Ako začať s príkrmami?

simona85200
5. jan 2022

Ahojte náš maly má 5 mesiacov ako ste začali prikrmovať ?

petamich
5. jan 2022

obed, zacat zeleninou (mrkva, zemiak, batat, tekvica, cuketa...) a po 2-3 tyzdnoch pridat maso (kralik, morka, kura, tela), kazdu novu ingredienciu davat 3-4 dni, aby si pripadne vedela, co sposobilo napr. alergicku reakciu, po 3-4 dnoch mozer pridat nieco dalsie

niky1234
5. jan 2022

Moj je kojeny zacali sme zaciatkom 6 mesiaca najskor obedom… takze po prvom spanku som mu spravila mixovanu zeleninu vzdy 3 dni za sebou tu istu par lyziciek… zakladne su mrkva, zemiak, batat, maslova tekvica, spenat,petrzlen/pastrnak, cuketa, patizon, brokolica, karfiol …. Potom vlastne mozes davat tak ze to co uz mas odskusane s niecom novym napr uz mas zavedenu mrkvu tak mozes dat mrkvu a cuketu spolu a taketo kombinacie ale vzdy nieco odkusane uz musi byt zaklad… ked mas uz zavadenych cca 5 druhov zeleniny mozes pridat masko …telacie, kralicie, morcacie , kuracie… zas vsetko 3 dni po sebe …. Ked mas zavede masko mozes zltok … uvaris vajko na tvrdo aspon 15 minut a primiesas k uvarenemu zeleninovemu pyre ale pozor najskor stvrtku potom polku zvykne boliet babatka brusko ked das naraz cele( bielko sa zavadza neskor) …toto mas tak cca na mrsiac urcite … potom ked budes mat zavedenu zeleninu maso zltok mozes pridat desiatu a tam potom ovocie budes skusat a po 6 mesiaci aj lepok🙂🙂dufam ze aom to napisala zrozumitelne a ze ti to pomoze

dididudu
6. jan 2022

@niky1234 pastrnak a petrzlen by sa nemali sú vysoko alergenne

niky1234
6. jan 2022

@dididudu isla som podla tohto co mi dala pediatricka
https://www.1000dni.sk/wp-content/uploads/2019/...
Ale dobre vediet dakujem🙂🙂

niky1234
6. jan 2022

@dididudu teda pardon tu je rozpisana zelenina🙂@simona85200 tak pre istotu petrzlen nie hned na zaciatok🙂