirkava neviem ci ho este robia ale ja som davala malému JOGOBELLA BIELY....bol tak jemne sladunky...taky sirsi a nizsi teglik mal....a urcite mu nedavaj este nic tvarohove ako napr.pribinacik alebo nieco podobne. tvaroh deti nesmu do 1.roka. moj maly kojeny nebol, takze vo 8.mesiaci uz jogurtik mal.
@maslenka47 Lepšie si to ani nemohla napísať 😉 🙂 "Milujem" maminy, ktoré dávajú všetko bio,celozrnné, bez chuti, bez cukru, nedajbože normálnu piškótu či čokoládu. A potom okolo 5-tich rokov čuduj sa svete keď to dieťa zje tak je chudáčik alergické.....Veď sme všetky vyrastali na všetkom čo sa dalo a tu sme.... 😀
@raffaella A to si nepočula, že skoro všetky BIO výrobky je pekný podvod len vytiahnuť z nás viac peňazí?! Teda ozaj česť výnimkám a dobrým a hlavne overeným produktom. Radšej niečo domáce a vrelo odporúčam slovenské ovčie jogurty - ja som malej dávala cca od 7.mesiaca a ešte dávam Lipánek - síce bohužiaľ český výrobok ale omnoho lepší a kvalitnejši ako Pribináčik. 😉
@maslenka47 Ty čo tu trepeš?? Dospelí už majú úplne zničené vnímanie chuti lebo všetko jeme presladené a presolené. Dieťa na to nieje zvyknuté, preto zje v pohode aj neosolené a nesladké jedlo.
My sme začali s jogurtom, keď mal drobec 7 mesiacov a dávali sme smotanový biely jogurt - zvolenský, sabi alebo bánovecký.
@rose32 a prečo nie smotanový jogurt? Malým deťom do 3. rokov sa majú dávať plnotučné mliečne výrobky. Ty odporúčaš tvaroh, ale asi si neprečítala toho veľa o výžive dojčiat - tvaroh v žiadnom prípade do 1 roku veku dieťaťa. Má vysoký obsah bielkovín, ktoré zaťažujú obličky dojčaťa. A k tomu, že jednotáčik a pribináčik sa ani nebude vyjadrovať, lebo.....no lebo.
Zvolensky biely smotanovy, alebo Banovecky