Ako pripraviť mrkvičku pre 4 mesačné dieťa?

mata30.4
20. mar 2012

Mamicky chcem sa opytat bola som u lekarky a ta mi povedala ze kedze mala bude mat v sobotu 4 mesiace ze v nedelu jej mozem dat prvy krat mrkvicku..mala uz neni kojena papa nutrilon..chcem sa opytat ako jej to mam pripravit a a ko davat..cely den ma pit mliecko a mrkvicku niekedy na olovrat alebo ibnak.. poradte prosim 🙂

amandamath
20. mar 2012

Mrkvu nakrajat na kolieska a uvarit na pare prip. vo vode. Okolo 8 min. Rozmixovat. Dava sa na obed. Dietatko viac ako 1 lyzicku pravdepodobne nezje. Nasa sa prvykrat hned rozplakala, druhy den zjedla 4 lyzicky a potom to uz islo v pohode.

katkas1
20. mar 2012

urcite by som prikrm dala na obed...normalne uvar mrkvu vo vode alebo na pare, mozes aj so zemiakom ja som obom detom davala tak a rozmixuj to. Dcera mi na treti den zjedla na obed plnu porciu takze sme mlieko mohli na obed vysadit a syn zjedol hned na prvykrat celu porciu, je to proste jedak. Ale priprav sa na to ze to bude trvat aj 20 - 30 min kym ti zje celu porciu pretoze nebude vediet papat z lyzicky, takze trpezlivost. Ja som pri oboch urobila tak ze som si namocila malicek do toho prikrmu a asi 3x som im dala takto oblizat a potom pekne na lyzicku, neviem ci to bolo v tom ale nemala som ani z jednym problem co sa tyka prikrmov a este sa mi nestalo ze by nieco nezjedli co im nalozim na tanier. Tak prajem pevne nervy a vela trpezlivosti 🙂A urcite nekrajaj zeleninu na vela malych kuskov, najlepsie je varit v celku kvoli vitaminom a mozes pridat 2 - 3 kvapky oleja, to je kvoli lepsiemu uvolnovaniu vitaminov