aky cajik je dobry pre 2 mesacne babetko, davala som jej feniklovy, a chcela by som to trochu zmenit nech nema len ten isty, malicka je uz na francuzkom mlieku
@zuzkal99 ziadny,len prevarena voda
žiadny, vodičku takému miminku 🙂
harmancekovy, ale skor by som ostala pri feniklovom, pokial neskodi....alebo cistu vodicku 😉
pre spokojné bruško,je toho viac kuk v lekárni,je toho až až..
ziaden..
ziadny cistu vodicku...
to france lait mlieko by som vymenila, nepocula som nan nic dobre. a na pitie cistu vodu. ak ma problemy s bruskom, tak fenyklovy. cajiky vobec nemusite davat - je to sladene. naozaj je najlepsia len cista vodicka.
ano,aj ja som za čistú vodičku 😉
my sme davali cistu vodicku, ale len preto, ze starsia dcera sa narodila v lete a byvalo dost teplo.Mladsia sa narodila v decembri a tej sme v 2-och mesiacoch nedavali pit, nepotrebovala to, ved mala mliecko 🙂
žiadny. Jemine načo tak skoro?
HIPP cajiky su pre take male deticky,granulovane
ziaden, 2 mes dieta potrebuje mlieko a ziadne caje
Ja som maličkej skúšala dávať Hipp bylinkový,lebo bolo leto, ale nechcela žiadny a každý čajik vygrcla, ale od 4 mesiacov jej strašne chutia. Ale Hipp sú určite veľmi dobré. Proti kolike som jej robila čajík z prevarenej vody+ 1 zrnko ražky + 2/3 zrnka feniklu, osvedčený recept našich mám. 🙂 Toto jej chutilo. A mliečko by som jednoznačne zmenila, ide o čisto reklamné mlieko. Najlepšia je určite Beba, lebo ako jediné mliečko obsahuje probiotiká, čo je potrebné na imunitu, potom je Nutrilon a na 3.mieste je Sunar, ten je zase cenovo najvýhodnejší. Určite tieto tri mliečka sú najlepšie, ostatné sú až potom. Mám to osoby, ktorá s tým pracuje, pozerala som si aj tabuľky výživových hodnôt mliečok a je to tak.
ziaden.mliecko, v pripade akutnej potreby doplnenia tekutin prevarena voda.........
a na co caj? si pyta?🙂 staci mlieko
žiaden, granulované obsahujú cukor schovaný v glukóze, fruktóze, či v nejakej aróme, je to prírodný cukor, len nenapíšu priamo, že cukor, takže na etikete môžu mať napísané bez cukru .. ja mám skúsenosť z rodiny, pokiaľ dieťa nevypilo žiaden čaj, fakt mu stačila prevarená voda, lenže v 8mesiaci mu babka dala džúsik a koniec, bez sladkého čaju sa nechcel najesť .. čiže čajík od staršieho veku a sáčkový detský
feniklovy ,harmancekovy a ja by som urcite uz tu chybu pri druhom neurobila ze by som malemu nedavala okrem mliecka nieco ine ,aspom trosska vody cajiku ved usskodit neuskodi .
my sme skusili aj feniklovy aj harmancekovy a harmancekovy ma vacsi uspech 🙂
My sme tiež dávali len fenyklový takej malej ale opýtaj sa v lekárni 🙂 Ženy veď odpovedajte na otázku zas sa to tu zvrtlo že len mlieko keď chce dať čaj tak chce dať čaj veď ona je jej mamka a keď sú tie čaje od jedného týždňa či od koľko tak asi sú pre ňu vhodné a na to sa jej mamka pýtala. Prosím bez urážky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
my sme mali hipp fenikel a potom na dobru noc, ten chutil tiez , harmancek nechcel.... a co sa tyka cukru, babo cukor potrebuje,ked sa neprekracuje davkovanie, tak sa nic stat nemoze, cukor je aj v umelom mlieku, aj v materskom mlieku, tak o co ide
Neviem nemam babetko narodene v lete ,,,ale keby bolo ,,tak neviem ci dam cajik ,,,ale vodu dam urcite 🙂
Ja z vlastnej skusenosti milujem mlieko a pijem ho denno denne vela krat , ale moj smad ,,uhasí jedine voda 😉
ja som davala feniklovy ale iba vtedy keď mal nafuknute brusko inak pil iba mlieko...🙂
Ja tiež dávam feniklový čajík, raz denne a niekedy iba prevarenú vodu. Doktorka síce nekázala, ale malá (4.mes.) si ho niekedy pýta 🙂 Hlavne, keď boli tie horúčavy a večer nemohla zaspať. Prsník odmietala a keď som jej dala čajík, pila o 106 a hneď zaspinkala 😀 Osobne si myslím, že trocha čajíku nezaškodí. Veď jej ho nejdeš dať za liter 😝
Nám doktorka nakázala feniklový čajík (já dávám od Sunárku, ale ze začátku jsem dávala i normální z DM) už od 3 týdne a také filtovanou nebo kojeneckou vodu (dávám Lucku-malý má láhev tak na 2 týdny) každý den, hlavně v těch teplech a také proto, když by byl nemocný ať není dehydratovaný a umíme ho nějako zchladit. Dávám mu to přes flašu. Všichni mi tvrdili,, že potom nebude chtít cucat ode mě mlíčko, ale když mu do flaše dáš jen čaj a vodu a kojit ho budeš normálně, nevymění prsník za nic na světě - aspoň náš drobek jak vidí prsník tak je k bláznění. Takže dávat čajík i vodu každý den, ať se naučí. Mám to od doktorky a to že má mít jen mlíčko a nic jiného je stará škola. Bábo je někdy jen žíznivé a ne hladné a za každým v tomto teple ho přikládat se nedá, hlavně když jsme někde v mestě. 😀
my tiez pijeme francuzke mliecko a vobe c som nic zle nan nepocula aj prvy syn je vychovany na nom a pijeme harmancekovy cajik a cistu vodicku prevarenu 😉 😉 😉
rascovy 🙂
ake ste len vsetky premudrene,ked nieje mlieko?"dieta potrebuje mlieko a nie caje"a ked dieta nechce pit mlieko?tak asi zostava len ten cajik....ja som tie davala feniklovy,a potom by som radila spytat sa lekarky,alebo v lekarni...no moj ho zacal odmietat a tak som davala tie na dobru noc a podobne....medovkovy pije doteraz....
ziadny caj, ak tak cistu vodicku...ja som do roka nedavala len MM, obcas vodu na lyzicke ale to len malokedy. dala som viac mliecka a to sme mali cele leto v byte 30-32st aj v noci, dieta mam narodene na jar
ziaden