Ahojte ..verim ze ma mevysmejete no prosim vas ako ste zacali z prikrmami ?proste ako zacat .. uvarit mrkvu a dat pomixovat ?..ano som uplne z toho ze neviem .co postuppne aku zeleninku pridavat ?potom aj mliecko dat po zjedeni ?..alebo aky postup. Doktorka je na pn ideme az o tyzden tak ma to zaujima teda je to moje prve a nechcem niic dokafrat .......
pozri si túto poradňu na MK : "Poradňa o zavádzaní detských príkrmov a výžive detí" tam nájdeš všetky odpovede prípadne tam napíš ak nebudeš vedieť, odpovedá pediatrička na materskej 🙂 . A áno, mrkvu uvaríš vo vode ( dojčenskej) alebo na pare do mäkka a rozmixujes tyčovým mixérom ..dávaš vždy 3 dni ( aby si videla či nebude mať drobec reakciu - vyrážky napr.) po 3 dňoch dáš napr. batat alebo zemiak ( aj batat aj zemiak moju napr. zapeká) alebo maslovú tekvicu, alebo cuketu ..vždy počkáš 3 dni a potom kombinuješ taktiež pridaj vždy kvalitný olej aby sa vitamíny využili naplno. Pri podávaní príkrmu podávaš aj dojč. vodu na "zapitie"
presne ako radí maminka vyššie ...jedine s tým, že som nemixovala ..len potlačila vidličkou
A v tomto teple určite po príkrme vodu, mlieko už nie
Ešte doplním, na začiatku každej novej zavedenej zeleniny treba dať len pár lyžičiek-max 4, odsledovať prípadnú reakciu a ja som po príkrme dávala hneď mliečko ( tak mi radila priamo dr. ) keďže bábätku tak málo nestačí, je to len na ochutnanie ( tie prvé razy, keď treba dávať len pár lyžičiek).
https://www.preskoly.sk/p/142606-navod-na-prezi...