Ako vyvariť fľašky a dudlíky?

vierkasteffi
17. apr 2011

Maminky ako vyvarate flasky dudliky a ine drobnosti detickam bez sterilizatora, lebo ja ked to vyvarim v hrnci tak ked to vytiahnem je na tom taky biely povlak je to strasne akokeby som to ani neumyla, Dakujem

bambi2
17. apr 2011

odporuca sa do vody pridat trosku sody bicarbony... 😉

xlucia
17. apr 2011

netreba pridavat nic. flase umyjes jarou, oplachnes a das do hrnca s vodou. voda musi flase prekryvat. od bodu varu sterelizujes min. 20 min. a nechas to tam aj vychladnut. biely povlak je ok, ak ti vadi, pretri to utierkou. to je len usadeny vodny kamen

zivika
17. apr 2011

presne toto som aj ja riesila, nech som vyvarala akokolvek, vzdy tam ten hnusny povlak ostal...aj ked je to len vodny kamen, nepacilo sa mi to, tak som sa nakoniec rozhodla pre sterilizator do mikrovlnky, nie je az taky drahy, usetri cas a hlavne, flasticky su ako nove...

kisska
17. apr 2011

v umyvacke riadu na programe pre spinave hrnce 😉

koniarova
18. apr 2011

Určite si kúp sterilizátor do mikrovlnky. Na bazároch su za pár EUR a ušetrí ti čas a máš aj kde tie fľaše skladovať. Za pár minút vysterilizované. Kto by sa dnes ešte namáhal s preváraním, ani za svet, vždy tam ostanú nechutné biele čmuhy. 😝

zuzana75
21. sep 2012

ako mam vyvarit dudliky na flasky? nechala som to vriet asi 15 min a ked som to vybrala, tak tam zostal biely povlak asi vodny kamen. Nepaci sa mi to , co s tym mam teraz urobit?
dakujem za radu 😒

ichbinich
21. sep 2012

@zuzana75:
Ak sa to neda umyt normalne rucne, namoc to do kyseliny citronovej, ta rozpusta vodny kamen. Cojaviem, taku polievkovu lyzicu, do teplej az horucej vody, pojde to rychlejsie. Potom samozrejme dobre oplachnut.
Ale ako pise @koniarova, kup si sterilizator do mikrovlnky, ten staci z druhej ruky, na nom sa nema co pokazit 😉
Mas to za par minut hotove a nechas vsetko v nom, nemusis odkladat 😉