Ahojte mamičky, tak som začala prikrmovať môjho 5,5 mesačného hladoša. Spapali sme už mrkvičku, zemiačik, brokolicu a zajtra by so mu rada uvarila tekvicu alebo cukinu, ale nikde som sa nedopátrala k normálenmu postupu. Vy ste ako varili tekvicu a cukinu? Ďakujem za rady 🙂
@prego81 Dakujem, zajtra vyskusam 🙂 uz sa tesim, ako to bude drobcovi chutit 🙂
Keď nie na pare tak nakrájať na malé kocky a vložiť na niekoľko minút do vriacej vody. Rozpučiť vidličkou.
@mischenka9
Hlavne nemixovat nech sa uči glgat.mixovat ked Len mesko
@mischenka9 Kludne aj pomixuj,moja zboznuje dodnes cuketa+tekvica+kuracie al.telacie mäsko+slsdky zemiak. Cca od 8.mesiaca som na masle spravila najskôr cibulku a cesnak a potom zeleninku😉.
@ivet1371 Dieta preglga aj mlieko aj caj😉,nie to prikrmy ci uz mixovane al.popucene.Mozno si myslela nech si skôr zvyka pozut ale to sa nauci v pohode.
5,5 mesacne dieta este nepotrebuje prehltat kusky jedla. Uplne staci ze je schopne prehltnut rozmixovanu potravinu z lyzicky. A kolko 5,5 mesacnych este ani nekonzumuje tuhu stravu.....s vascimi kuskami je dobre zvycajne zacat ked pridu zuby.
@ivet1371 ja som mixovala velmo dlho,no do toho si aj zuzlal daku chrumku ci kusok rozku,tak nasledne nemal problem. Ved nemal zuby,este v 18.m.mal len ledva 3. Ale to uz bol cas,kedy som mu prestala mixovat. Dcerka si zrusila mixovanie v 13.m..jedla s 1 jedinym zubom kusky.
Takze nie je pravda,ze potom nevedia jest kusky. Su deti ako moje,co s tym problem nemaju.
@mischenka9 uvar tak ako ti radia,ale supu daj dolu aspon ja som supala.
Ja som nepisala ze kazde dieta ma problem.ale je lepšie tomu predchadzat
@mischenka9 ahoj, ja som robila prve prikrmy iba na pare - najjednoduchsie a pucila vidlickou, nikdy nemixovala, mala ako zacala papat po dnesny den je dobry papkac...vsetko jej chuti... 🙂
@ushuaia dakujem 🙂
@evittam dakujem 🙂 mojmu som zatial mrkvu a zemiak roztlacala vidlickou, mixovala som iba brokolicu, ale samozrejme, ked sa mi konzistencia nebude pacit pomixujem 🙂
@mischenka9
mne sa osvedcilo varit na pare a potom rozmixovat. Cukina sa uvari velmi rychlo (zalezi aj ako ju nakrajas samozrejme). Neskor som pridavala aj olivovy olej alebo maslo. A aj bylinky... 😉