Ako ste učili detičky hrýzť jedlo?

monka1997
3. nov 2020

Ahojte mamičky, poradíte mi ako ste učili svoje deti hrýzť. Lebo nechcem malému stále mixovať. A poradíte mi čo ste dávali deťom papať lebo ja mám pocit že dávam stále to isté. Pýtam sa lebo som mamina začiatočníčka a nemám také skúsenosti 🙂 Ďakujem Vám veľmi pekne 😊

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubina
3. nov 2020

@monka1997 my sme tiez len popucili vidlickou, nemixovala som nic, lebo nase deti vobec nechceli taku tu hladku rozmixovanu stravu. A ked uz boli take, ze vedeli sediet, tak som ovocie pokrajala na kusky a tak aj ruckami si brali z misky a jedli...

zuzana_ilkova
3. nov 2020

@monka1997 ahoj ja som malemu mixovala aj teraz mu este nieco mixujem, maso sa mu tazko hryzie lebo ma dole len 2zubky a vysmykne sa mu to z pusi, ale ja som nejako neucila dala som kusok rozka alebo vianocky (ak uz mas zavedeny lepok) a z micovaneho postupne prechadzat na pucene vidlickou a postupne menej a menej pucit babo si zvykne a pride na to same...

anjelicek26
3. nov 2020

Od zaciatku pucene, potom coraz vacsie kusky plus vela finger food, nech sa s tym hra, trenuje, najprv maksie, potom normalne veci, jasne pod dozorom.

ivula0807
3. nov 2020

Mixovala som len kym nevysiel prvy zub (hned za nim vysiel aj druhy). Potom uz len popucene vidlickou, potom sme dali kus rozka do ruky a ucila sa sama 😀 potom uz cokolvek aj sama si brala do rucky a papala.

evamea
3. nov 2020

Ja som prestala mixovať vtedy, keď som na malom videla, že jedlo mu nerobí žiaden problém a zvykol si aj na inú ako mliečnu stravu. Na skúšku dostal príkrm s malými a mäkkými kúskami, zjedol to bez problémov a odvtedy len pučím.

dzejsik
3. nov 2020

pučené jedlo a dostával uhorkové hranolčeky alebo sypkejšie jabĺčka na hranie a na nich sa naučil odhryzkávať