Ako prinútiť dieťatko vypiť mliečko?

mey8
17. aug 2022

Ako ste vy svojich drobcov nútili vypiť tych 5 mliečok denne? Môj mi nasilu vypije tie 4. A to tiež tak ze spi.. lebo inak fľašu nechce ani vidieť...a v týchto horúčavách ma to fakt trápi, lebo sa aj extrémne potí ale pije malo mliečka a každý deň trosku čaju možno 50ml.... ako to vy riešite?

evica17
17. aug 2022

@mey8 nenutila som,častejšie som nukala a vypil. Hocikedy som len 30zarobila a dala a pil. Keď som mu raz nnutila,že však horúco a potom ma iba zápchu tak mi to vygrcal. Keď bolo moc teplo,tak trošku osladeneho cajiku, alebo bio šťavy z DM aby mal tekutiny,lebo mne dokázal nepiť ak 9 hodín.

danielahamar
17. aug 2022

Sú deti, kt. pijú mlieko len v spánku. Možno ma veľkú dávku a nechuti mu toľko

mey8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mey8
autor
17. aug 2022

@evica17 ved práveže mu stále vkladám aj každú pol hodinku a on vôbec nechce hneď to vyplúva, a potom po 4 hodinách prípadne keď zaspí tak mi ju stiahne celú. Len mal by mať tých 5x mliečko a sú dni keď ma len 4. A potom tak sladko vonia, lebo mám pocit že je vtedy dehydrovaný... a v noci si to potom doženie a ďalší deň ma opäť slabý na pitie....

banalu
17. aug 2022

To, ze je to niekde napisane, este neznamena, ze to musi vypit! Moja napr. nikdy nevypila tolko kolko bolo na tube, ma 10 mesiacov a doteraz nevypila vacsiu flasu ako 120tku. A absolutne nepapala tolko kolko mala. Aj ked sa kojila, vypila kolko potrebovala a vybavene, najskor o dve hodky chcela znova, inak plakala a odstrkovala bradavku.
Ponukaj pravidelne a ked vidno ze je hladny, takto je sam rozhadzany a nukas mu ked nie je hladny. Babatka maju radi rutinu.
Normalne si stopuj a ponukaj kazde 2-3 h a skus vyskusat aj inu flasu.
Proste su babatka a babatka, niektore jesia viac, niektore menej.

andreafa
17. aug 2022

@mey8 fuuj, nutis decko? Nasilu mu nutis mlieko ?🤮

mjk40
17. aug 2022

Dávať menšie dávky a keď vypije davať viac dávok denne.

nikpa
17. aug 2022

@mey8 nenutila by som ho, keď vypije o jednu dávku menej, nie je to žiadna tragédia, veď pije ešte aj inú tekutinu. Deti nefungujú podľa tabuliek, rešpektuj jeho potreby.

anavixy
17. aug 2022

Dehydratacia sa sleduje inak nez cuchom. 🙂 Moci dost? Nema prepadnutu fontanelu? Suche sliznice?
Dodnes musim rozmyslat ked sa ma pyta niekto kolkokrat pije mlieko. Tolkokrat kolko chce, ma 9 mesiacov a pije tak 4 mesiace po 150ml. Vody vypije mozno poldeci, to je zalostne. Sama pises ze v noci to dozenie, tak kde je problem? Kolko mlieka teda vypije dokopy? Skus davat vodu/caj striekackou, ja davam slivkovou stavu striekackou z nurofenu, aspon tak sa zabavíme aj nieco vypije 🙈 alebo z poharika, to ju bavi tiez (mna uz menej😄)

mia_von_prag
17. aug 2022

Od smädu davaj vodu. Ako si prišla na to že ma vypit 5 fliaš denne? Davaj aj vodu aj mlieko podľa potreby dieťaťa. Nemusíš mu to tlačiť nasilu

whatever1
17. aug 2022

@andreafa Dava mu pocas spanku, to nie je nutenie.