ahojte chcela by som vas poprosit o radu uz som to zopar razy skusila ale ked som rozky rozmrazila boli ako skala s chlebom som to este nerobila ,neviete mi poradit ako na to?lebo sa nam stalo ze moj chlap ma nepocuval a mame doma skoro dva cele chleby a je mi luto ho vyhodit a darovat som ho nemala komu vopred dakujem
nechala som vonku normal ,pri izbovej teplote lenze u nas v bytovke sa kuri ako v peci tak neviem.....skusim znova a dakujem zuzuxx
Aj ja som obcas davala pecivo do mrazaku, rozmrazovala som ho prirodzene vonku zabalene do utierky, aby sa neorosilo a bolo normalne. Teraz to nahradila pekarnicka, takze pecivo podla potreby vzdy cerstve.
my keď mrazíme chleba, tak vždy iba nakrájaný. A rozmrazujeme aj pečivo aj chleba vždy na hriankovači, (iba toľko, koľko ideme asi zjesť,) buď priamo v ňom alebo na tom nadstavci na ňom, kde sa pečivo položí a zohreje. Nastavíme to na menej a potom sa neurobia hrianky, ale chlieb (pečivo) sa len rozmrazí a zároveň trochu "upečie", aby bolo ako čerstvé. Alebo keď sme chceli rozmraziť viac rožkov, tak potom v rúre.
My rozmrazujeme rožky a chlebík na utierke na vrchu krbovej pece. Pečivko je potom krásne teplé a chrumkavé. Keď tam necháme chlebík dlhšie, tak je ako z hriankovača. 🙂
ahojte,
inak do mraznicky sa dava pecivo uz v sacku mikrotenovom a potom aj v tom savku sa volne necha rozmrazit - tak to robim ja 😎
ja ho rozmrazujem v mikrovlnke ale nie úplne lebo by stvrdol ako píše dadulík. Chlieb dávam do mrazničky iba krájaný a rozmrazujem ho na 900 W asi 20 sek a do minúty je potom v sáčiku roztopený a chuťovo ako čerstvý. Rožky tak isto ale max 15 sek. Myslím, že tú minútu dve počká aj najväčší hladoš
ahoj, chlebik a rozky a vsetko ostatne pecivo aj vcelozrnne, dokonca aj kysnute zaviny sa najlepsie rozmrazuju takto: hned ako pecivo vyberies z mraznicky (samozrejme zabalene v mikrotenovom sacku, ktory je zaviazany alebo zauzleny) zabalis do hrubej cistej a suchej utierky alebo do frote cisteho uteraku. Takto budu napr. rozky rozmrazene uz za 2 hodinky, ostetne pecivo tiez kysnute za 4-5 hodin (podla hrubky) a chlebik za 6 hod. Ak ho chcem mat rano na ranajky tak vyberam a "babusim" najlepsie vecer ked idem spat. Takto je vsetko ako cerstve prave prinesene z potravin. ZIADNE SKODLIVE ZIARENIE Z MIKROVLNKY. Napis ako sa ti moj navod osvedcil. pa
tiež rozmrazujem len tak že je v sáčku a nechám ho voľne položený na linke
ja tiez len vylozim z mrazaka a necham rozmrazit na linke 😉
mna strasne vytaca, ked svokra rozmrazuje pecivo a necha ho len tak volne polozene na linke.... do rana je tvrde a obschnute...
ja to robim tak ako annika112, do bodky presne.... aj s rozkami, aj s buchtami, aj s chlebom..... 😉 😉
ahoj, bezne davam chlebik aj rozky do mrazaku. Zaklad je nechat ich rozmrazit prirodzene, bez zohrievania v mikrovlnke. Je lepsie ich nechat v nejakom sacku, aby nestratili vlhkost.
Nechapem, ako mozu uschnut. Ako ich rozmrazujes?