Ako ste začali prikrmovať?

sviver
4. jan 2015

Maminy napíšte mi ako ste začali prikrmovať... no ja som nasadila najskôr jablčko... a cez den mi vypil málo mlieka ked má výživu to je tým? máte aj vy skúsenosti, že ked dokrmujete že Vám zjedia málo mlieka?? napíšte mi Váš den ,no u nás to je takto... vstávame 7-7.30 to mi zje max.60ml mlieka viac nechce tak potom o 4hodiny mu dám výživku a dokončím mliekom to tiež vypije 60-90, o tretej spapá 120ml, po kúpaní o 19tej 150, okolo 22-23 -150ml no a nad ránom okolo 4tej 150. zdá s mi to málo, mal by zjesť 180ml na štyri mesiace...viem, že podla krabice sa držať nemôžem kedže každé dieťa je individuálne... či mám skúsiť naťahovať intervali? každých 5hodín dávať papať...? ale odkedy čiže tri dni papá výživu -domáce jablká čisté tak mi cez den papá menej mlieka... dakujem za každý popis dna ako a kolko papáte... a ozaj na Um sme druhý týžden dovtedy plne kojené...

luliu
4. jan 2015

@sviver Vypije kolko potrebuje, to by som neriesila. Ale prikrmi by som zacala zeleninou a nie ovocim. Potom ti zeleninu uz nemusi chciet.

jaja018
4. jan 2015

@sviver nejako sa nad tym nepozastavuj. Moja ma roj a viac ako 150 nevypije

sviver
autor
4. jan 2015

@luliu aha, no dobre tak zajtra ideme na mrkvičku... potom zemiak, takže máte skúsenosti, že aj Vám papával pri dokrmovaní menej?? ale malý je spokojný tak asi len ja robím paniku ,že málo mlieka pije ☹

sviver
autor
4. jan 2015

@jaja018 ..toto som potrebovala počuť... ja mám bezproblémové dieťa tak prečo nehľadať problém, kde nie je::🙂)) len ma sralo, že mi tak málo papá a stačí mu pol dna ale zas v noci dobieha...

luliu
4. jan 2015

@sviver to je dolezite, ze je spokojny. Ak by mu nieco chybalo, dal by to vediet 😉

sviver
autor
4. jan 2015

@luliu ved to:🙂) a po tej mrkve mám dať zapiť mlieko, ségra mi vravela, že by nedávala, že ked má príkrm tak by mlieko nedala, tak neviem 🙂

sybo5
4. jan 2015

@sviver podla mna to dobre robíš....neexistuje nejaký presný recept, ak na to. Počúvaj svoje dieťa. Pekne ti papá. Ono ked prechádza na tuhú stravu, tak toho mliečka ti už nemusí toľko vypiť. Daj mu koľko si vypýta. Určite má dosť. A nemusí mať furt plné brucho. Netlač na silu nič, nech má z jedla radosť. Môže sa ti aj stať, že ti nebude chcieť nič papať. Aj to sa stáva, sú také obdobia. A každé dieťa má aj svoje oblúbené chute, takže to čo preferuje dieťa jednej, druhej už nemusí. Koľkokrát sa aj mne stalo, že to ani neokoštoval a hned mi to odmietol a doteraz mi to nechce. Je to s jedením niekedy "pestré". NIekedy mi zje všetko, niekedy mi nechce nič. Ale z toho, čo píšeš, je to úplne o.k..

katka116
4. jan 2015

zacat urcite zeleninou, v ziadnom pripade nie ovocim a mlieko kolko chce babatko

sviver
autor
4. jan 2015

@sybo5 😝 bože ani som nevedela aké lahké je napísať svoje trápenie a skúsené maminy poradia...dakujem ...presne to robím ,počúvam ho ale ako vravím trápilo ma, že málo zje... ale tak zas máme 4mesiace a 7800g takže podvýživený nie je::🙂))

sviver
autor
4. jan 2015

dík maminy...

