Ako sa zbaviť škvŕn od mrkvy

gabriela1989
21. aug 2018

Ahojte, viete mi poradiť ako sa zbaviť škvŕn po mrkve z oblečenia a z plastu či gumy (z lyžičiek, hryzátka...)? Keď hneď preperiem oblečenie so žlčovým mydlom, tak to ide, ale niekedy nestíham a tie škvrny sú tam dlhšie a to už ani žlčové mydlo nedá :( Ako na to?

maela1985
21. aug 2018

@gabriela1989 ja namocim na týždeň do persilu, vždy mi všetko zmizlo

danajahotkova
21. aug 2018

Persil je na to fajn, aj žlčové mydlo keby si nechala dlhšie pôsobiť, tak to pôjde 🙂

dalyla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabriela1989
autor
1. sep 2018

@dalyla skúsim tú jar 👍

helen11
3. sep 2018

@maela1985 ahoj, reagujem síce oneskorene, ale zaujala ma tvoja odpoveď. Ako to robíš, zmiešaš persil (prach alebo gél na pranie? Na farebné?) s vodou a potom namočíš? V akom pomere, každý deň vymieňaš vodu? Chcem to vyskúšať... vyjdú aj zajdené škvrny?

maela1985
4. sep 2018

@helen11 dávam to do väčšej misky, persilu megapearls univerzál ale rakúsky, prášku asi ako do práčky a zalejem teplou vodou, nevymienam ju, len sem tam premiešam rukou, a kontrolujem kedy už škvrny zmizli, najdlhšie som to mala asi týždeň, niekedy je problém s tými potlačami gumenými , tie po viac dnoch idú dole. Vyšli mi aj zájdete skvrny, aj rok staré či som dostala oblečenie pre malého, aj biele škvrny z deodorantu na bluzkach. Farebné by som ale dala zvlášť asi, niečo zvykne pustiť farbu, ja to väčšinou robím na svetlých veciach.

helen11
4. sep 2018

@maela1985 ďakujem vyskúšam

adka6666
30. júl 2020

Odporúčam vyskúšať agenta od Eurony, vyčistí krásne škvrny🍀

majanik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz