Ahojte mamičky. Chcela by som sa spýtať, či si varíte a sterilizujete jedlo pre bábätko. Ideme totiž na dovolenku a začínam dcéru prikrmovať a chcela by som jej navariť jedlo dopredu, aby som to mohla len v ohrievačke ohriať, poprípadne dať jej jesť v aute. Ak áno, aký je postup...ďakujem
ja som na dovolenke tiež mala len hotové kupované príkrmy, istota je istota. Tých pár dní to malý zvládol v pohode a nebol ani problém po návrate s normálnym (domácim) jedlom.
No,radsej by som sla do mrazenych alebo urcite tych par dni prezije aj na hotovkach 😉
ja si zasa myslim, ze je do celkom dobry napad, ak idete na dovolenku teraz v zime... ine by to bolo v letnych horucavach, tam by som to neriskovala... ja by som sterilizovala klasicky - uvareny prikrm do poharov so srobovacim vieckom (s klasickym zavitom, ako je napr. na poharoch od tatarskej, lebo vacsina presnidavkovych viecok ti nechyti dobre - zavity presmykuju)... v pare alebo zaliat do troch stvrtin vodou, aspon na 80 °C, 15-20 minut, po vybrati viecka dobre dotiahnut. Ci ti to chytilo, to uvidis po vychladnuti.
Neviem, ja osobne by som asi takto neexperimentovala. Nemáš záruku, že to úplne dobre chytilo, sterilizovať by som určite nesterilizovala s mäsom - to v domácich podmienkach nevieš urobiť bezpečne. Potom riešiť, či je to v teple, chlade, či to správne skladuješ, prenášaš. No neviem. Skôr by som nakúpila hotové, tam je istota. Ak ich ovšem bábo chce. Ja som varila deťom, mrazila a hotové som mala pre prípady, že idem kamsi a neviem, či to bude dve hodiny v chladničke alebo mimo nej. Proste keď tam bolo jasné, že to neuskladím v poriadku, brala som hotové kúpené