Mam 9 tyzdnoveho syna, ma uz 7.5 kg no moje mliecko mu uz nestaci...dokojim a stale pyta. Cca kazdu hodinu je hladny. Nechcem prestat kojit, no chcem prikrmovat. Kolko sa dava?? Mozem striedat jedno krmenie odomna,druhe umele? Alebo radsej po kazdom mojom este trosku umeleho?
Ahoj, musíš si nájsť systém, ja mám dvojičky tiež po kojení boli hladný, kojila som ráno, na obed a večer, ale stále som musela dokŕmiť UM ( časový interval 3 hod.).
Mám tri deti. Každé jedno som kojila každú pol hodinu až hodinu. Plakali stále. Ani ma nejako nenapadlo riešiť, že sú hladné. Podľa mńa na 9 mesiacov váži až veľa, tak neviem prečo chceš riešiť príkrm s umelým mliekom. Vieš, nie stále dieťa plače preto že je hladné ... jednoducho povedané ... nie ideálne dieťatko máš. Ja som také mala a teda aj mám tri ... 😀
kojit kojit, neprikrmovat. Pises, ze ma 9 tyzdnov a 7,5kg - to je pomerne dost. Nemusi byt hladny, skor potrebuje citit tvoju blizkost. Moje deti boli kojene na poziadanie, malicki skoro stale 🙂 , postupne boli intervaly dlhsie, ale stale to bolo o ich potrebe byt pri mne, so mnou. A ja som im vzdy vyhovela. Oboch som kojila pomerne dlho, prikrmy som postupne zacala pridavat az v 6. mesiaci.
Ahoj. Ked ma malicky len 9 tyzdnov naozaj skusaj kojit na poziadanie hoci aj kazdu hodinu. Tak ako pise evelynm.moj maly to mal v 6 tyznoch. Bol na prsniku kazdu hodinu a to najprv na jednom 15 min. a potom na druhom 15 min. Ale po cca po tyzdni sa to upravilo. Naozaj som cele dni dojcila.... Mozes pocas jedneho dojcenia striedat prsniky aj 5krat, aj to pomaha. Vydrz, uvidis, ze tvorba mlieka sa zvysi. A ako pises, ze maly ma uz 7,5 kg urcite mas velmi kvalitne mliecko a UM nebude nikdy take dobre ako Tvoje 🙂 niekedy je babo nekludne z roznych dovodov a dojcenim sa len potrebuje ukludnit, citi mamu.... Nemusi byt vzy iba hladne. Skus to vydrzat.
Natíska sa mi taká predstava že chceš dosiahnuť to aby ti dieťatko dlhšie vydržalo bez papania - nechcem to napísať tak že nechceš aby ťa otravovalo 😖 keďže má 7,5 kg očividne prospieva pekne a nehladuje 😉 ja by som v takom prípade nedokrmovala nie je na to dôvod, najmä ak má ešte len 9 týždňov a mliečka je dosť..... možnosti máš teda dve, prikladať na požiadanie, alebo ho nasilu (plačom) naučiť že sa papá podľa knižky každé 3 hodiny.
Dojčenie má aj iné funkcie ako dieťa nakŕmiť. Dodáva mu pocit bezpečia, reguluje telesné funkcie ako je zima, teplo, zlepšuje imunitu a xy ďalších vecí ale to už určite vieš...... nie som žiadna kojofilka ale zatiaľ som sa nedopátrala k dôvodu prečo vymeniť materské mlieko za umelé a prečo dieťa fixovať na materiálne veci (hračky napríklad) keď mu môžem byť v čase nepohody oporou ja a ukľudniť ho ako najlepšie viem.
