Ako umývate dieťa p papaní príkrmu?

andreatytler
21. aug 2020

Ahojte maminky, mohli by ste mi prosim povedat svoje skusenosti a rady ako umyt dieta po papani prikrmu?

Nikdy ma nenapadlo ze sa opytam taku banalnu otazku ale my prikrmujeme uz asi 3 mesiace (syn ma 8.5 mesiaca) a posledny mesiac si on rad rozmaze prikrm po celej tvari a az za usi. Potom sa rad babre s tym co vypluje na podnos pred sebou, takze ma rucky od prikrmu zababrane az po lakte.
Nerobila som si s tym problem... male deti to urcite robia skoro vsetky a ked sme dojedli, namocila som frote handricku do vody a malemu poutierala tvar a rucky. Bola to otazka 20-30 sekund.
On to strasne neznasal. Dokazal pri tom vrestat akoby ho niekto vrazdil. Ale on ma taketo hisaky casto ked sa mu nieco nepaci tak som si z toho nic nerobila.
Ale uz asi mesiac ma na bokoch tvare a na lickach malu neviditelnu vyrazku a tak ma napadlo ci to moze byt z toho ze mu tu tvaricku utieram handrickou 3x denne... ci to nahodou nevysusuje prilis pokozku. Kremy nepouzivam ziadne. Nikdy pred tym problemy s pokozkou nemal.
Tak som ho zacala umyvat rukou pri umyvadle.
Tiez ma napadlo ze mozno by som ho nemala po prikrme umyvat vobec a len vecer okupat.

Ako to robite vy?

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2020

@andreatytler Ak ma jedlo az za usami, tak by bolo trochu divne cakat na vecerne kupanie. Normalne ho zober k umyvadlu umyjes, utries. Neviem ako vyzera neviditelna vyrazka, ale ak to mal z handricky, tak sa mozno strati, ked ju nebudes pouzivat.

totatimeka
21. aug 2020

Umyvam ho v kúpeľni pri umývadle, v tomto teple sa aj osvieži pri tom 😊 Inak môj sa zvykne pri jedení ešte aj pokakat tak ja ho niekedy rovno celého umyvam 😅 ma tiež 8 mesiacov

myskahryzka
21. aug 2020

Po jedle umyť v umyvadle všetko, čo treba a utrieť bavlnenou plienkou. Tá nepodrazdi tváričku tak, ako froté uterák. 😉

tramtada31
21. aug 2020

Utri ho mokrou rukou pri umyvadle😊 je možné, že v handricke ziju mikroorganizmy, ak ju neperes a teoreticky môžu vyvolat podráždenie pokožky.

gabsisi
21. aug 2020

@andreatytler keď mal mladší syn okolo roka rad sa kŕmila sam a tak to aj vyzeralo🙈🤪vždy po jedle ( obede) skončil v sprche . Bolo leto tak mi to bolo fajn že sa aj osviežil

smejko25
21. aug 2020

No fuj nehnevaj sa ale umyvaj sa ty 3x denne frote handrickou🤦‍♀️🤦‍♀️ .....a co tak ho zobrat na ruky k umyvadlu a poumyvat vodou ?

denda007
21. aug 2020

Alebo miesto tej froté handry namočte bielu bavlnenu plienku. Tiež to tak robím a potom ňou rovno poumývam celú stoličku.. niekedy aj stenu..linku... Okná veď to už poznáte ako jedia deti :D

denda007
21. aug 2020

A môže to mať aj potnicky či?

henka123123
21. aug 2020

zobrat nad umyvadlo poumyvat vodou a utret uterakom hotovo..

marcellka32
21. aug 2020

No ja neviem, ja som kŕmila dieťa v stoličke, malo podbradník, okolo pusy trochu prikrmu, ale nie ze všade za ušami, vo vlasoch, a že hra sa s tým čo vypluje, ja som v tomto iná... nenechala som aby rukami šiel do kasovitych jedál a polievok, kuskovu pevnu stravu do ruky dostal, rožok, ovocie, zelenina...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alchemilkazltozelena
21. aug 2020

@marcellka32 presne .. moji v zivote nemali jedlo vo vlasoch ani nikde inde, ja by som na toto nemala nervy

simuskaaa123
21. aug 2020

Tiež bud v umývadle alebo papierovou utierkou 🙂

simuskaaa123
21. aug 2020

Ale ona je špinavá iba okolo pusy, keď naťahuje ruky tak dávam misku ďalej.. Ruky má špinavé keď si niečo vyberie z úst.. Ale snažím sa predísť úplnému špineniu

smejko25
21. aug 2020

@alchemilkazltozelena inak ja som uplne taka ista ale ked dojdete do takeho stadia ze proste z lyzicky jest nebude tak 😁😁 dnes mi napr ani lyzicku do ust nechcela ale ked som jej uvarila zeleninku na kocky pokratu krasne mi zjedla celu misku 😁

andreatytler
autor
21. aug 2020

Boze, veru ze sa hanim ze som ho takto mordovala s tou handrickou. Je velmi jemna a super hunata robena pre babatka a na nic ine som ju nepouzivala a vzdy preprala a nechala uschnut. No myslela som ze dobre robim ☹ Dakujem za rady.
Uz tyzden umyvam rukou pri umyvadle a dufam ze ta vyrazka ustupi. Idem s tym tiez za doktorom.

nickpick
21. aug 2020

@andreatytler mozno to s tou handrickou ani nesuviselo, kludne sa mohol vyhodit z ovocia/zeleniny co si zaviedla v prikrmoch..

andreatytler
autor
21. aug 2020

@denda007 Potnicky som videla len na fotkach a myslim ze su trochu do cervena... to co ma on nie je vobec cervene. Tazko je to vidiet aj volnym okom. Na tych fotkach vidiet len zopar ale on ich ma viac. Myslim ze to urcite bude z tej handricky, lebo to nema nikde inde aj ked handrickou som tiez utierala ruky... asi pokozka na tvari je jemnejsia a viac reaguje ako pokozka na rukach.

andreatytler
autor
22. aug 2020

@nickpick Ano, aj to je mozne. Uz som vyradila tie veci co som zaviedla do jedalnicka v poslednom mesiaci. Hadam nieco zaberie.

larazivago
22. aug 2020

@marcellka32 presne, toto som netolerovala. Ako kopec iných veci, pri ktorých nechajú mamičky "rozobrať" celý dom.

andreatytler
autor
22. aug 2020

Vsetky tie mamicky, ktore nenechaju deti sa hrat s jedlo, ja to velmi dobre chapem ze preco tak robite ale ono je to uzitocne pre vyvoj dietata.
Deti sa naucia rozoznavat rozne druhy konzistencie ked si mozu rozmacknut jedlo medzi prstami
Vytvoria si lepsi vztach k jedlu lebo sa s nim oboznamia pred tym ako ho maju jest
Vylepsuje to ich jemnu motoriku, koordinaciu medzi rukou a ustami

Skuste si precitat par clankov. Ale ak to nie je pre vas, nic sa nedeje. Urcite sa nic strasne nestane ak sa nikdy nebude hrat s jedlom… je kopa inych veci s ktorymi sa da hrat.

https://najmama.aktuality.sk/clanok/250350/chce...
https://www.slovenskemamicky.sk/nechavate-vase-...

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020

@andreatytler Na rozvoj jemnej motoriky je dost inych moznosti. Jedlo sa ma jest, nie sa v nom hrabat.