neviem si rady...cim viac vyvaram tym viac sa "beleje" som skusala dat ocot do vody na vyvaranie aj kyselinu citronovu...mate nejake osvecene rady?
Neviem, či to pomôže na mlieko, no ja som "vyškriabala" fľašky tak, že som do nej dala surovú ryžu a teplú vodu a čo najsilnejšie chvíľu triasla.
spongia, varecha z opacnej strany (alebo nieco dlhe) a cistit, treba poriadne zatlacit ... mna to naucila svokra a ta takto vycistila svagrinam naozaj poriadne zajdene flase od mlieka, caju ...
ryža a teplá voda 🙂
ja umyvam s ryzou lyzicku ryze dam do flase trosku puru a poriadne pretrepat 🙂 zabudla som este doplnit vodu...
Idealne kupit novu.... a ta ryza tiez zabera, ale teda trasies len s trolinkou vody pokial viem... ale len docasne, proste raz za cas treba vymenit...
s tou ryžou suhlasim alebo cif a s kefkou na umývanie riadu ten spodok ide perfektne 😉
Tak ju skús poriadne vyčistiť kefkou na fľaše, prípadne zaliať horúcou vodou a hrsť ryže, zavrieť a poriadne pretrepať. Je tiež dôležité, ako dlho fľašu používaš, po určitom čase je potrebné kúpiť novú, najmä ak používaš plastovú, sklené sa dajú čistiť ľahšie, len sú pre babatka tažšie a keď sú deti vačšie tak aj nebezpečnejšie...aspoň môj malý, keď dopil mliečko mal super zvyk hodiť fľašku na zem, takže u nás sklená nehrozila...
Dat zovriet ocot a naliat ho do tej vysky ako je zajdena od mlieka. Nechaj vo flasi,kym vychladne,potom poriadne precisti este Jarom a cistou vodou.
ryza s vodou a kvapkou puru, silno pretrepat a bude ako nova 🙂
bežné rady už máš......... 😉....ja ti poradím 😉......
po každom riadnom umytí fľaše /kefka a minimum jar/ poriadne opláchla a naliala studenú vodu do cca 170ml tak aby cumeľ fľašky nebol namočený vo vode............pred prípravou mlieka vodu vyliať z fľaše opláchnuť a.......po každom nakrmení zopakovať ........ 😉
super rady! to s tou ryžou som v živote nepočula..díky za temu
ja predpokladam, ze ked vyvaraš tak máš malé dieťa a preto dať tam jar, ryžu alebo vodu z vodovodu...je uplny nezmysel...lebo tym padom už flaška nebude sterilna a nemusiš ani vyvarať....to s tou kyselinou je fajn, ale treba nasypať pri každom vyvarani...neviem či mysliš, že ju maš zajdenu od vodneho kamena a nazyvaš to len flaša od mlieka...alebo to maš zajdene od mlieka...ak od mlieka...tak treba kupiť hned novu...lebo v prischnutom mlieku maš riadne vela všetkych bacilakov a kvasiniek.....
ked maš staršie dieťa tak ho nauč na poharik...plastova flaša je pliaga sama od seba...
😉
ja namiesto ryze tam davam 2- 3 lyzicky soli a takisto jar a trosku vody.
jednoznacne voda... a radila by som prestat vyvarat. 😉
ja som dávala ryžu, to jediné to fakt vyčistilo s troškou vody, no a potom este s horúcou, vyskúšaj
Pokial je ta flasa biela od vodneho kamena z vyvarania v hrnci, tak to sa nacistis do nekonecna. Lenze ak pouzijes na cistenie flase ryzu, jar alebo pur, flasa uz nebude sterilna a si tam, kde si bola na zaciatku. Mala som rovnaky problem s tvrdou vodou a vyriesila som to parnym sterilizatorom. Flase boli ciste a bol pokoj 🙂
vyumyvat,vyvarit.Ked najde,kupit novu!
co si nekupite novu? ved ju treba vyhodit. nenapisali ste, ze o aku flasku ide. ale ak o plastovu obycajnu, tak maju zivotnost 3 mesiace a treba ich potom menit. pokial taka lepsia, avent a pod, tak ju treba kefkou na flasky, jarou a vodou poriadne vyumyvat.
ja som dávala ryžu s octom a vždy ostala ako nová
savo
ryzou
niekde som citala,ze detskou zubnou pastou...este som to ale neskusala...
moja mam cistila s kamienkami ked sme boli male na podobny sposob ako s ryzu ale od mlieka by si mala pravidelene menit neviem presne ale sak to vidis na tej flasi ......kup novu flasky su nei tak drahe....🙂)ale urcite nie savo.....!!
daj ju do mikrovlny s vodou a nechaj aspon 10 minut
Tak já jsem celkem odvážná, ale cif, či savo bych do dětské plastové lahve opravdu nedávala 🤐 Pokud to máš z toho že vyváříš, tak je to usazenina z vodního kamene, to sice vydrhneš výše zmíněnými radami, ale počítej že dvě, tři vyvaření a můžeš jet znovu, pokud je to od mléka (což osobně netuším jak se to může stát), tak vezmi jar a pořádně vydrhni, pak řádně opláchnout a vyvařit... No a pokud nezabere nic, tak bych jí hodila do koše a koupila novou 😅 😉
Ja dám do fľašky trošku ryže,trošku prostriedku na riad a asi kavovú lyžičku soli a trošku teplej vody cca.50 ml a riadne ju pretrepem.Vypláchneš a hotovo,mne vždy ostane fľaška ako nová...
@1234lubka nie nie, nekupujte novú. Hádam si nechceme zničiť planétu. Ja používam prášok mystik. Je úplne bez chémie a vyčistí všetko.
@marekkurinec to bol príspevok z pred 8 rokov, syn je druhák a z flase uz davno nepije 😇
kupit novu 😉