Aký biely jogurt je najlepší pre 8 mesačné dieťa?

smajluska
22. sep 2020

Maminky poradte prosim aky biely jogurt je najlepsi pre 8 mesacne babatko? Ake ste davali Vy?

zuzana_ilkova
22. sep 2020

@smajluska ahoj moj maly ma tiez 8 mesiacov a davam smotanove jogurty ...ciste nechcel su kysle,pridavam mu do nich ovocie mixovane alebo mu davam aj ochutene vanikovy ma celkom rad...

lauriema
22. sep 2020

@smajluska Ahoj, ja dávam pribinacik, rajo ovocný, miláčik vanilkový žiadny biely to by neziedla

daja07
22. sep 2020

cisty smotanovy biely. ale pozeraj ci nie je pridane susene mlieko. my sme davali zvolensky alebo banovecky. dieta nepozna ochutene jogurty, takze mu chybat nebudu. termixy, tvarohaciky, ci ochutene jogurty zbytocne zatazuju travenie dietata. Ak je plne kojene, tak staci jogurt od roka. A najidealnejsie je zacat kozim alebo ovcim, tie su na travenie lepsie. z mojej skusenosti, ovci chuti lepsie ako kozi. Navyse tvarohove produkty obsahuju kopu bielkovin ktore zatazuju oblicky. su maximalne nevhodne pre tak male deti

katulienocka999
22. sep 2020

@smajluska ja davam cistu bielu Hollandiu 😊 bez sladkých piskot.. Niekedy spapa takto čisty a sem tam mu tam popucim banan 😊 vacsinou ho zje cely 😁

hettinka
22. sep 2020

@smajluska domáci, alebo biely 3,5%.

belllinka
22. sep 2020

@lauriema milacik a pribinacik nie je jogurt, ale presladeny dezert. Ved jej daj do bieleho jogurtu, banan, obocie alebo trochu vyzivy ovocnej.

lauriema
22. sep 2020

@belllinka No dobre zajtra idem do obchodu skúsim jej dat biely jogurt a do toho ovocie

krisbar
22. sep 2020

@lauriema uz ti to nebude chciet. Akonahle dietatu otvoris dvere k cukru tak uz sa nedaju zavriet.

misana84
22. sep 2020

možem sa ja opytat? co už vsetko davate detom papat?

smajluska
autor
22. sep 2020

Mozem davat aj biely grecky jogurt alebo selsky?

nina004
22. sep 2020

@smajluska Nám doktorka odporúčala biely jogurt od Sabi a doň nastrúhať piškót s ovocim.Najviac sa nám osvedčilo jablko. Ale dobre to je aj s banánom.

miaumiauxc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkamotka
22. sep 2020

@smajluska to ti neporadili uplne presne. Ano ma byt biely, ale nie smotanovy ci plnotucny. Percenta tuku ma mat okolo 3.5 (plus minus, proste nie 10 ako grecky) a co je este dolezite, aby mal jogurtove kultury. Tzn z drahsich verzii napr biela hollandia, z lacnejsich napr lidlacky biely pilos. Oba su super na brusko aj na prve zubky (neobsahuju cukor a tvaroh ako ti tu radili pribinacika zatazuje oblicky)

simca06022011
22. sep 2020

my sme isli na bielych banoveckych, zmiesala som s bananom popucenym (len nie som si ista, ci my sme to az okolo 10m nezaviedli).. a piskoty ked chcela.. to sa isla mala zadrhnut s tym :D Pripadne klasicky jogurt, jogurtovy.

janba
22. sep 2020

Mne dr poradila Zvolenský, Tesco jogurt, Hollandiu.. zvolenske jedava maly doteraz, ale uz ovocne. Tie chutia aj mne najviac

hettinka
22. sep 2020

@smajluska selsky áno, grécky ak by bol ozaj grécky, tak by som možno dala. Ale nie to, čo sa predáva ako “grécky” u nás.
Skús vyrobiť ten domáci, ja som začala pri mladšom, kúpila jogurtovac a teraz jeme z 90% len domáci. Je to lacnejšie, zdravšie, chutnejšie. Aj džem do toho mám domáci.

hdpe
22. sep 2020

mne zas doktorka poradila aktivia jogurty no sem tam dám aj smotanový. Keď mi mamina hovorila čí všetkým ma pomaly od 4 mesiaca kŕmila ( puding, krupice s kravským mliekom, termix,....) a nič mi nie je. Vtedy sa o tej výžive moc nehovorilo, mala jednu knihu a podla nej sa riadila.

nini1010
22. sep 2020

Banovecky,je perfrktny a kvalitny bezeckovy.Ze je smotanovy nevidim ako problem.Ale moj je kojeny tak my jogurt az v 10 mes.na zaciatku som davala cisty biely,okolo roku som dochutila lyzickou malou domaceho dzemiku.

engynka
22. sep 2020

My papame biely jogurt z Blatnice. Je ho dostat aj vo vacsom Tescu v takom tom boxe kde su slovenske syry, mlieko, bryndza atd. Cenovo je rovnako ako aj ine jogurty. A tak ako radili dievcata vyssie: ziaden cukor, ziadne susene mlieko, ziadne nizkotucne jogurty. Proste klasicky biely jogurt s kulturou.

berny800
22. sep 2020

Najlepšie sú biely smotanovy banovecký alebo biely Tami. Moja malá 11mesacna ich jedáva asi od 10 mesiacov a už ked vidí ten kelimok tak sa tesi. A netreba do nich ani ovocie ani žiadne piskoty.

smajluska
autor
25. sep 2020

Zistovala som o jogurtoch, zistila som, ze biely banovecky a zvolensky obsahuju 10% tuku a obsahuju aj smotanu. Ta by sa asi este v 8 mesiacoch nemala. Tak neviem, ci by bol ok obycajny biely jogurt Pilos z Lidla, kauflandacky biely alebo tescovy...

hettinka
25. sep 2020

@smajluska lidl má aj biely bio

evkamotka
25. sep 2020

@smajluska ano mas pravdu. Ja davam mojmu 8m biely pilos. Obsahuje jogurtove kultury, ziadna smotana ci tvaroh, vhodny obsah tuku.