ahojte..
chcela by som sa opytat, ci mate niekto skusenosti s domacou vyrobou dojcenskych pokrmov (zavarane) ? ak ano, ci by ste mi dali nejake rady, pripadne recepty ? 🙂
ja som robila tak ako henulienka, len som do nich dala trosku skorice alebo vyvarit 2 klinceky, aby lepsie vonala. a normalne som ich potom este sterilizovala.
jablkove robievam aj ja, no myslela som nieco take ako sa da aj kupit (ryza, mrkva, kuracie masko, karfiol, ..) taketo zeleninove kombinacie..myslim si ze by sa to dalo aj domace spravit, len neviem ako na to 😒
ja malej varievam zeleninové, ale nezaváram. Jednu dávku mám tak na 2-3, niekedy aj 4 dni. Normálne rozdelím do pohárov a dám do mrazáka. A keď treba, vyberiem....
dakujem 🙂 aj to je dobry napad..
skvely napad aj ja by som ocenila nejake receptiky 😉
ja som to robievala tak, ze som si navarila cca na tyzden a tiez len dala do vyvarenych poharikov od vyziv a do mrazaku. Mam parny hrniec, don som nalozila kopec roznej zeleniny, podla toho, co mala mohla uz jest.
Tak okolo roku som zvykla napr. : mrkva, petrzlen, brokolica, kalerab, cukina...a potom som to rozne kombinovala
aby jeden den mala napr. mrkvovo-petrzlenovo- cukinovu, inokedy karfiol-mrkva. len som to uvarila v paraku, rozmixovala, pridala par kvapiek olivoveho oleja, prip. aj uvarene maso (kuracie, morcacie) a bolo.
Super na tom bolo to, ze som si tymto hodinovym varenim a mixovanim usetrila kopec casu kazdy den, a bolo to pestre a prakticke - len ohriat vo vodnom kupeli.
neskor, ked uz sme ficali aj na prilohach, som kazdy den k tomu varila trosku ryze, kuskusu, cestovin...a pod.
ale to vlastne ani nie su recepty 🙂
Ja sa prídávam k tým, čo mrazia 🙂 Navarím plný hrniec - cca 7 jedál, dve porcie (na dnes a zajtra) nechám vybraté, zvyšok zamrazím, o dva dni navarím novú kombináciu zeleniny (raz mrvku masko zemiak, inokedy zemiak špenát, a td) a zas zamrazím... potom navarím zase : plný hrniec inej kombinácie a mám v mrazáku tri rôzne druhy obeda 🙂 na skoro celý mesiac 🙂 🙂
Ja len s domácou výživou, uvarila som očistené jablká, rozmixovala, pridala cukor a vanilkový cukor podľa chuti, nechala prevrieť a ešte vrelé plnila do fliaš, potom som ich nechala 24 hodín chladnúť pod dekou. Zvykla som robiť aj jablkovo-hruškovú, alebo broskyňovú.
Ale s nejakými mäsovými, zeleninovými jedlami skúsenosť nemám