Ako rozpapať 6 mesačné bábo?

15. nov 2020

coskoro zacneme s prikrmami. babo je plne dojcene. je mozne ze budem musiet zacat brat lieky ktore nie su ideal ku kojeniu.. kojit chcem dalej len uvazujem ci je moznost rozpapat babo cim skor tak aby nlieka neprijimalo az tak vela... ake su vase skusenosti pripadne tipy a triky? dakujem

jabuducanevesta
15. nov 2020

ked pekne pribera aj len z mliecka, treba ho nechat postupne si zvykat na prikrmy.. moj zacal az v 8,5mesiaci prikrmy, lebo nechcel... a dobehol vsetko 🙂

kika52621
15. nov 2020

Môj bol plne kojeny a prikrmi som si mohla jest tak akurát ja.... všetci domna hustili, že ma 8 mesiacov a už by mal papať mrkvicku a pod no on pri prikrme len preplakal začal niekedy až okolo desiateho mesiaca a papal len to co mu chutilo vôbec sme nešli podľa tabuliek bolo toho veľmi málo co mi dal do pušky a ak aj niečo zjedol tak len pár lyziciek.... sestrina mala bola na UM a prikrmovat začala v 6 mesiaci. Ja som však netlačila nech si papa co mu chuti a koľko chce ved potom sa dopapal na prsníku... ponúkala som ho neustále a poviem ti teraz je z neho ukážkový jednak ma 5 rokov a neexistuje jedlo na ktoré by mi povedal, že také neľúbi.

kika52621
15. nov 2020

Takže ak tvoje dieťa nebude chcieť proste ho nerozpapas ale držím palce

maximilie
15. nov 2020

Nenut a netlac!!! Túto chybu som urobila ja. Má len 6 mes. Do roka má na všetko čas. Ja som to prestala riešiť, nezjedla ani lyžičku? Neriešila som. Postuone sa rozjedla-priznám sa, zo začiatku nám pomohol YouTube na TV, ale len do tých 5-10 min. Dnes už papa krásne, sama, a bez tých škaredých pomocníkov ako je TV. (Naozaj len pri Tom sa mi podarilo do nej dostať tých pár lyžíc, keď som už nemala energiu jej robiť opičky ja)
Ešte nie sme tip-top čo sa týka tuhej stravy, ale ani v Tom ju tlačiť nebudem. Má 10mes, ešte jej dávam 2 ;D
Určite sa ho neznas za kazdu cenu rozpapat... Buď rada že kojis, a všetko dôležité má v mlieku

nevenka
15. nov 2020

U nas detto, pri oboch detoch. So synom som skoncila na infekcnom, ked mal 9 mesiacov a napisala som, ze papa prikrmy. Dostaval tie ich akoze "zdrave" prikrmy, klasicky, tak presladeny gris, ze mne bolo na grc z toho. Nic tam poriadne nezjedol, par lyziciek maska so zemiakovou kasou. Boli sme tam len kvoli vysokym teplotam a zavodneniu, neviem, preco nas poslala dr. prave tam...Ale to bolo take, jedna doktorka hystercila, ze nic neje (pricom bol kojeny), taka jedna starsia sa ma povypytovala a povedala, ze je uplne v poriadku a povedala som jej, ze doma papa kase, ale bez cukru, do vody mu robievam a dopije sa mliekom a na obed vyvary a tak. Neriesila a pochvalila, ze ved on sa rozpapa. Ked tak spatne premyslam, okolo deviateho mesiaca obaja kojeni sa rozpapali. A sesternicin maly tiez. Nemaju problem s alergiami, vsetko im chuti, maju 7 a 5 a uz ked si dnes pytali treti knedlik, tak som sa zhacila, kam to do nich ide 😁...Ake su to lieky, co budes musiet brat, ak sa mozem spytat? Ja som napriklad pri malej mala brat Propicyl na stitnu zlazu kvoli hypertyreoze, Thyrozol sa nemoze pri kojeni, ale Propicyl ano, urcite sa najdu nejake aleternativy, aspon docasne, kym sa postupne rozpapa. Tipujem, ze do 9-10 mesiacov to bude urcite. Nasilu sa to neda proste.

andreatytler
15. nov 2020

Aj sa zaujima o jedlo? Ked vy jete, nacahuje sa ze aj on chce? Treba jest pred nim alebo spolu, Alebo aj krmit jeho sameho a potom ked vy jete, davat mu ked si pyta.
Nepustaj mu ziadne TV pri jedle. Bude mat toho navyk. Ja nasmu spieam ak je neposedny alebo hrame ietadielko na poslednych par hltov. Mozno aj z toho bude navyk ale lepsie ako TV.
Urcite nenut. Zacni uz teraz s mixovanou alebo popucenou zeleninkou, maskom, ovocim (vzdy len jeden druh 2-3 dni) a pozoruj alergicke reakcie a co mu ako chuti.
Potom ponukaj hlavne to co mu chuti a to ostatne primiesavaj v malych mnostvach aby sa to schovalo v tom co ma rad. Chute sa menia, takze o par mesiacov vyskusaj zase to co mu povodne nechutilo.
Nechaj ho sa s jedlom hrat sem tam. Hlavne ked je to nieco nove. To mu pomoze sa s tym zoznamit a lepsie to prijme. Treba na to umyvatelnu stolicku a najlepsie to robit rovno v kupelke a bez siat.🙂