Ahojte prosím neviete nejaké triky ako prinútiť dieta piť vodu? Môj maly pil vodu od svojho prvého mesiaca lebo lekár povedal aby som mu dávala lebo má jednu obličku a je na UM, od 4 mesiaca som mu začala dávať aj cajik niekedy vypil 30 niekedy 50ml no teraz neviem čo sa stalo ale ja horko ťažko do nho dostanem 5ml 😕 skúšala som už aj ovocné stavy no nič všetko odmieta. Má 6 m a papa už prikrmy. Všimla som si že v noci aj 7hod nemá pocuranu plienku, predtým sme každé 3 hod menili plienku. Prosím poraďte čo robiť Dakujem
@andreatytler áno aj ja som skúšala počas jedenia vypije tak max 2 glgy
@simik238 To, že v noci nemá pocikanu, je normálne. Už ma väčší mechúr a v noci už neprebalujem. Teda, nad ranom by mal potom už možno cikat. Ale vraj sa tvorí v noci nejaký hormón, ktorý znižuje tvorbu moču.
Čo sa týka pitia vody, moje deti boli medzi 6-8 mesiacom tiež v takom vakuu. Vodu nevedeli fyzicky piť, ani z lyžičky, ani pohára, ani flase. Našťastie boli kojene, tak som to neriešila. Neviem, ako je to pri UM. ale v 8 mesiacoch už ako tak niečo vypili a v 10 mesiacoch už si drží fľašu s vodou aj sama a pije o sto tristo a ešte aj sama si ju vypýta. Chcela som len povzbudiť, že bude to lepšie... oni sa to učia. Okrem toho, nie je leto, tak ich to toľko nenúti
@basska_b fľašu s mliekom si vie sám držať a pekne pije 😀 áno nad ranom už je tá plienka pocikana a tiež to že nie je pocikana nie je každú noc, cez deň je cikanie normálne. Neviem čo sa stalo lebo vravím do 5m vypil aj vodičku aj cajik niekedy aj keď len 20ml niekedy dal na ex 50ml 🤷🏻♀️
Nám veľmi pomohla fľaška so slamkou. Avent má fľašky od 9 mesiacov. Síce vypije denne tak max 4 dcl vody a čaju dokopy, niekedy viac niekedy menej, ale je to pokrok. Nezabralo na neho nič iné, mám v skrini niekoľko druhov fliaš s náustkom, učiaci pohárik, skúšali sme pohár, zriedené ovocné šťavy a horko ťažko vypil 1dcl vody /čaju. Teraz má syn 16 mesiacov, tak konečne sa ide aj sám od seba napiť. V pura termoske má čaj, v avent má vodu a na striedačku si dá to, načo má chuť
@simik238 Mna este napadlo ze skusit namiesat nejake velmi riedke mliecko, len aby tam citil jeho chut.
@simik238 Viac zrieď umelé mlieko. Chuťovo mu to bude chutiť, a bude tam mat aj viac vody. Ja som tak synovi niekedy dávala viac vody, o 30ml viac vody do 150ml flasky um. Vypil pekne, a nemal problém so stolicou. 🙂
@marianarem vyskusam Dakujem 🙏🙂
@lenkakravcova vyskusam vďaka za radu 🙂
@simik238 Ak tie prikrmy mixujes, urob ich redsie aby aj z toho dostal nejaku vodu a co polievky? Aj tam je vela vody a tiez uhorka surova, zuckina varena su dost vodave... sprav velmi riedky prikrm z nich.
Tiez si myslim ze je to len obdobie... niekedy papa menej, niekedy pije menej... ale u teba je to trochu vaznejsie, kedze ma len jednu oblicku.
Zienky včera vypil cca 80 ml vody 🙏 dala som mu takú teplu ako mliecko a pil raz 5ml potom 10ml cca každé 40min som mu nukala vodu ...až som kludnejsia 🙂 Dakujem krásne za všetky rady
@simik238 Ja som skusala pohar s naustkom, klasicku flasu, striekacku, lyzicku... urcity cas fungovali stamprliky, urcity cas pil normalne z pohara a este aj stale pije ak sa hrame tak ze pijeme na striedacku. Nam sa najviac osvedcila Pura flasa s takym naustkom ale musim nukat aj 30x denne, lebo vzdy si da len 1-2 hlty. Asi pred 2 tyzdnami som zacala nukat vodu pocas jedenia prikrmov a vtedy vypije najviac... 4-5 hltov a vodu, znovu 4-5 hltov a vodu. Tiez pred jedlom a po jedle nukam.