Ahojte ako isto viete s príspevkov mám dvojičky chlapcov ...chcem začať s mäskom , ovocím a atď budú mať 5 mesiacov ...poviete mi ako začať ? Kedy im to mám dávať ? Po mliečku či pred? A ako často im to dávať ? ( Sorry za blbé otázky ale som prvorodička a nemá mi kto poradiť 🙂)
Mohli by ste mi dať aj recepty ako čo pripraviť . Ďakujem
@moly09 Ahoj aj ja mam dvojicky chlapcov ale urcite som nezacinala maskom ani ovocim. Zacala som zeleninou a tu som davala 3 dni na obed prva bola mrkva potom zemiak atd. Miesto obeda som dala po lyzickach najprv jednu dve potom som pridavala. Zapili mlieckom a toto kazdy den ja som tiez bola prvorodicka a tiez som mala chaos 🙃. Samozrejme rozmixovat ja som varila v parnom hrnci avent inac super vec 👌
chapem, ze si prvorodicka (tiez som) ale mate nejakeho pediatra a tiez je celkom vela informacii na webe, tak si najdi jeden zdroj co ti davs zmysel 🙂 tu ti kazdy povie mozno svoj nazor a budes asi aj zmatena
kazdopadne zacina sa obedom, cista zelenina, menej sladka az sladka = zemiak, mrkva, batat, tekvica, brokolica, karfiol, kalerab, podla toho kolko zje potom dokrmis, vzdy treba 2-3 dni zopakovat novu ingredienciu, aby si vedela co sposobilo pripadnu alergiu, nasledne mozes prida, tak 2-3 tyzdne po zelenine mozes pridat maso, zacina sa kralik, kura, morka, tela a opat tak 2-3 tyzdne po mase sa pridava ovocie na desiatu, rovnakym principom, uprednostni sezonnu zeleninu - treba napr. parit aj ovocie zo zaciatku, je lahsie stravitelne
drzim paste
Prosím vás a keď im dám príklad mrkvu alebo zemiak a nato potom mlieko nebude ich bolieť bruško ?
nie, hladny ostat nemoze a ked uz zje napr. 100ml tak mu das mliecko neskor az napokon nedas alebo das az o 3 hodiny
@moly09 asi najlepšie by bolo začať zeleninou. Najčastejšie sa odporúča zemiak alebo mrkva uvariť, rozmixovat alebo úplne poučiť. Podávať 4 dni to isté a sledovať reakciu.potom iná zelenina. Prvé príkrmy sú o ochutnávke. Nemusia zjesť ani lyžičku. Iba trošku olizat. Deti ký by mali byť v pohode, čiže nie vyhladovane a unavené. info by ti mal dať aj tvoj pediater. Na insta profil nutrimamma, marinkine pochúťky. Určite aj tu sa nájdu rozsiahle diskusie