Mamičky kedy ste začali prikrmami ako ste ich vsunuli do jedálnička a čo to bolo ako prvé
zalezi na tom, ci kojis alebo nie. kojene staci neskor zacat prikrmovat. ja som nekojila, zacala som v piatom mesiaci. mrkva, zemiak, cuketa, tekvica. taketo nenarocne zeleniny. ovocie som az na dalsi mesiac zacala davat. po zelenine som pridala ryzu napriklad.
@luckalucka5718 zabudla som napísať, že každý nový druh zeleniny ci ovocia som dávala 3 dni☺️
@luckalucka5718 Ako tu bolo vyššie spomenuté prikrmy sa zavádzajú v závislosti od dojčenia/nedojcenia. Ak dávaš UM mozes začať prikrmovať pred 6.mesiacom. Ak je babatko dojčené, ja som začala od polovice 7. Dojčené babatko sa ma začať prikrmovať dovtedy od kedy prejavuje o jedlo záujem. Tzn. ak napríklad ješ banán, naťahuje sa za ním? Vtedy je správny cas na prikrm. A tu su zase dve metódy. Bud začneš klasicky, ze dojčenie začneš nahrádzať príkrmom a tak babatko postupne odstavis. Na internete ľahko vygooglite ktorý prikrm sa zavádza najskôr, ja si to uz nepamätám ci obed? Alebo raňajky zavádzaš ako prvé? Google. Začína sa klasickými zeleninami, zemiak, cuketa, mrkva… Ja som primrmovala metódou BLW, to si tiez môžete vygooglit co to znamená,aby som nevypisovala litánie. No a ked budete mat toto naštudované rozhodnete sa co Vám bude viac vyhovovať a pacit.
Od 4 mes plus UM
Začali sme mrkvou potom spolu zo zemiakom a nakoniec len samotný zemiak mrkva nechuti teraz sme skúsili cuketu samotnú a potom spolu zo zemiakom
Teraz sa chystám skúsiť brokolicovú tak uvidíme
@luckalucka5718 ja som začala keď malý ukončil 5.mesiac, dávala som vždy na obed, potom ešte pil mlieko, zo začiatku spapa par lyžíc, možno ani to nie 😊 začala som klasika mrkva, batat, zemiak, cuketa,.... proste zeleninka, potom jabĺčko, banán, hruška, od 8.mesiaca som začala aj mäsko atď postupne pridávať a dávať pozor ci nenastane nejaká alergická reakcia