Prosim Vás mamicky, viete mi poradit aka stolicka na jedenie, je najlepsia pre detský chrbatik? Poznate nejaku dobru certifikovanu, v ktorej bude mat dietatko chrbticu, tak ako ma mat? Na trhu je toho neskutocne mnozstvo, ale ani jedna mi nepride, to najlepsie pre detsku chrbticu. Nepotrebujem ziadnu farebnu, ani obrazkovu, len taku ktora je najlepsia pre detsky chrbatik. Neviete mi pomoct? Mame miernu kyfozu, takze spravne sedenie je pre nas velmi,velmi dolezite! Dakujem za odpovede
ahoj, my sme pouzivali, a nielen, na jedenie stolicku-kresielko Bumbo. Je vhodne pre deti od 3 do 14 mesiacov. Takze aj pre deti, ktore este nevedia same sediet. Dietatko je v nom stabilne a nemoze sa v nom zosmyknut ako v obycajne jedalenskej stolicke. Ale na Tvojom mieste by som aj tak konzultovala s lekarom, kedze mate kyfozu. Ale mozes pozriet na webe a momentalne ho akurat ponukam aj v Bazare.
odporúčam klasickú jednoduchú stoličku IKEA, dieťatko má opretý celý chrbátik takmer v pravom uhle až po hlávku, je pomerne úzka, takže dieťatko neskĺzne, keď je menšie, má zmenšujúcu textilnú vložku, keď je väčšie sedí v nej bez vložky..... http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/0006...
aj mne sa overila "Antilopa" z IKEA, mali sme predtym 3 ine, ale tato je jednoznacne najlepsia.
stokke Tripp trapp, drevena s moznostou dokupenia opierky proti vypadnutiu aj vankusika a rastie s dietatom az do dospelosti 🙂
ahoj,zacala som prikrmovat od 5 mes. a to na rukach,neskor vo vajicku.do stolicky som ju dala az ked si vedela sama sadnut,cca 7 mes.skor by som urcite do stolicky na papanie nedavala.predavaju vselijake vlozky zmensovacie,ale to nie je zdrave pre dieta na chrbatik,nie to este ked mate problem s chrbatikom.neviem ako stare mas dietatko.my sme kupili stolicku inglesinu zumu a nedam na nu dopustit,sice drahsia ale vyborna,polohovatelna,s popruhmi.urcite by som nekupovala nejaku s pogumovanou opierkou,co sa mozno lahko cisti,ale v lete sa v tom dieta poti.ak by som nekupovala tuto co mame tak by som isla do drevenej ako ti radia ine maminy.
@luciana157 ano v tom suhlasim, ked vidim len tie polstrovane opierky, ziadna opora, naozaj je toho tolko, a kolko z nich tak naozaj budu pre zdravu chrbticu ☹ , ano asi pojdem do drevenej, mame 9mesiacov, ale nemozeme sediet moc, preto potrebujem naozaj kvalitnu stolicku iba na to papanie.
Nepises, kolko mesiacov ma tvoja malicka, a ci uz sama sedi, resp.vie sa posadit. Dolezitejsie je podla mna cvicit s nou a trenovat chrbtove svaliky (najlepsie lozenim). Stoliciek je vela druhov, my sme mali taku, co sa da sklopit do pololahu, s makkou umyvatelnou vlozkou. Hlavne ked zacinala papat, a este sama nesedela.Medzi nozickami ma taku zarazku, aby sa babo nezosuchlo dolu. Tazko radit, ktora je najlepsia na chrbticu. Ked babo podopries zo vsetkych stran, a pasivne sedi, tak to chrbtici zrejme nepomoze. A ked samo sedka, to znamena, ze ma svaly OK, dostatocne silne, aby udrzali hornu polovicu telicka.
Nepises, ako a kedy jej vznikla kyfoza.
A predpokladam, ze vsetky detske stolicky su certifikovane iba z hladiska bezpecnosti dietata ( aby si nic nepricviklo, neprevratilo sa ) a z hladiska materialovej nezavadnosti.
Lekar ti urcite poradi, co mas s malou robit, ako cvicit, a v akej polohe papat.
@adrika214 ahoj, my mame stolicku Stokke, som s nou super spokojna, je sice trosicku drahsia, no kedze je vyuzitelna az do dospelosti, tak to stoji za to...
@adrika214 ja by som ti odporucila Jitro, je to cesky vyrobca a podla mna lepsia ako predrazena stokke 😉
http://www.nastavitelna-zidle.cz/
my mame ikea..maximalne som s nou spokojna...ved mala tam travi velmi malo len sa tam napapa a to je vsetko ....a navyse sa velmi lahko a rychlo zlozi a mozeme ju bravat aj zo sebou ked ideme na navstevy 🙂
Ahoj, urcite nekupuj Bertoni primo, je sice polohovatelna aj sa da posunut smerom nahor a nadol, ale maly sa v nej poti a pomaly sa rozpada. Pultik, na ktorom papa je dost daleko a maly ma problem dosiahnut na jedlo a to ma 1,5 roka. Okrem toho par krat do neho kopol a zlomil taku suciastku na posuvanie pultika a tak drzi len jednej strane. 😖
ja mám túto a nie sme spokojní ,tacka je vykrojená,čiže ked jedia všetko im padá a vkuse mi tam stoja ☹
@evuliatko_tn tiez ma mame stokke a tiez sme velmi spokojni..
a tak extremne predrazena mi nepride,kedze ti poslusi x rokov ..
@lilla244 ved to, ja tiez na nej rada sedavam, je velmi pohodlna🙂
Ja sa prikláňam k Stokke Tripp Trapp...je to investícia, na min. 10 rokov a zo zdravotneho hladiska jej nie je čo vytknúť...
peg perego tatamia - velka spokojnost
Nam sa velmi osvedcila stolicka CHicco Jazzy , mala sa v nej citi ako ryba vo vode je polohovatelna a spratna )) a myslim si, ze aj dost poohodlna , pretoze na to aka je nasa mala sinterka , nema problem v nej posediet a vyhrat sa )
Stokke tripp trapp
Poslúži x rokov
Navyše je to krásny kus nábytku
Mamičky tiež prosím o radu akú stoličku mám kúpiť mojej dcére. Už som pozerala všetky možné recenzie a aj kde ste si kupovali stoličky vy? Cez bazár, alebo nové?
Ahojte, vo Wiki Modrý koník je už článok o detských jedálenských stoličkách. Ak už nejakú stoličku pre drobca máte, napíšte vaše pozitívne a negatívne postrehy o nej aj do Wiki dole pod tento článok: https://www.modrykonik.sk/detske-jedalenske-sto... Dik.
@stvura
@lenka0283
@tulip_an
@kosodrevina
@nikak23
@ve58
@poleva
@ustrachana
@babenqa
Ahoj, ak ešte zhánať detskú stoličku, my sme kupovali od firmy https://www.detskapostel.com/detske-stolicky/, maš rôzne na výber. My čo sme kupili Coto Baby značka, je skvelá ! 🙂 Cenovo a kvalitne sú super. Stolička je stabilná, žiadne ostré hrany....