Akú zeleninku dať papať 6 mesačnej?

abika26
3. dec 2011

Dcerka ma 6 mesiacov,zacala som jej davat kasu a teraz aj zeleninku....zatial som jej dala mrkvu,zemiak,cuketu a brokolicu.aku dalsiu zeleninu jej mozem dat lebo dost sa to v zazracnych knizkach lisi 🙂 mozem napr. aj por,hrasok?mamicky,ked varite domace prikrmy kupujete normalne zeleninu z obchodov?lebo teraz v zime nie je velmi na vyber.

elienka
3. dec 2011

ja som dala aj tekvicu, karfiol - pozor môže nadúvať, tak treba vyskúšať, fazuľové lúsky, červenú repu - tá je dosť oblľúbená, zelený hrášok, špenát. A zeleninu kupujem v obchodoch, ale na 80% mám zamrazenú z mojej záhradky.

evka4
3. dec 2011

ja kupujem zeleninu na trhu a aj normalne z obchodu. casom mozes vyskusat karfiol, cviklu, tekvicu, spenat....proste postupne zavadzat nove a nove druhy. sama uvidis, co tvojmu dietatku chuti a vyhovuje. strukoviny som ja davala az po ukoncenom 8. mesiaci. odporucam cervenu sosovicu, je uvarena za 10 minut a je bez supky.

kathrin6
3. dec 2011

My papame zemiak, mrkvu, petrzlen, kalerab, karfiol, brokolicu, cuketu, tekvicu, spenat, kuracie masko a obcas zltok. Z ovocia sme zatial skusili len jablcko, hrusku a banan. Ale zeleninku ma zatial radsej 🙂

fialkaa
3. dec 2011

@elienka, @evka4

v akej uprave davate detickam cviklu? mopj ma uz sice skoro dva roky, ale este ju nemal. rada by som skusila

viera77
3. dec 2011

ahoj, moja mala sa z mrkvy hned vyhadzala a mala hnacku, tak okrem nej papala vsetko, co pisu dievcata predo mnou Moze sa davat aj petrzlen a kalerab, neskor aj mrazena kukurica a baklazan. A citala som a doktorka mi aj potvrdila, ze pri brokolici a karfiole by sa nemali pouzivat stonky, ze prave tie deti naduvaju. Robim presne tak a mala po nich nema ziadny problem. Inak nasa naj zeleninka - spenat, brokolica, hrasok a oranzova tekvica 🙂