mam 11 mes.dcerku a po roku by som jej chcela jedalnicek obohatit aj o krupicu alebo pudig (len obcas) Chcela by som jej ho pripravovat z umeleho mlieka. Aky postup odporucate, lebo dali mi 2 navody a neviem, ktory je spravny:
1.uvarit krupicu len na vode a potom pridat zarobene mliecko
2.zarobne mliecko nechat v kastroliku varit a prisypat krupicu, puding )zda sa mi to zvlastne, ved UM sa nemaju varit, ci?
ja pridávam UM, nevarím. Pridávam aj do špenátiku,aj do strukov
ja by som tiez skor ten 1. postup 🙂
@kurciatko23 - pokial viem, tak UM sa nesmie nechat zovriet, tak puding a krupicu z toho fakt neurobis. Krupica je tiez az po prvom roku, skus fakt instantne mliecne kase, je ich kopa druhov, cez prosnu, ryzovu, viaczrnnu... len si vybrat... a ak chces varit, tak zober ryzove, ovsene, sojove mlieko, mandlove, s nimi sa ten puding ci krupica tiez da spravit... a tie moze mala aj pred prvym rokom.
@kurciatko23 Ahoj, ja som synovi tiež varievala krupičku (nemnusí sa až po roku, ak má 11 mesiacov, pokojne jej ju daj už aj terazj), uvarila som vo vode a až do hotovej a mierne vychladnutej som zamiešala mliečko, normálne práškové, nezarábala som dopredu s vodou. Ak Ti môžem poradiť, úúúplne najobľúbenejšia večera môjho syna bola, že som očistila jedno jabĺčko, rozmixovala som ho, pridala vodu, trošku povarila, do toho som zavarila krupicu a nakoniec do hotového vmiešala práškové mlieko. Ak chceš zmenu, alebo rýchlejšiu verziu, výborne sa na to hodí aj detská výživa, netreba nič čistiť, šúpať, mixovať... 🙂
Zvlastne ,ze tu citam krupica az po 1 roku ,kedze mne na kazdej poradni vravi dr co uz moze moj syn papat a od 6mes ukonceneho mi povedala aj krupicu,tu varim s obycajneho mlieka ,inak pije hipp ,nic mu nieje! 😉
@lucia006 ako pises, ide o obycajnu psenicu, iba nahrubo zomletu, takze sa to moze ako ine obilniny (u nedojcenych v ramci zavadzania lepku od 6. mesiaca, dojcene aj skor - od ukonceneho 4. mesiaca, aj ked dojcenym sa vseobecne kase odporucaju az neskor, aby sa zbytocne nevyrobila znizena tvorba mlieka, ale lepok u dojcenych sa ma zaviest cim skor, aby sa stihla vyuzit ochranna funkcia dojcenia)
Ja sa len opravim, od 4. mesiaca zavadzat lepok detom ciastocne dojcenym + dokrmovanym UM (kvoli vyuzitiu ochrannej funkcie dojcenia), plne dojcenym medzi 6 - 7. mes., rovnako detom na UM.
@lucia006 chudak detičky,prichádzajú o to najlepšie-krupica...my sme ju jedli uz od 3-4m...opýtajte sa našich mamín...a naše deti ledva po roku...ja dávam oveľa skor,od 6mesiacov,nie často ale dávam a normálne z čerstvého mlieka...veď to musí byť ale poriadny humus s vodou a domiešať UM...podľa mna nieeee nikdy by som to tak nedala...ale zas nech každá mamina robí podľa seba,ako uzná za vhodné...zasa nechcem kázať rob tak alebo tak 😉 😉 😉 😉 😉 😉
@dadka28 no ved prave preto som sa cudovala,ze tu maminy pisu ,ze od 1roka najskor a dokonca ztoho srotu um , 😒 citamtu aj ze je tazko stravitelna na veceru,co sa ja som od cca 2-3MES.ju mala kazdy vcer sflase na vceru a spinkala som celu noc jak dudek ,ale s dnesnou dobou idu aj nove vymysli vynalezi atd,niekto sa toho drzi niekto nie!
@kurciatko23 ziadne UM sa nesmie varit,moze sposobit velke hnackove stavy,po roku mozes varit z klasickeho mlieka, ak nechces budes musiet cakat aj s krupicou (inak je to dost agresivny vyrobok a je najskor odorucany po roku a aj neskor) aj s pudingom....