Ako zaviesť alergikovi paradajky?

july0
11. máj 2023

ako ju mam zaviest surovu ? alebo prevarenu v podobe kecupu ? pretlaku ?

julish
11. máj 2023

@july0 v akom veku?

nuci616
11. máj 2023

Ak je alergický na paradajky, nemusí byť alergický na pretlak a kečup.

janage
11. máj 2023

@july0 paradajka je jeden z najsilnejších alergénov. Ak už má malé dieťa potvrdenú alergiu, počkala by som aspoň pol roka. Bez paradajok sa dá v pohode žiť. Ak bola reakcia prudká, nezavádzala by som vôbec do 3 rokov.
Ak nemá potvrdenú alergiu na paradajky len všeobecne je alergik, tak mini množstvo paradajková polievka napr.

july0
autor
11. máj 2023

@janage nevyšla mu na paradajky len ked som ich uvarila a pomixovala poliala tym cestovinu tak sflakatel okolo ust. tak ja neviem ci to skusit s kecupom alebo to nechat tak

ajka0207
11. máj 2023

@july0 prečo mu chces zavádzať paradajky?

july0
autor
11. máj 2023

@ajka0207 lebo neviem uz co mam varit, nemoze mlieko vajce a arasidy. Tak ze skusim kecup aspon kedze ide obdobie opekaciek, aj spagety ma rad tam tiez ide pretlak, je stale do kola to iste.

annm81
11. máj 2023

Neporadím ohľadne alergie, ale možno pre teba bude zaujímavá informácia, že moje dieťa reagovalo na paradajky rovnako, hoci nie je alergik. Ale reagovalo len a len na paradajky pestované na Slovensku a to vždy, keď sme takéto paradajky skúsili (a to sme ešte skúšali aj rozličných pestovateľov). Keďže väčšinu času žijeme v zahraničí, jedáva často miestne produkty a nikdy na ne žiadnu alergiu nemalo. Rovnako nemalo žiadnu reakciu ani na dovozové paradajky kúpené na Slovensku. Možno skús niečo vypestovať, hoc aj na balkóne a začať s takýmito domácimi?

janage
11. máj 2023

@july0 ja robím špagety so zeleninou, napr.kukurica, hrášok, ovsena smotana kúsok. Cestoviny s kalerabom postrúhaným dusenym či kel na rezančeky alebo rozvarit červenú šošovicu so zemiakom a mrkvickou, a máš omáčku na cestoviny. Alebo mrkva, petržlen, cibuľka, kaleráb, kúsok mrkvy rozmixovat dohladka.
Ak mal fľaky kolo úst nezavádzala by som min.pol roka nič paradajkové.

july0
autor
11. máj 2023

@janage jej dakujem za tip skusim😇 tak kaslem na to

janage
11. máj 2023

@july0 za málo.

janage
11. máj 2023

@july0 inak už aj Rama má rastlinnú smotanou na šľahanie a varenie. Nemám síce ešte odskúšané, ale môžeš pozrieť zloženie a skúsiť, ak bude vyhovovať.