Maminky prosím poradte ktorú časť z hov. mäska by som mohla malému uvariť, ktorá je najlepšia? A aké mäsko vlastne okrem kuracinky môže? Dakujem za rady
Tak najlepšia je asi sviečkovica - malo by to byť aj najmäkšie mäso. Potom asi stehno. Nožina je veľmi prerastená - to je skôr vhodné na guláš pre dospelákov. Ale úplne najlepšie mať mladého býka z domáceho chovu, ak môžeš zohnať.
Z ostatných zvierat môže zajaca, morku (to už dávno), baraninu (resp. jahňacie). Bravčové sa tuším dáva až neskôr po roku - je to dosť tučné mäso. 🙂
Všeobecne tmavé mäso je bohatšie na železo, a hlavne mäso od kosti. Tak nám radila pediatrička.
daj telacie
@anicka246 to je uplne jedno aku cast 🙂 a ake masko? vsetky.