ako ju mam zaviest surovu ? alebo prevarenu v podobe kecupu ? pretlaku ?
Ak je alergický na paradajky, nemusí byť alergický na pretlak a kečup.
@july0 paradajka je jeden z najsilnejších alergénov. Ak už má malé dieťa potvrdenú alergiu, počkala by som aspoň pol roka. Bez paradajok sa dá v pohode žiť. Ak bola reakcia prudká, nezavádzala by som vôbec do 3 rokov.
Ak nemá potvrdenú alergiu na paradajky len všeobecne je alergik, tak mini množstvo paradajková polievka napr.
Neporadím ohľadne alergie, ale možno pre teba bude zaujímavá informácia, že moje dieťa reagovalo na paradajky rovnako, hoci nie je alergik. Ale reagovalo len a len na paradajky pestované na Slovensku a to vždy, keď sme takéto paradajky skúsili (a to sme ešte skúšali aj rozličných pestovateľov). Keďže väčšinu času žijeme v zahraničí, jedáva často miestne produkty a nikdy na ne žiadnu alergiu nemalo. Rovnako nemalo žiadnu reakciu ani na dovozové paradajky kúpené na Slovensku. Možno skús niečo vypestovať, hoc aj na balkóne a začať s takýmito domácimi?
@july0 ja robím špagety so zeleninou, napr.kukurica, hrášok, ovsena smotana kúsok. Cestoviny s kalerabom postrúhaným dusenym či kel na rezančeky alebo rozvarit červenú šošovicu so zemiakom a mrkvickou, a máš omáčku na cestoviny. Alebo mrkva, petržlen, cibuľka, kaleráb, kúsok mrkvy rozmixovat dohladka.
Ak mal fľaky kolo úst nezavádzala by som min.pol roka nič paradajkové.
@july0 v akom veku?