Ako zakonzervovať výživu pre dojča?

stradivariuska
24. júl 2014

Ahojte zienky. Chystam sa pre mojho maleho 6 meziacov urobit vyzivu z ovocia. Myslite ze je nevyhnutne pred sterilizovanim pridat konzervant proti pikazeniu ? A ak ano tak aky? Dakujem

skaredekacatko
24. júl 2014

@stradivariuska susedka nedava do vyzivi nic umele len to ovocie vari a potom pohare sterilizuje . Vraj tolkym varenim je to dost sterilizovane. A takto zavara uz viac ako 20 rokov. Moja babka dava kys. citronovu na spicku noza navrh plneho pohara.

hori
24. júl 2014

do ovocia nie je nutny, iba zasterilizuj a aby dobre chytilo viecko...

evelynm
24. júl 2014

ja som zvykla vyzivu mrazit.

sorciera24
24. júl 2014

nie, endavam nic, zaiden konzervant.....normalne zavarim....drzi to...

dankako
24. júl 2014

my sme boli teraz na dovolenke a malej 11mesacnej dcerke som masovo-zeleninovy prikrm jednoducho navarila, dala do malych flasiek, nic som nepridala, iba som zasterilizovala vo vode, aby chytilo viecko a bolo to super. Nic sa nepokazilo, to staci aby viecko chytilo a bolo. Odporucam takto to robit, ked sa ide na cesty...

alias313
24. júl 2014

ja zavaram a robim vyzivy, ale nikdy ani do zavaraneho ani do vyziv som nedala ziaden konzervant a inu chemiu. Normalne osupem jablcka nakrajam ako na kompot a varim (dusim) az kym nie su mäkke, potom nasypem podla chuti cukor a vo vode sterilizuje. Voda v hrnci ma byt do 2 tretin pohara...Sterilizujem ani neviem kolko asi tak 15 minut (aby voda vrela), potom skontrolujem viečka a je. Zatial sa mi ziadna vyziva nepokazila..Este je aj otazne z akeho ovocia chces robit vyzivu...?