Maminky poradte prosim aky biely jogurt je najlepsi pre 8 mesacne babatko? Ake ste davali Vy?
cisty smotanovy biely. ale pozeraj ci nie je pridane susene mlieko. my sme davali zvolensky alebo banovecky. dieta nepozna ochutene jogurty, takze mu chybat nebudu. termixy, tvarohaciky, ci ochutene jogurty zbytocne zatazuju travenie dietata. Ak je plne kojene, tak staci jogurt od roka. A najidealnejsie je zacat kozim alebo ovcim, tie su na travenie lepsie. z mojej skusenosti, ovci chuti lepsie ako kozi. Navyse tvarohove produkty obsahuju kopu bielkovin ktore zatazuju oblicky. su maximalne nevhodne pre tak male deti
@smajluska ja davam cistu bielu Hollandiu 😊 bez sladkých piskot.. Niekedy spapa takto čisty a sem tam mu tam popucim banan 😊 vacsinou ho zje cely 😁
možem sa ja opytat? co už vsetko davate detom papat?
Mozem davat aj biely grecky jogurt alebo selsky?
@smajluska to ti neporadili uplne presne. Ano ma byt biely, ale nie smotanovy ci plnotucny. Percenta tuku ma mat okolo 3.5 (plus minus, proste nie 10 ako grecky) a co je este dolezite, aby mal jogurtove kultury. Tzn z drahsich verzii napr biela hollandia, z lacnejsich napr lidlacky biely pilos. Oba su super na brusko aj na prve zubky (neobsahuju cukor a tvaroh ako ti tu radili pribinacika zatazuje oblicky)
my sme isli na bielych banoveckych, zmiesala som s bananom popucenym (len nie som si ista, ci my sme to az okolo 10m nezaviedli).. a piskoty ked chcela.. to sa isla mala zadrhnut s tym :D Pripadne klasicky jogurt, jogurtovy.
Mne dr poradila Zvolenský, Tesco jogurt, Hollandiu.. zvolenske jedava maly doteraz, ale uz ovocne. Tie chutia aj mne najviac
@smajluska selsky áno, grécky ak by bol ozaj grécky, tak by som možno dala. Ale nie to, čo sa predáva ako “grécky” u nás.
Skús vyrobiť ten domáci, ja som začala pri mladšom, kúpila jogurtovac a teraz jeme z 90% len domáci. Je to lacnejšie, zdravšie, chutnejšie. Aj džem do toho mám domáci.
mne zas doktorka poradila aktivia jogurty no sem tam dám aj smotanový. Keď mi mamina hovorila čí všetkým ma pomaly od 4 mesiaca kŕmila ( puding, krupice s kravským mliekom, termix,....) a nič mi nie je. Vtedy sa o tej výžive moc nehovorilo, mala jednu knihu a podla nej sa riadila.
Banovecky,je perfrktny a kvalitny bezeckovy.Ze je smotanovy nevidim ako problem.Ale moj je kojeny tak my jogurt az v 10 mes.na zaciatku som davala cisty biely,okolo roku som dochutila lyzickou malou domaceho dzemiku.
My papame biely jogurt z Blatnice. Je ho dostat aj vo vacsom Tescu v takom tom boxe kde su slovenske syry, mlieko, bryndza atd. Cenovo je rovnako ako aj ine jogurty. A tak ako radili dievcata vyssie: ziaden cukor, ziadne susene mlieko, ziadne nizkotucne jogurty. Proste klasicky biely jogurt s kulturou.
Najlepšie sú biely smotanovy banovecký alebo biely Tami. Moja malá 11mesacna ich jedáva asi od 10 mesiacov a už ked vidí ten kelimok tak sa tesi. A netreba do nich ani ovocie ani žiadne piskoty.
Zistovala som o jogurtoch, zistila som, ze biely banovecky a zvolensky obsahuju 10% tuku a obsahuju aj smotanu. Ta by sa asi este v 8 mesiacoch nemala. Tak neviem, ci by bol ok obycajny biely jogurt Pilos z Lidla, kauflandacky biely alebo tescovy...
@smajluska ahoj moj maly ma tiez 8 mesiacov a davam smotanove jogurty ...ciste nechcel su kysle,pridavam mu do nich ovocie mixovane alebo mu davam aj ochutene vanikovy ma celkom rad...