2roky
Prosim poraďte ako prejsť z mix stravy na normálnu ako naučím jesť svoje dieťa nechce pokiaľ to nemá pomixovane som zúfalá 😭
Pridávaj postupne do mixovaného kúsky celého jedla. Najskôr maličké a potom zvyšuj množstvo aj veľkosť. Mne to pri staršom pomohlo, mal problém najmä so zeleninou v polievke.
to som zažila... nemohli sme sa z toho kruhu dostať von... pomohli nám až lieky.... diagnóza.
ale u vás to tak byť nemusí...
Mixuj stále menej.
Postupne - najprv mixované, potom popučené vidličkou na jemno, potom hrubšie, pridávať do toho maličké mäkké kúsky, zväčšovať kúsky, až prejdeš k normálnej strave. Pomedzi to už môže papať chrumky, detské keksíky, čučoriedky, kúsky rajčiniek, ovocia,...nech si cvičí žuvacie svaly, prehĺtanie.
fuha, to uz bolo treba zacat riesit ked malo po roku.... vyvar a do neho tarhonu alebo pismenka, paradajkovu polievku a do nej ryzu... a ked si nalozis na tanier hranolky, kuracie nugety, zeleninu na pasiky, kolac, tak neprejavuje zaujem?
@deti95060810 a aké lieky prosim vás
@heln nie vôbec keď nás aj vidí jesť nezaujíma sa o to
Počkaj dieťa má 2 roky? 😲 Ja že okolo 9-12 mesiacov. Toto čím dlhšie odkladáš, tým ťažšie si potom zvyká. A keď si len tak papá ovocie, chrumky, pečivo,... vonku na ihrisku, v kočíku...tak to zvláda?
U nas praveze absolutne nefungovalo mixovat na hrubsie alebo pridavat do mixovaneho kusky. Uspech mali len kusky do ruky. Dlho to mohli byt len suche pevnejsie veci ako keksik alebo piskota. Az neskor maksie alebo mazlavejsie veci ako cestoviny.
Zoberie maly jedlo aspon do ruky? Ak nie, tak by som zacala tym, my sme to tiez tak robili. Uz zobratie do ruky bol uspech, takze u nas na zaciatku boli len hry a fakt som bola rada, ked sa toho aspon dotkol. Hrami som ho navnadila nakoniec aj na ochutnanie. U nas bol zaklad, aby bola okolo jedla nejaka zabava, dobra nalada, potom bol pristupnejsi.
@lily246 no on vonku keď mu dám niečo ako spomínate vyhodí 🙆♀️ doma keď mu dám kúsok do pusy tak vypľuje ja dám naspäť a zje ale je to hrozne keď nič nechce
Takže on celkovo nemá záujem o jedlo. 🙁 Riešila by som to s pediatričkou, možno by sa mu zišlo zvýšiť vit.B.
Nikdy som nemixovala
Od príkrmov pucila vydlickou a pekne papal
ake stare?
popucit vidlickou? Finger food?