Ako ste zavádzali prvé kaše?

24erika05
10. nov 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako ste zavádzali jednotlivé kaše ? Malý papa na obed zeleninový príkrm. Čochvíľa idem zaviesť na desiatu ovocie a potom by som chcela pomaličky na večeru dávať kašu. Čítala som rôzne odporúčania , že keď sa zavádzajú kaše, ma to byť cez deň zo začiatku . Nie hneď večer. Tak mu mám dať kašu namiesto obednej zeleniny ? A keď bude dobre tolerovať tak to iba presunúť na večeru a na obed pokračovať v zeleninových ( mäsových ) príkrmov ?

fifina75
10. nov 2021

@24erika05 ahoj, ja som dala kašu hneď na večeru a úplne v pohode. Najskôr malé množstvo a potom ešte mlieko, neskôr pol porcia kaše, pol porcia mlieka a teraz už len kaša.

sssilvuska
10. nov 2021

ja som davala na obed kazdy den zeleninu (maso) .. na olovrant alebo na veceru som davala kasu a podla toho kolko zjedla tak este mlieko ..zo zaciatku som davala mensie davky a postupne som pridavala viac a viac..

danicakyselicova
11. nov 2021

Ahoj Koľko má dieťa mesiacov? Nás učili takto. Od 4 eho mesiaca krupicovú kašu z detskej krupice. Zo začiatku redšiu,normálne z fľaše,len väčsia dierka. V 200ml vody namočiť zarovnanú lyžicu detskej krupice,ktorú močíme 15 minút. Potom krupicu 10 min.varíme a pritom stále miešame. V 50g vody si rozrobíme 8 odmeriek Sunaru .Sunar primiešame do uvarenej krupicovej kaše,pridáme 2 malé lyžičky cukru a 1 lyžičku masla. Uvedieme do varu a hneď odstavíme. To je z knihy ale ak pije mlieko kupované,tak rob z toho. Princíp je v tom, že zo začiatku je kaša riedka a až neskôr dáš hustejšiu. nezabudni namočiť kvôli ľahšej stravitelnosti.

nuna30
12. jan 2022

@danicakyselicova 50ml vody a 8 odmeriek um?

ninah1486
20. feb 2022

ja som mu raz vyskúšala dať kašu od sunaru, chutila mu, odvtedy sme ju dávali pravidelne

beahavala
22. feb 2022

ja som proste skúsila či to bude papať či nie