Akú značku jogurtu dávate skoro 2 ročným deťom?

moncicatko19
9. apr 2012

syn ma 1r9mes a kupovavam ju najcastejsie jogurt srdiecko a dobra mama .ale pocula som ze tie srdiecka (jogurty)su neni vhodne...tak co vy aku davate znacku vasim detom ??lebo nie vzdy je to tak ze cim drahsie tym kvalitnejsie 😒 dakujem za vase komenty 🙂

tosomja
9. apr 2012

Začínala som so zvolenským jogurtom, najprv bielym, potom ovocné, teraz sem tam čokoládový, karamelový
Jedla aj srdiečko, dobrá mama, activia, pribináčik (nemá rada), puding so šľahačkou. Všetko zaradom. Hlavne plnotučné.

kaja73
9. apr 2012

kvalinte by mali byt napr zvolensky a hollandia,ale mne sa pozdava aj obycajny tesco smotanovy jogurt.

briketa
9. apr 2012

@moncicatko19 jogurt robim doma z mlieka a jedia ho s ovocim.

natalinka98
9. apr 2012

@moncicatko19 Ja tiež dávam Srdiečko, dcérka ich má rada. Prečo nie sú vhodné?

moncicatko19
autor
9. apr 2012

@natalinka98 bolo to v ,,jste to co jite,, a tam maminka davala dcere srdiecka a ta moderatorka ju poriadne zvozila ze su neni dobre ☹ tak preto mi to vrta hlavu 😒

bobocka
9. apr 2012

najradsej mame zvolenske a banovecke biele.tieto jogurty kupujem len biele ziadne ovocne.a ked sa podari,tak aj hollandiu a tiez bielu.maly ma dva a pol roka.banovecke biele su ozaj dobre,tam ziadne pridavky umele netreba a je to ozaj fajne 🙂 a sem tam kupim aj kostikov.(hlavne koli tomu,nech si maly najde obrazok a moze na chladnicku dat 😀 z toho sa tesi.s jogurtom kostikmi mu uz potom aj ja pomozem ,nezje ho cely sam 🙂 je to male,to zas nejak extra neuskodi ,sice bez konzervantov,no je mi jasne,ze uplne s kostolnym poriadkom to nie je 😝 ,no zas nemienim drzta dieta v ochrannom vakuu 😅 pudingy ako srdiecko a spol nejedeva.to mu nekupujeme,teda ochutnal ked som si ja dala alebo manzel,ale samotne jemu som nedala. a este sem tam kupime bobika,to je nieco ako pribinacik.pribinaka nechcem odkedy som nan len negativa citala.ale toto je ozaj raz za uhorsky rok.ale biely jogurt je pravidelnou sucastou ranajok. 😉

amdeis
10. apr 2012

My papame zvolensky smotanovy cisty. Nie je tam ziadne svinstvo. Svokra niekedy zatuzi im dopriat co im "zla" matka nedopraje a da im ovocne jogurty. Ak nie je zvolensky tak potom banovecky, ten je tiez fajn. Ak chceme zmenu chute tak si pridame lekvar/dzem/marmeladu a pripadne amarantove gulicky. Chuti to ako burizony len je to malilinke.

ikke
10. apr 2012

taky, co ma co najmenej "ingrediencii", staci, ked obsahuje mlieko a jogurtove kultury. nepotrebujem, aby bol jogurt nadstavovany vselijakymi skrobmi, zelatinami a "ovocnymi prichutami". ovocie viem dodat do jogurtu lyzickou kvalitneho dzemu 😉

zlatusik28
10. apr 2012

také, čo malému najviac chutia... on si vie už vybrať aj sám, ale najviac asi zvolenský 😉

kisska
10. apr 2012

Treba čítať zloženie. Niektoré "Dobré mamy" ani nemajú označenie jogurt. @ikke dobre píše - čím menej ingrediencií, tým lepšie. V jogurte nemá čo robiť želatína, guaranová či iná guma, zahusťovadlá. Nedať sa zlákať reklamami a pozorne čítať drobné písmenka ;)

