Ako začať s krabicovým mliekom?

lucy2111
20. nov 2012

ahojte, mam 5 mesacnu dcerku a chcela by som prejst na krabicove mlieko, len to, ze rad je vela z kazdej strany a ja som z toho uz somar, nutrilon nam nestaci, jedna lekarka zakazala, dalsi doktor povedal, ze v poriadku, len neviem ako zacat,poradte mi s akym ci cistym ci s niecim este....

xenicka13
20. nov 2012

ked nutrilon nestaci, treba zacat prikrmovat zeleninou, ovocim, hadam nemas na mysli kravske mlieko z obchodu

nadula01
20. nov 2012

ved normalne teple mliecko . len preco vam nestaci nutrilon to je cudne?! ved v 5tich mesiacoch uz sa normalne zacina prikrmovat cez den na obed zelenina..potom ovocie a vecer UM.tak teda by som to urobila ja 🙂

lady511
20. nov 2012

Ahoj ak si si istá že už može take mliečko(ja som začala až v 11m)..tak aj som nomálne dala flašku kravskeho a čakala čo bdue samozrejme nie vela asi 100ml,,ale plnotučne nam vyhovovalo,,,žiadne zapekanie,,,prehánanie,,ani grckanie,,,takže som spokojná teraz davam aj aj,,aj kravske aj babylove.. 😉

fem
20. nov 2012

pokial prejdes pouzivaj aspon detske mlieko na noc, napr. humana nieco, co obsahuje DHA, daj si do googlu, to je dolezite pre vyvoj mozgu, nepredpokladam, ze jej hned zacnes davat ryby alebo olej, do roka je to velmi dolezite, do polroka... radsej nepisem viac. tomu zakazu sa necudujem

andiekens
20. nov 2012

ak vam to financna situacia dovoli, tak do roka ziadne krabicove kravske mlieko. je potrebne, aby dieta malo upravene mlieko dla potrieb a poctu mesiacov.

hori
20. nov 2012

ja teraz neviem, ale pod pojmom "krabicove mlieko" sa mysli to ultrazohriate trvanlive alebo nejake ine?
ja som sice davala az od roka a pol, ale radili mi, ze najvhodnejsie kravske mlieka su tie flaskove alebo sackove alebo vlastne su take aj krabickove, ktore maju trvanlivost 3 - 5 dni. Len ak by som to davala detom do 1 roka (coz by som ako nedavala), tak by som to asi najprv prevarila.

monyccka
20. nov 2012

V 5tich mesiacoch ziadne krabicove mlieko! Ak nedojcite, tak formulu urcenu pre vasu vekovu skupinu plus prikrmy..

rumellka
20. nov 2012

Kravske mlieko sme začali davat od 1 roka, po schvaleni pediatrickou. Plnotucne z automatu, prevarene, najskor asi 100 ml, pockala som si 2 dni na reakciu- alergia, vyrazky, zapcha, akakolvek zvlastna reakcia. Zvladli sme ho velmi dobre, ale asi do 1 a pol roka som davala nutrilon a kravske pol na pol. Momentalne /2 roky/ pijeme uz iba kravske mliecko, polotucne 7- dnove pasterizovane, ktore uz neprevaram. Nutrilon mi moja dcerka totiz zacala odmietat a plnotucne mliecko ju zapchava.

fedorkaa
20. nov 2012

Ahoj, tak ja by som ešte 5 mesačnému bábu krabičkové mlieko nedávala. Ja som začala dávať až od 1 roka. Takže ako píšu niektoré maminky predo mnou, nutrilon dávaj nadalej a začni s príkrmamy.

aspinka
20. nov 2012

tiez som celkom nepochopila otazku ale vyjadrim sa 😀 v pripade ze myslis ine ako Nutrilon ale umele kludne vyskusaj ine su cenovo aj lepsie a myslim ze kvalitovo tiez dobre u nas napriklad Babylove alebo Sunar. Najskor treba uvazovat nad prikrmami (zeleninka polievocky ovocie) zaroven s umelym mlieckom pekne vydrzite do 1 roka. Od jedneho roka uz kludne mozes prejst na kravske mne pediatricka odporucila zacat plnotucnym a kupovala som Pilos v Lidli neskor som presla na polotucne. Mliecko nam nerobilo problemy. Tiez som chcela zacat ako rumellka automatovym ale odradilo ma prevaranie a niekedy sa u deti prejavia crevne problemy a este by som chcela upozornit ze toto mliecko ma velmi vela tukov takze deticky dost naberaju na vahe viem ze niektore mamicky s nim prestali lebo deticky sa moc rychlo a viditelne zagulatovali 😉

stanislavao
20. nov 2012

pre ť mesacne dieta urcite nieje vhodne davat mlieko z obchodu, ani z automatu. Nutrilon, alebo ine dojcenske mlieka su usposobene pre deti, su v nich latky, ktore deti potrebuju. ked je dieta hladne, dajte prikrm = zemiaky, mrkva, brokolica, jablko a pod. na nete najdete plno receptom na prve prikrmy.

hnedka
20. nov 2012

precitaj si o kozom mlieku a vyskusaj ak chces

yennn
20. nov 2012

Tiez by som radsej zacala prikrmovat nez v 5m dat kravske mlieko. My sme zacali az od 1r kravske pit. Uz predtym som ho ale pouzivala do varenia aby som sa presvedcila ze nie je intolerancia na bielkovinu kravskeho mlieka. Mame tri roky,.dodnes pije len cerstve mlieko s kratkou trvanlivostou, krabicove (trvanlive) davam len do pudingu 🙂

ikke
20. nov 2012

dufam, ze ten doktor, co povedal ze v poriadku, tym myslel umele dojcenske mlieko z krabice... 🤐
kakavko z trvanliveho kravskeho mlieka zo supermarketu urcite nie je vhodne pre 5-mesacne babo, na to rychlo zabudni...

missia
20. nov 2012

kludne prikrmovat pekne postupne ako sa ma a popri tom davat mliecko (nejake si vybrat)ja som davala bebu.Ja som prikrmovala od 4mesiaca.Je to uplne normalne.Ved sa aj vyrabaju prikrmy vhodne od 4mesiacov.Najskor zacat davat mrkvicku na obed prvy den lyzicku ,druhy 2 a 3 den aj cely obsah.1 X som kupila v obchode hotove male balenie.No inak pije cely den len mliecko....a postupne....ved ked mas brozurky co davali v porodnici alebo aj na nete najdes.....Umele mliecko by sa malo davat do 3rokov a mlieko celkovo,Ja som kvoli financiam zacala od 1 a pol davat kravske 3,5% Dufam,ze som pomohla.