Ako vyčistiť nerezovú termosku?

luciaalex
22. mar 2013

Dievcata poradte, mam nerezovu termosku (taku co dnes mame vsetci, bez sklenej vlozky ako boli kedysi v klasickych termoskach) a je totalne zanesena od usadenin z caju. Ruku tam nevopcham, kefu na flase nemam ( mam si kupit?), ako by sa to dalo vycistit?skusala som kyselinu citronovu, ocot, ale bez drhnutia sa mi nedari. Ma niekto tip? Diky

sakura77
22. mar 2013

niekde som citala ze das troska suchej ryze a sol a poriadne to vybuchas v tom,pouzicva sa to aj na detske flasky zanesene.vyskusaj 😉 a troska vody asi aj

xlucia
22. mar 2013

pol deci vody, kys citronova a hrst surovej ryze. zavriet a trepat odusu 😉

danim
22. mar 2013

na sklo- ryza sucha + soda bikarbona + voda..........a pohrkat tym.. to skor na vazy- uzke hrdlo. do termosky by som vopchala hubku na riad a pomocou varechy... s nou vydrhla vnutro

alenata
22. mar 2013

skús naliať horúcej vody do nej a nasyp prášok do pečiva-a nechaj pôsobiť. Ale daj si tú termosku do umývadla, lebo s tým práškom ti to okamžite vykypí 🙂 Tou kefkou na fľaše ešte môžeš dočistiť.

meryenes
22. mar 2013

A keď ju vyčistíš vyfénuj vnúto, rýchlejšie sa usuší 🙂

chikitka
22. mar 2013

ja mam overeny mix toho co uz tu odznelo predo mnou: prasok do peciva a hrst ryze zaliat vriacou vodou. pozor! kypi to!!! potom som to zavrela a nechala dve hodky postat, pripadne som tym hrkala... a tiez som to drhla ze varecha s hubkou 😀 ale fakt to pomohlo, ked ne na prvykrat, tak som to urobila este raz ... ono sa tie usadeniny pekne nalepili na tu nakypenu ryzu....babkina vyletna termoska... slo ma porazit, kym som nasla recept ako to vycistit... 😀 😀 😀

daliana
22. mar 2013

🙂 Ja som tiež nevedela, čo robiť s našou, tiež taká klasická nerezová z Tesca, muž si v nej nosí denne do roboty kávu, bola v strašnom stave 😒 Keďže máme ešte jednu (náhradnú) 😀 narvala som ju do umývačky riadu, ale bez vrchu, čiže bez gumených tesniacich častí (vrchnák len ručne), keďže je tam 60 st. voda, pre istotu 😉 Čuduj sa svete, vyšla ako nová, čistučká, nič sa jej nestalo, funguje ďalej 😀 Len ju treba dobre natočiť, medzi riad, aby sa do nej voda dostala všade, keďže je úzka............u mňa spokojnosť 🙂 😵 Ak príp. nemáte umývačku vy, zanes niekam najbližšie...susede, kamoške 🙂, nemusíš sa trápiť, ako a s čím čistiť 😉 🙂

esti77
22. mar 2013

Ja umývam termosky nasledovne: vriaca voda + ocot, nechám odstáť cez noc a potom umelohmotnou kefkou dočistím. Prepláchnem ešte raz vriacou vodou a leskne sa ako nová. Díky žienky za ďalšie receptíky na čistenie ,zídu sa 😉 .

sympa1
22. mar 2013

Juuuuuj aké zložité recepty na cistenie :D ja do nej strcim hubku na riad a potom opačnom stranou varechy tu hubku pritlacim a umyvam kade potrebujem . Ja ju mám stále ako novú, nikdy som ju nenechala totálne znecistit, to by mi z toho muž nic nevypil

ichbinich
22. mar 2013

okrem uz spominanych tipov odporucam tablety na cistenie zubnych protez. znie to divno, ale funguje super... moja termoska sa neda dat do umyvacky. staci tu tabletu na tretie zuby, ja ju zalejem horucou vodou a necham tak. ked si za par hodin spomeniem, je cista 😀 potom uz iba oplachnut.

something
22. mar 2013

kypriaci prasok

radoslava13
31. mar 2014

Musím uznať fakt funguje deci prevarenej vody, lyžicu kyseliny citrónovej a hrsť surovej ryže a potriast chvíľku. Mala som celú termosku od vodného kameňa. A je ako nová 🙂

dudyko
27. apr 2019

Najjednoduchší spôsob je : 1/4 tabletky, ktorá sa dáva do umývačky riadu, hodiť do termosky, zaliať vriacou vodou, trošku potriasť a termoska je ako nová. Len potom je dobre termosku ešte viackrát opláchnuť. Najlepšie octovou vodou.