rainbow0508
10. apr 2012

My davame zvolensky...ale ak zozeniem, kupim aj sabinovske...tie dostat v coope (terno)

ainik1
10. apr 2012

len biely,smotanovy,ziadne ovocne,cokoladove uz vobec nie.Na znacke mi nezalezi

viki2912
10. apr 2012

zacinali sme v roku s bielym jogurtom...teraz v 15 mesiacoch papa raz kostikov,potom rajo ovocne,alebo dobra mama.tieto znacky striedam...

gossipy_girl
10. apr 2012

ja davam sabinovske.raz v telke davali ze tie su najlepsie,najvyssia zlozka smotany,a tak isto aj zvolensky. obcas ked ideme kdesi na navstevu a dostane pribinacika tak nic sa nedeje,ale podporujem isto sabi a zvolensky 🙂

katren
10. apr 2012

len Rajo ProBio 😉

luciferova
10. apr 2012

@bobocka prosim ta v com je bobik lepsi ako pribinacik?

luciferova
10. apr 2012

@natalinka98
@moncicatko19 staci si recitat zlozenie "jogurtu" srdiecko a nekupim ho ani sebe 😉

K otazke - biely jogurt (zvolensky, grecky, zivy, nase bio, tesco, jednota...). Maly bude mat 2,5 roka a nema problem ho zjest cisty, co sa niektore maminky v okoli velmi cuduju (nuz kto si ako nauci, tak ma). Ziadne dobre mamy, aktivie ani ine sladke hluposti nekupujeme.

K jogurtom kuk viac v mojom clanku 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobocka
10. apr 2012

@luciferova joj,ja netvrdim,ze je lepsi,len na pribinacika som citala uplne najhorsie recenzie,ze zo vsetkych tych tvarohacikov vysiel ako najhorsi.kedysi sme kupovali lipanek a ten sa mi zdal uplne super,no to som uz sto rokov nikde v obchode nevidela.presli sme na bobika,ale to ozaj malicko a ked tak to mensie balenie.ja nemam pocit,ze tieto tvarohove slahane zazraky su nejak extra dobre pre deti,no aj tak sem tam dam. 😝 a este som zabudla,ze najnovsie radi kupujeme matyldu.ta je tiez taka termixova a je to bio.ja viem,ze tie tri pismenka nemusia nic znamenat,no ja sa citim lepsie ak kupim potravinu co je bio alebo bez konzervantov,arom,umelych farbiv...ja osobne som tymto ovplyvnena a nevediet o tom porovnavani tvarohacikov ,ze pribinak z toho najhorsie vysiel,tak by som ho teda kupila,vsak aj oni pisu,ze je bez konzervantov,ale ja som v tomto velmi ovplyvnitelna. 😅 no tieto sladke zazraky davam ozaj malo.to ja ich zjem viac nez maly 😀

luciferova
10. apr 2012

Pride mi dost vtipne, ked niekto pise ako cita zlozenie a na konci napise taku znacku, ako keby to zlozenie nikdy necital 😅

bambola
10. apr 2012

Hollandia 🙂

mandragora22
10. apr 2012

@moncicatko19 nuz, pobavila som sa predovsetkym na "citate", ktory tu nedavno uviedla jedna mamicka, citujem:

