Ahojte, chcem sa spytat ako ste zvykli pripravit vajicko (iba zltok) ked ste ho davali babatku prvy krat. Varene samostatne alebo ho primiesat k inemu prikrmu? Dakujem
@linda20111 varene samostatne a potom som ho roztlacila do zeleniny
@linda20111 aj ja som najprv uvarila natvrdo a potom rozmixovala so zeleninou. Najviac mojim detom chutila tekvica (cuketa) s vajcom, alebo brokolica.
nemá sa variť na tvrdo samostatne, je ťažké na trávenie, treba ho primiešať napr. do zeleniny a rozšľahať vidličkou ako keď robíš vajíčkovú polievku a spolu uvariť. Nemusí sa nič stať, ak ho uvaríš na tvrdo, závisí od citliviosti dieťaťa, ale mne to pediater odporučil tak, že je to najlepšie a najľahšie stráviteľné a tak som to robila.
Ja som varila tiez samostatne a pridavala do zeleninky. Neviem, ako Tvoja pediatricka, ale mne nasa kazala varit 20 minut a 2x do tyzdna polovicu zltka
Kazdy povie nieco ine.nam doktorka vravela 1x do tyzdna cely zltok.najskor som si aj robila tazku hlavu z prikrmov,aby sa striedali zeleniny,prilohy a tak.potom som si povefala dost.malej davam zdrave jedlo,ale ked ma zltok a dva dni neskor,tak ma neskor.ked ma dva dni za sebou to iste,tak ma to iste.momentalne i tak chce vsetko,co mame my a chce jest sama.ale ziadnu potravinu nejak extremne neodmieta,prospieva.ani nevazim,co jej davam.raz zje viac,raz menej.aj my dospeli jeme raz, viac,raz menej.
Uvarila eom samostatne vajocko pridala do obedu ale len pol zltka,mne tak kazala na gastre,ze to uplne postacuje 😉
@linda20111 Ahoj, samostatne som uvarila vajicko a potom som ho zmixovala alebo roztlacila do hotoveho prikrmu