jaja018
4. jan 2015

@sviver on vie koľko mu stačí, ja som sa nad tym tiež pozastavovala ked mala 5 mesiacov. Pila mi bezne 90 niekedy 120. Stvalo ma ze pije ovela menej ako by mala. Zrejme viac nepotrebovala. Dokonca v 5 mesiacoch mlieko zacala úplne odmietat. Ked som dala flasu ochutnala mlieko odhodila, ak bol caj vypila. Potom som jej davala mliečko s medom a asi po týždni znovu mohla pit mliecko normalne. Ale vzdy pila menej a castejsie. 😀 Urcite vie kolko potrebuje, a vela zeravia s prikrmami 🙂

sviver
autor
4. jan 2015

mimo toho, čo píšu na krabici som sa tiež bála vzhladom na moju nespavosť pre ktorú som musela presať kojiť , že doteraz sa budíme dva krát v noci na papanie, že bude dobiehať v noci den ked tolko málo zje.

nanka3
4. jan 2015

@sviver ahoj, moja dcerka bude mat 5 mesiacov a ja som zacala s prikrmami od Hipp, uz sme skusili mrkvu a tekvicu, skusala som aj doma rozvarit mrkvu, ale tu som nevedela tak pomixovat, a mala to nechcela jest, kamoska mi poradila prve prikrmy od Hipp, tak som kupila 2 pohariky, ze vyskusame, inak zlozenim je to 90% zelenina a zvysok voda, je to bez konzervantov, farbiv, sladidiel.... ochutnala som to aj ja a je to dobre, akurat, ked s prikrmami zacinas, jasne, ze hned nespapa polku flase.... po otvoreni treba do 2 dni spotrebovat, cize, ja som cosi nechala v pohariku a zvysok som naliala do formy na lad, vznikli mi pekne kocky, rano stale vyberiem 2 kocky a vo vodnom kupeli zohrejem. Po zelenine este dokojim, inak tiez som si vsimla, ze v poslednej dobe malo papa..... alebo sa to len mne zda, lebo predtym hned ako vstala napapala sa ale teraz niekedy vobec nechce, a tak ked zacne mrncat, tak hned prikladam... chvilku taha, potom zasa nechce, a takto jej davam papat aj 3x za ten cas, co je hore (to byva vacsinou 2 hodiny). Zacat treba zeleninou, ovocie radsej nedavaj, bo to je sladke a zeleninu by ti potom nemusel chciet. 😉

tana2278
4. jan 2015

@sviver Co na to Tvoj pediater? Ten Ti da najodbornejsiu radu ohladom prikrmov.

botkovka
7. jan 2015

@sviver ahoj ja som zacala v stvrtom mesiaci ma 5 a pol a uz je obedy s maskom to mu celkom ide inak mlieko ak do neho dostanem dobrovolne 50ml to je vela..chvilami mi pil mlieko po zavedeni prikrmov lepsie inak je to nadalej boj...ale tak mne nechcel mlieko ani pred tym to bol dovod preco som zacali s prikrmami

didi51100
11. jan 2015

@sviver Ahoj, ja som zacala prikrmovat 5,5 mesiaci. syn bol stale dojceny a zacinali sme pekne so zeleninkou: mrkva, neskor mrkva a zemiak, brokolica, petrzlen atd atd. moj syn ma dobry apetit, vsetko prijimal s chutou a bez problemov. po dvoch - troch tyzdnoch som do zeleniny mohla pridat maso. neskor prislo na rad ovocie. zo zaciatku som si davky mrazila vo formickach na lad 😀 po case to vsak nestacilo a zacala som davkovat do kelimkov od jogurtu 😀 potom som len vytiahla dve - tri ingrediencie a jedlo bolo na svete 🙂 teraz si tak mrazim cast jedla, ku ktoremu potom len dovarim prilohu. usetri to kopec casu.

lenkadenisa
24. jan 2015

Baby a keď prikrmujete, tak to v akej polohe máte bábo? Veď ešte nesedí, keď sa začína? Máte ho na kolenách v takom polosede alebo opreté o vankúš alebo v kresielku? Som z toho jelenica 😉