(nuz kto si ako nauci, tak ma)

nuz, tiez som sa snazila davat len ciste biele, ale ked mi z nich dieta natahovalo na zvracanie, hoci som skusala pomenit rozne znacky, vsetko boli cisto smotanove jogurty, napriek tomu mi to nechcelo, krutilo hlavou a skoro sa mi pogrcalo, bola som nesmierne rada, ze si oblubilo vanilkove jogurty. tie mojmu dietatu zavonali a dodnes na nich frcime, vacsinou activia - lebo mame problemy s kakanim a zda sa, ze pomaha, pripadne zvolensky, banovecky, ci akykolvek iny smotanovy jogurt, ktory mam aj ja odskusany a viem, ze je dobry. ak chceme zhresit, kupime pribinacika alebo maskrtnika, ci ako sa to vola, ale to jej moc nechuti, skor mi zje ten jogurt, nez tie kadejake milaciky 😉 😉 ale len vanilkovy, pripadne cokoladovy. z ostatnych ju natahuje a ja s tym nic neurobim, jedine vyckam, kym podrastie a bude opat vnimat chut inych jogurtov inak, nez vnima teraz. ma dva roky 😉 😉

mandragora22
10. apr 2012

a este dievcata, ak si myslite, ze vase deti o rok-dva pridu do skolky a budu sa vas zenicky kucharky pytat, co take by im mohli z oblasti jogurtov "podavat", ste na velkom omyle. dostanu bud najlacnejsiu alternativu, ci uz to bude v ramci vasho slovnika "zbrnda" alebo nie, alebo dostanu z takej znacky, ktorej firma ich podporuje v cinnosti, rozumej, firma zabezpeci napriklad do skolky nove obrusy, pohare, konvektomat.... taka firma potom predava v skolke jogurty a dalsie potraviny, ci sa vam to paci alebo nie, tym chcem povedat, ze vase deti sa tak ci tak stretnu aj s horsimi vyrobkami a ktovie? mozno uz teraz v nich pestujete alergiu prave na tie "ine" vyrobky, ku ktorym sa raz tak ci tak dostanu...

luciferova
10. apr 2012

@mandragora22 na stranke aktivie sa kedysi pisalo, ze je vhodna az od 3 rokov 😉 odkedy zmenili stranku, tak to neviwm najst, ale je to fakt 😉

estterka
10. apr 2012

velmi zriedka dam,u nas taky vyber ako na slovensku nie je,tak som nasla biely smotanovy s najkratsim zlozenim 😅 u nas su take len danone grecke. a potom bio kozi dam,ak dostanem kupit.ale nasa zje tak jeden za dva-tri tyzdne a prvy mala v 15 mesiacoch.damav do nich mix mletych semienok(tekvica,slnecnica,lan,sezam a goji) a amarantove perlicky,a guinou a pseno napufane.

lenka311
10. apr 2012

@moncicatko19 Mne zje jedine Kostíkov a Fantaziu s čokoládovými guličkami alebo s dvenou čokoládou... Nijaaký iný nezje.
Ale pokiaľ viem, najlepšie sú plnotučné.

rolak
10. apr 2012

práve sme sa vrátili z nemocky a každý deň tam boli na programe Kostíci.

mandragora22
10. apr 2012

@luciferova no to je mozne, nehadam sa, ale kakava mi kazdy den, odkedy jej ju davam pravidelne, co je momentalne uz 14 dni. predtym sme nekakali aj 4 dni a to boli ine brutaly, natrhnuty zadok, vreskot, strach z nocnika i zachoda... takze som zvolila tuto alternativu. je to docasne, ked uvidim, ze kakanie je opat "na urovni", tak ho zase na cas vysadim. ale co som si tu co-to citala o jogurtoch, tak activiu davaju mamicky bezne uz aj v roku a dokonca to konzultovali aj s lekarmi a pohoda 🙂

beruska.zuzanka
10. apr 2012

Hollandia 🙂 tie najviac chutia aj nám, nič zbytočného v ňom nie je 🙂 a potom ešte smotanový z lidla, robí ho olma a tiež v ňom nie je žiaden škrob ani nič podobného 😵

luciferova
10. apr 2012

@mandragora22 skusila by som mozno aj nieco ine, napr psylium do obyc jogurtu. Ved uvidis 😉

Aj mne lekarka odporucila aktiviu, ale poslala som ju kade lahsie, viem, ze je to bezna prax a co povie lekar je svate 😉 treba vsak mat aj vlastny rozum a patrat 🙂