viem ze sa ma zacinat zeleninou zatial sme mali zemiak a mrkvu a karfiol....davate popri prikrme aj mlieko este? a kolko lyzic davate na zaciatok? a ked zacinate davate normalne ranajky obed a veceru?
@manchester1987 ahoj ... ja som začala tak, že som dala jeden deň na obed iba mrkvu a to asi 5 lyžičiek a zapili sme to čajíkom ... potom som na druhý deň dala zemiak a zase čajík .... a takto postupne každý deň nieč nové ale iba raz denne ... a potom normálne mliečko keď bol hladný .... niekedy mi po zemiaku vydržal aj 3 hodinky a až potom si pýtal papať mliečko ... teraz už dávam doobedu napr. výživku s piškótami a poobede iba zeleninku alebo zel. vývar so zeleninkou .... mali sme už na obed aj kur. mäsko s mrkvou čo dostaneš kúpiť aj v obchode, myslím, že je to značka HAMI alebo tak nejako a vtedy som cez deň nedávala už nič ... predsa len tam je mäsko a nechcem veľmi zaťažovať drobcovi žalúdok .... a stále po jedne čajík aby sa vedel dobre vykakať a hlavne aby ho nezapieklo
Ja pri oboch deťoch som začala prikrmovať už po 4 mesiaci, ale to sme boli na UM! Ako prvú mrkvičku, tri dni po pár lyžičiek, potom som pridala zemiak, najskôr s mrkvou,lebo na jej chuť už si zvykli a potom čistý. Dalšia bola brokolica, rovnako pridaná k zemiaku, potom karfiol, cukina, petržlen, sladký zemiak a ich rôzne kombinácie, zeleninka asi mesiac, potom som zaradila aj ovocie, banán, jablko, to som najskôr tiež varila, osemmesačná mi dcérka bez problémov jedla aj hrušku, broskyne, marhule, slivky. Od pol roka sme pridali mäsko kuracie, žltok, cestoviny, ryžu, ovsené vločky, a do roka jedla všetko. jedla však do pol roka, len raz denne a každé nové jedlo sme skúšali tri dni, lebo po prvom sa hned nemusí objaviť problém, a ked to miešaš nevieš z čoho to je.
@georgeo dakujem...hej aj ja skusam teda zatial sme mali len tie 3 kombinacie mrkva zemiak a teraz karfiol
@manchester1987 ahojko pozyvam ta do temy zaciname z prikrmami....dostanes pozvanie...
@ktore dakujem
Zacala somklasicky s mrkvou, maly sa nemienil zdrziavat s nejakymi ochutnavkami a zoznamovanim s lyzickou,zjedol rovno 125 g a skeril sa ako slniecko. takze mlieko som nedala,lebo to vlastne bola normalna porcia 😀 mrkva ficala tri dni na obed, potom skusil brokolicu, dynu, zemiak, nenechal ani kusok, vsetko mu chuti. po mesiaci som zacala na desiatu s ovocim. najprv jablko, tri dni, potom hruska tri dni, broskyna tri dni, teraz ma slivku tri dni a kedze mi papa uplne krasne celu davku, mlieko ma na ranajky potom medzi desiatou a obedom, pred spanim a v noci. teraz sa cystam na vecer ho prekvapit s kasou 🙂
ahojte chcem sa opytat idem malej varit mrkvu petrzlen a sladky zemiak ako ste to uvarili len v cistej vode a dali do poharikou a do chladnicky? lebo podla mna je to dost huste ja jej to riedim um ale to neviem ci uz mozem primiesat do tej vyzivy a odlozit do chladnicky alebo len cisto uvarenu mrkvu a az potom ked ju pojdem krmit tak do toho primiesat um? na kolko dni to moze byt uvarene v chladnicke alebo odkladate aj do mrazaku?
@ivushqa ved toto,ale kto to bude zivit? 😀 on uz da na desiatu rovno celu 200 mg vyzivu :o) na obed uz ma zemiak mrkva a maso . tiez ide zjest aj lyzicku. 🙂 nuz, neporadim, asi len skusat a skusat.ja sa robim,ze mu to idem zjest. ale to spustim uplne ze apokalypsu. uplne ma nervy :o)
@manchester1987 ja to iba na pare robim, a pridam olivovy olej kvapku a troska kojeneckej vody. to aj v chladnicke potom v pohodke vydrzi
@manchester1987 Ja ti to len tak stručne načrtnem, ako sme začali my. Najprv zelenina, fakt len pár lyžičiek, koľko malý chcel a potom som dokojila. Trvalo nám 3 týždne, kým sme sa dopracovali k tomu, že zje skoro celú porciu. Teraz pridávame aj mäsko, máme domáce kuracie, potom dám zajaca. Všetky ostatné jedlá sú mlieko - dojčenie. Od začiatku ďalšieho mesiaca, to bude mať ukončených 7 mesiacov, plánujem zaradiť ovocný príkrm. Ďalší mesiac asi dám kašu na večeru. Medzitým som skúsila trošku zaradiť lepok, kvôli prípadnej neznášanlivosti. Takto pomaličky postupne, nemáme sa kam ponáhľať. Veľa o príkrmoch nájdeš na mamila.sk a aj kojeni.net. Nech sa darí. 🙂