Ahojte chcela by som pokracovat v prikrmoch-ovocie...kupujete bio? Upravujete tepelne? Ako zacat dajte mi prosim typy rady? Piskotky do ovocia kedy? A ake druhy ovocia dakujem.
@alex5896 ja som tiež začala jablkom (nastrúhane na kašičku). Nevarila ani nedusila som ho, kvôli vitaminom. Nikdy som k ovociu nepridávala piškóty... Načo? Po jablku banan, broskýňu, hrušku (naše domáce ovocie najlepšie). Ale nám to super vyšlo na leto a jeseň. Ak bolo ovocie kyslé, tak môžeš pridať aj banán. Do roka som nedávala zrnieckove ovocie, jahody (alergen) ani exotiku.... Potom postupne všetko. Keď už mal drobec zúbky, tak som dávala kúsky.
@alex5896 začína sa so zeleninou, potom mäso a až naposledy ovocie. Ovocie je sladké, môže sa ti stat, že keď ho dáš ako prvé tak ti už ine nebude chcieť. A prosím ťa žiaden piškótky 🙄 to je aká výživová hodnota? Cukor a múka?? Na takéto gebuziny má ešte čas. Je veľmi dobrá knižka. Prvé príkrmy, skús si kúpiť
Dusené jablko, čerstvá hruška - oboje zmixované na kasicku, struhané nezjedla ani omylom. Banán veľmi nechcela a aj ju zapiekol. Keďže teraz sezonne v podstate nie je nič, ďalšiu zavádzam marhuľu cestou Ovko kapsičky. Pred ovocím sme mali zavedených tuším 10 druhov zeleniny a 3 druhy mäsa.
@alex5896 Odporuca sa ovocie na zaciatku varit, lebo sa lahsie travi.
Jablko a hruska su oblubene ovocia asi kazdeho dietata a su aj velmi zdrave - u nas tvoria 80% ovocia. Zevraj je to mytus o tom ze ovocie teba davat posledne. Ja som davala od zaciatku ovocie, zeleninu a masko a syn sa nenaucil na sladke. Uz ma 2 roky a sladke doslova nema rad.
Ja som si ovocie uvarila a pomixovala a skladoval v mraziaku ako vyzivu. Po rozmrazeni to je na nerozoznanie od cerstvo pripravenej. Popri tom davam cerstve ovocie (porajbane, alebo kusky) kazdy den od 1 roka.
Piskoty nedavaj. Nemaju ziadnu vyzivnu hodnotu. Iba skodlivy cukor. Ak potrebujes zahustit skus instantnu ovsenu kasu.
Piskoty nikdy do ovocia som nedavala ani ziadne cukry. Ovocie kupujem cerstve a rozmixujem jedine jablko zvyknem podusit, neskor len struham.
Dakujem krasne za odpovede maminky....a prosim Vas potrpite si na nalepke BIO?
@alex5896 Ja som zacinala jablkom, hruskou a bananom. Jablko a hruska boli varene, zo surovych ho dlho nafukovalo. Piskoty som nedavala vobec v zaciatkoch, zahustovala som ked tak uvarenymi cestovinami alebo ryzou. Aj susene slivky som obcas primixovala. Tie boli bio, ostatne ovocie nie.