Ako spracovať ovocie pre bábo?

8. jún 2024

Mam rôzne druhy..jablko hrušky marhule a tak..neviem ako to dlho môžem nechať v chladničke lebo nechcem zatvárať a co mam z toho urobiť pre syna..ma 10 mes

gumkac19
8. jún 2024

Ja som naparila vymixovala a dala do mrazničky
Potom som napr vybrala a zamiešala do jogurtu kaše atd

luckajozko21
8. jún 2024

Nakrajaj na kusky/ mixni a daj do 'tvoritok na lad' co mas k mraziaku a hod to zamrazit. Na dalsi den vyklep z tvoritok a daj do saciku. Synovi postupne po kuskoch vyberaj napr do kase alebo tak. Teda jablka a hrusky by som najprv asi podusila - ale tak zrovna tie vydrzia dlho aj mimo chladnicky. Ostatne ovocie spracovavam takto. Vsetko.

autor
8. jún 2024

@gumkac19 jasne..a všetko spolu?..ja tam mam marhule hrušky čučoriedky a jablká

autor
8. jún 2024

@luckajozko21 hrušky sú mäkšie.. jablká vydržia ale sú tam aj broskyne a marhule..tie sú úplne mäkké

luckajozko21
8. jún 2024

Hrusky aj jablka som mala uz aj tak ako pisem - ze som ich podusila a dala do tychto tvoritok alebo len do sacika (ide mi vzdy o to, aby som si len odlomila 1porciu pre dieta a vsetko vratila do mrazaku). Pripadne ak toho bolo viac, tak nejake muffiny/kolacik som upiekla...
Broskyne, marhule, nektarinky, figy, kiwi, vsetko bobulovite, jahody atd - normalne mixnut/ alebo len prstami rozmagat ako na dren a potom do tvoritok, do nanukovych formiciek ak su mensie. Takto fungujem od zaciatku prikrmov. Aj zeleninu tak robim (hrasok, mrkvicku,...).
Mam stastie, ze mam k dispozicii vsetko domace, tak sa to snazim uchovat. Vyzivu mi urobi sem tam babka, takze ja to ostatne riesim takto. A vystacime si cely rok.

gumkac19
8. jún 2024

Ja som robila aj mix napr sladšie ovocie s kyslejsim
A potom aj jednotlivo

lukbe
8. jún 2024

Urob detskú výživu.

pusinka_1
8. jún 2024

Presnidavku