Ako variť s umelým mliečkom?

kurciatko23
28. júl 2013

mam 11 mes.dcerku a po roku by som jej chcela jedalnicek obohatit aj o krupicu alebo pudig (len obcas) Chcela by som jej ho pripravovat z umeleho mlieka. Aky postup odporucate, lebo dali mi 2 navody a neviem, ktory je spravny:
1.uvarit krupicu len na vode a potom pridat zarobene mliecko
2.zarobne mliecko nechat v kastroliku varit a prisypat krupicu, puding )zda sa mi to zvlastne, ved UM sa nemaju varit, ci?

saska.t
28. júl 2013

@kurciatko23 ziadne UM sa nesmie varit,moze sposobit velke hnackove stavy,po roku mozes varit z klasickeho mlieka, ak nechces budes musiet cakat aj s krupicou (inak je to dost agresivny vyrobok a je najskor odorucany po roku a aj neskor) aj s pudingom....

ollynka
28. júl 2013

ja pridávam UM, nevarím. Pridávam aj do špenátiku,aj do strukov

mirka_aa
28. júl 2013

ja by som tiez skor ten 1. postup 🙂

anjelicek26
28. júl 2013

@kurciatko23 - pokial viem, tak UM sa nesmie nechat zovriet, tak puding a krupicu z toho fakt neurobis. Krupica je tiez az po prvom roku, skus fakt instantne mliecne kase, je ich kopa druhov, cez prosnu, ryzovu, viaczrnnu... len si vybrat... a ak chces varit, tak zober ryzove, ovsene, sojove mlieko, mandlove, s nimi sa ten puding ci krupica tiez da spravit... a tie moze mala aj pred prvym rokom.

h2
28. júl 2013

@kurciatko23 Ahoj, ja som synovi tiež varievala krupičku (nemnusí sa až po roku, ak má 11 mesiacov, pokojne jej ju daj už aj terazj), uvarila som vo vode a až do hotovej a mierne vychladnutej som zamiešala mliečko, normálne práškové, nezarábala som dopredu s vodou. Ak Ti môžem poradiť, úúúplne najobľúbenejšia večera môjho syna bola, že som očistila jedno jabĺčko, rozmixovala som ho, pridala vodu, trošku povarila, do toho som zavarila krupicu a nakoniec do hotového vmiešala práškové mlieko. Ak chceš zmenu, alebo rýchlejšiu verziu, výborne sa na to hodí aj detská výživa, netreba nič čistiť, šúpať, mixovať... 🙂

lucia006
29. júl 2013

Zvlastne ,ze tu citam krupica az po 1 roku ,kedze mne na kazdej poradni vravi dr co uz moze moj syn papat a od 6mes ukonceneho mi povedala aj krupicu,tu varim s obycajneho mlieka ,inak pije hipp ,nic mu nieje! 😉

kikuleenka
12. sep 2013

@lucia006 ako pises, ide o obycajnu psenicu, iba nahrubo zomletu, takze sa to moze ako ine obilniny (u nedojcenych v ramci zavadzania lepku od 6. mesiaca, dojcene aj skor - od ukonceneho 4. mesiaca, aj ked dojcenym sa vseobecne kase odporucaju az neskor, aby sa zbytocne nevyrobila znizena tvorba mlieka, ale lepok u dojcenych sa ma zaviest cim skor, aby sa stihla vyuzit ochranna funkcia dojcenia)

kikuleenka
15. sep 2013

Ja sa len opravim, od 4. mesiaca zavadzat lepok detom ciastocne dojcenym + dokrmovanym UM (kvoli vyuzitiu ochrannej funkcie dojcenia), plne dojcenym medzi 6 - 7. mes., rovnako detom na UM.

dadka28
15. sep 2013

@lucia006 chudak detičky,prichádzajú o to najlepšie-krupica...my sme ju jedli uz od 3-4m...opýtajte sa našich mamín...a naše deti ledva po roku...ja dávam oveľa skor,od 6mesiacov,nie často ale dávam a normálne z čerstvého mlieka...veď to musí byť ale poriadny humus s vodou a domiešať UM...podľa mna nieeee nikdy by som to tak nedala...ale zas nech každá mamina robí podľa seba,ako uzná za vhodné...zasa nechcem kázať rob tak alebo tak 😉 😉 😉 😉 😉 😉

lucia006
15. sep 2013

@dadka28 no ved prave preto som sa cudovala,ze tu maminy pisu ,ze od 1roka najskor a dokonca ztoho srotu um , 😒 citamtu aj ze je tazko stravitelna na veceru,co sa ja som od cca 2-3MES.ju mala kazdy vcer sflase na vceru a spinkala som celu noc jak dudek ,ale s dnesnou dobou idu aj nove vymysli vynalezi atd,niekto sa toho drzi niekto nie!