Ako pripravujete ovočný príkrm?

alex5896
26. jan 2022

Ahojte chcela by som pokracovat v prikrmoch-ovocie...kupujete bio? Upravujete tepelne? Ako zacat dajte mi prosim typy rady? Piskotky do ovocia kedy? A ake druhy ovocia dakujem.

marianarem
26. jan 2022

@alex5896 Ja som zacinala jablkom, hruskou a bananom. Jablko a hruska boli varene, zo surovych ho dlho nafukovalo. Piskoty som nedavala vobec v zaciatkoch, zahustovala som ked tak uvarenymi cestovinami alebo ryzou. Aj susene slivky som obcas primixovala. Tie boli bio, ostatne ovocie nie.

pribinak
26. jan 2022

@alex5896 nedávaj piskoty, nauč dieťa jesť ovocie bez sladkosti a maskrtiek.
Nirmalne som jabĺčko posruhala uplne na jemno
Odporúča sa naše ovocie, jablko hrušky a až potom banány, …

ailiba
26. jan 2022

@alex5896 ja som tiež začala jablkom (nastrúhane na kašičku). Nevarila ani nedusila som ho, kvôli vitaminom. Nikdy som k ovociu nepridávala piškóty... Načo? Po jablku banan, broskýňu, hrušku (naše domáce ovocie najlepšie). Ale nám to super vyšlo na leto a jeseň. Ak bolo ovocie kyslé, tak môžeš pridať aj banán. Do roka som nedávala zrnieckove ovocie, jahody (alergen) ani exotiku.... Potom postupne všetko. Keď už mal drobec zúbky, tak som dávala kúsky.

nikpa
26. jan 2022

@alex5896 začína sa so zeleninou, potom mäso a až naposledy ovocie. Ovocie je sladké, môže sa ti stat, že keď ho dáš ako prvé tak ti už ine nebude chcieť. A prosím ťa žiaden piškótky 🙄 to je aká výživová hodnota? Cukor a múka?? Na takéto gebuziny má ešte čas. Je veľmi dobrá knižka. Prvé príkrmy, skús si kúpiť

ailiba
26. jan 2022

@alex5896 len som chcela dodať, že keď som písala, že som začínala s jablkom, tak to neznamená, že som začínala s ovocím. Samozrejme prvá bola zelenina, potom mäso, obilniny a ovocie bolo až posledné (a z ovocia prvé jablko).

jazula
26. jan 2022

Dusené jablko, čerstvá hruška - oboje zmixované na kasicku, struhané nezjedla ani omylom. Banán veľmi nechcela a aj ju zapiekol. Keďže teraz sezonne v podstate nie je nič, ďalšiu zavádzam marhuľu cestou Ovko kapsičky. Pred ovocím sme mali zavedených tuším 10 druhov zeleniny a 3 druhy mäsa.

alex5896
autor
26. jan 2022

@ailiba jasne chapem ...uz sme si presli zeleninkou maskom lepok vajicko no a teraz si vravim mame pol roka tak skusim rady 🙂

andreatytler
27. jan 2022

@alex5896 Odporuca sa ovocie na zaciatku varit, lebo sa lahsie travi.
Jablko a hruska su oblubene ovocia asi kazdeho dietata a su aj velmi zdrave - u nas tvoria 80% ovocia. Zevraj je to mytus o tom ze ovocie teba davat posledne. Ja som davala od zaciatku ovocie, zeleninu a masko a syn sa nenaucil na sladke. Uz ma 2 roky a sladke doslova nema rad.
Ja som si ovocie uvarila a pomixovala a skladoval v mraziaku ako vyzivu. Po rozmrazeni to je na nerozoznanie od cerstvo pripravenej. Popri tom davam cerstve ovocie (porajbane, alebo kusky) kazdy den od 1 roka.
Piskoty nedavaj. Nemaju ziadnu vyzivnu hodnotu. Iba skodlivy cukor. Ak potrebujes zahustit skus instantnu ovsenu kasu.

mamina0078
27. jan 2022

Piskoty nikdy do ovocia som nedavala ani ziadne cukry. Ovocie kupujem cerstve a rozmixujem jedine jablko zvyknem podusit, neskor len struham.

ailiba
27. jan 2022

@alex5896 super, dobre robíš. Ale ja by som ovocie nevarila... Aj keď niekto to odporúča... Nemá to potom žiadne živiny. Dávala som synovi vždy čerstvé a nikdy s tým nemal problém. Tak skus, čo tebe príde lepšie. Držím palce so skusanim👍

alex5896
autor
27. jan 2022

Dakujem krasne za odpovede maminky....a prosim Vas potrpite si na nalepke BIO?

ailiba
27. jan 2022

@alex5896 uprednostňujem bio... Zistila som, že občas sa mi syn vysypal aj z niečoho na čo nemal alergiu, ale z bio nie.