Prajem veľa síl aby ste to zvládli aj bez UM 🙂
podla mna nie striedat kojenie a dokrmovanie, ale ak mas pocit, ze nema dost, tak hned po kojeni mozes skusit dat este trochu umeleho, napr. 60 ml, ak je este hladny, tak si da. ja som tak robila, kym mi nabehlo uplne mlieko.
koji sa normalne, pri takomto malom dietati kojis na poziadanie, takze ked chce za hodinu, tak mu das za hodinu. To neznamena, ze mas malo mlieka a uz vobec nie, ze by potreboval dostat nejake umele. Prikrmy az od pol roka potom 😉
urcite mu tvoje mliecko staci, inak by nemal taku peknu vahu 🙂 nemusi byt hladny, moze byt smadny alebo ta potrebuje citit. Tito drobci strasne rychlo rastu, pyta takto casto papat od narodenia? lebo v urcitych obdobiach rychleho rastu zvyknu deticky zrazu pytat viac.
Ja mam tiez drobca, kt.chuti 🙂 Ale aj ked ho kojim casto, nemam pocit, ze je hlados. Presne ako vravi senta, mozno len chce byt pri tebe a citit ta. Ak pribera, vobec by som UM neriesila. 🙂 Len kojit, kojit, kojit.... 🙂 Mozeme byt rady, ze im tak chutiiii a ze mame vobec mliecko. 😎
Rataj s tym ze vsetky matky ti budu radit aby si kojila a kojila a aj keby mas 24hodin stravit s dietatom na prsniku,nevadi treba kojit a kojit 🙄 ako ja neviem,ked mas pocit ze je dieta hladne a nestaci mu tvoje mlieko,podla navodu mu dorob davku UM a dokrm ho.zacni najnizsou davkou,sama uvidis po akom mnozstve bude syte a spokojne...ja som to tak urobila pri oboch detoch a vyriesilo sa tym vela problemov(plac,nervozita,nespavost).nech si hovori kto chce co chce,je to tvoje babo a pokial ma byt spokojne tak ho kludne dokrm,nieje na tom nic zle
@miska2603 ahoj. Ja len na uvod, ze som za dojcenie, no nie za kazdu cenu - tiez kvoli urcitym problemom (nie s kojenim) mladsiu uz, zial, nekojim... 😔
Tvoj malicky je naozaj este malicky, co sa veku tyka - lebo, ako citam, tak prospieva velmi dobre... ja osobne by som sa poradila s pediatrickou, ako postupovat... dokrmovala by som ho, az keby neprospieval... ja Ta chapem, ze je to "otravne" kazdu hodinku kojit, no mozno je len smadny alebo nevytiahne zadne mlieko, mozno ho skus nechat dlhsie na prsniku alebo mu po vypiti jedneho skus ponuknut aj druhy prsnik, snad vydrzi dlhsie... v tomto veku vsak maju babatka ten zaludocek malicky, takze pytaju castejsie - aj u nas to tak bolo, postupne sa tie intervaly predlzovali, no aj tak to bolo cca. 1,5-2 hodiny (v lete, v tych teplotach potrebovala pit, tak aj kazdych 45 min. az hodina - deti si nevedia zobrat pohar a napustit vodu)... mozno teda len skusit inu tzv. techniku dojcenia a mozno sa vas problem vyriesi...
My sme sa pri prvej dcerke tiez dobre vytrapili... neni to len tak, treba sa to tiez naucit... teraz to uz bolo take automaticke.
Este ma napada, ze chce byt na Tebe a citit Ta - skus nosic, je to super vec... a este v obdobiach tzv. "rastoveho špurtu" pytaju castejsie, ked idu zuby a pod... drzim vam palceky!
Kazdopadne, kedze je taky maly, ja by som sa radsej poradila s pediatrickou, nez mu nieco dam... 😉
Ahoj, ja mam 7týžnového chlapčeka, narodil sa s váhou 4300 g. Tiež je to hladoš. Kojím o dušu ale ked mám pocit, že je hladný tak mu dám umelé mliečko. Troška si cucne a je spokojný. Takže podľa mna môžeš skúsiť dať umelé mliečko.
Aj moj bol kojeny kazdu hodinu az dve a nedokrmovala som.bol spokojny,usmievavy. A takto sme sa kojili az do zavedenia prikrmov,kde sa postupne redukovalo dojcenie.(po6.m.)
on ti aj po dojceni nejak place?