Akú vodu dávate do prvých príkrmov?

misutka27
4. dec 2015

ahojte ked ste varili 1.príkrmy dávali ste dojčenskú vodu alebo z kohútika

mlady_par
4. dec 2015

ahoj, ja pouzivam dojcensku vodu

izzie27
4. dec 2015

@misutka27 ja som davala z kuhutika

izzie27
4. dec 2015

@misutka27 ja som davala z kohutika

misutka27
autor
4. dec 2015

takže asi každý podla seba.nebude vadit ani z kohutika...ved v podstate ked zarábam mliečko tak tiež dám z kohútika 🙂

lusyke
4. dec 2015

Ja som chvilu pouzivala dojcensku, ale prestalo ma to bavit tak potom uz len prevarenu z kohutika. No my mame kvalitnu, dobru vodu v obci. U mojich rodicov v Kosiciach nepijem z kohutika ani ja...jedine ak je prefiltrovana...ma taku divnu pachut a je ako mrtva...mama aj ked z tej vody vari tak ju filtruje.

tortelinka
4. dec 2015

@misutka27 iba z kohútika, aj na pitie aj varenie, máme pitnú vodu, nepodporujem plastovú vodu, čo sa hriala niekde na slnku

tajka1986
4. dec 2015

@misutka27 ja som rok pouzivala dojcensku aj na pitie aj na mlieko aj na prikrmy

seahorse27
4. dec 2015

Na prve som pouzivala dojcensku, ale potom som velmi rychlo presla na kohutikovu - asi v nejakom 7.- 8. mesiaci.

misutka27
autor
5. dec 2015

tak dnes sme skúsili zemiacik ale asi jej moc nechutil podla toho ako sa tvárila....možno že aj preto že bol studený....dávate teplé príkrmy????ked tie malé dávky tak rýchlo vychladnu ale zajtra skúsim podt teply 🙂

krasnanevesta
5. dec 2015

Dojcensku vodu by som velmi neodporucala pozrite sa kde sa skladuju vody vo velkych obchodoch a casto je to von svieti na to slnko a uvolnuju sa do vody ftalaty z plastov. Ked clovek nema pit vodu z flase z auta tak preco take davat dojcatam. Nasa voda z vodovodu je kontrolovana a nikde neobsahuje tolko dusika aby sa nemohla davat detom. Toto nam hovorili aj hygienici na prednaskach na medine. Takze nie je jedna pani povedala. Ak uz naozaj lepsiu vodu tak filtrovat vo filtracnej kanvici.

evittam
5. dec 2015

@misutka27 Samozrejme, že teplé. Tebe chutia studené varené zemiaky a iná zelenina ako napr.mrkva a podobne?! Veď trošku rozmýšlam aj podľa svojich chutí. A prečo dávaš len čistý zemiak?! To by ani "psovi" nechutilo. Sprav napr.zemiak+mrkva - minimálne.... 😉 🙂

anetka1978
8. máj 2016

Ked som varila ja prvy prikrm a to aj doteraz, pripravujem zeleninu vzdy na pare a tu vodu som potom pouzila aj na zriedenie zeleniny a tak. A nemusim rozmyslat, ci dojcensku, alebo z kohutika... 🙂

jankastubka
8. máj 2016

Z vodovodu. Ale keby som mala studnu alebo co, tak by som to zvazila.

yanni
8. máj 2016

V strednej a severnej Europe je voda z vodovodu nezavadna. Pozor by som si davala len v juznych krajinach, tam aj domaci casto vodu z vodovodu nepiju a nepouzivaju na varenie.
ja tak isto, nikdy ale NIKDY som nekupovala dojcensku. To je len biznis.
Kludne z kohutika, mozes prefiltrovat, ja filtrujem aj na varenie, s filtrovanou ma napr ak kava ci caj taku nejaku lepsiu jemnejsiu chut.

Co sa tyka teploty. jasne, ze obed teply. nasa je tiez taka, ked uz je to jedlo letne, uz to nechce.

Aaaa az terza vidim, je to uz starsia tema, ale tak nejdem mazat, mozno sa to niekomu zide. 😉

totatimeka
8. máj 2016

Používala som vodu z vodovodu a
@evittam môj teplé nechcel jesť 😀 jasne že to nebolo ako z chladničky a zjedol aj čistý zemiak, čistú mrkvu atď... Samozrejme že len zo začiatku po troške potom som to kombinovala

evittam
8. máj 2016

@totatimeka Tak ono tiež záleží od dieťaťa - ak nechce teplé tak nechce.....Ja mám napríklad tiež radšej studený Segedín ako teplý 😀 😀 😀