Ahojte zienky. Chystam sa pre mojho maleho 6 meziacov urobit vyzivu z ovocia. Myslite ze je nevyhnutne pred sterilizovanim pridat konzervant proti pikazeniu ? A ak ano tak aky? Dakujem
do ovocia nie je nutny, iba zasterilizuj a aby dobre chytilo viecko...
ja som zvykla vyzivu mrazit.
nie, endavam nic, zaiden konzervant.....normalne zavarim....drzi to...
my sme boli teraz na dovolenke a malej 11mesacnej dcerke som masovo-zeleninovy prikrm jednoducho navarila, dala do malych flasiek, nic som nepridala, iba som zasterilizovala vo vode, aby chytilo viecko a bolo to super. Nic sa nepokazilo, to staci aby viecko chytilo a bolo. Odporucam takto to robit, ked sa ide na cesty...
ja zavaram a robim vyzivy, ale nikdy ani do zavaraneho ani do vyziv som nedala ziaden konzervant a inu chemiu. Normalne osupem jablcka nakrajam ako na kompot a varim (dusim) az kym nie su mäkke, potom nasypem podla chuti cukor a vo vode sterilizuje. Voda v hrnci ma byt do 2 tretin pohara...Sterilizujem ani neviem kolko asi tak 15 minut (aby voda vrela), potom skontrolujem viečka a je. Zatial sa mi ziadna vyziva nepokazila..Este je aj otazne z akeho ovocia chces robit vyzivu...?
@stradivariuska susedka nedava do vyzivi nic umele len to ovocie vari a potom pohare sterilizuje . Vraj tolkym varenim je to dost sterilizovane. A takto zavara uz viac ako 20 rokov. Moja babka dava kys. citronovu na spicku noza navrh plneho pohara.