Ako prejsť na celú stravu?

mata30.4
13. aug 2012

Chcem sa opytat moja mala Annie bude mat za tyzden 9 mesiacov stale mixujeme odebik tak sa chcem opytat kedy jej mam zacat pomaly davat jedlo pretlacene vydlickou?Mam pockat az kym nebude mat aj horne zubky?alebo som to uz mala davat skor?ked som jej skusala davat ovocie len tak pretlacene nechcela mi ho jest rozmixovane spapa pekne a ked jej dam nieco do ruky zuzlat napr: mrkvu,uhorku... tak to jej ide tiez..dakujem za rady 😅

veronininika
13. aug 2012

Ahoj,moja malá ma takmer 5 mes., tiež jej mixujem,ale už nechávam aj kúsočky a o chvíľu už budem len pretláčať vidličkou, nech si zvyká 🙂 Moja mamina mi vravela, že keď ja som bola malá, vôbec nemixovala (lebo sme nemali mixér 😀 😀 😀 ), všetko iba pretláčala 😉 Tak skús po trošičke aj ty...

zmrzlinkams
13. aug 2012

ahoj tiež sme pomaly do teraz mixovali ale posledny mesiac som mixovala tak že som nechavala hrudky alebo som urobila zemiakove pyre a do toho som roztlačila mrkvičku vidličkou a tak śom jej dala a ked sme boli na dovl. tak mala tam papala kupvany vyživu trošku jej to nechutilo lebo je zviknuta len na domacu stravu ale tam variť a mixovať malej by bol problem tak musela prijať kupovany tyž. ale ked sme mali my ranajky a večeru tak pomalyčky začala jedavať aj to s nami, rano pekne papala s chlebička natrety bud syrečkom alebo masielkom a ja som jej odštipavala alebo si odkusla ale nevie si to tak odkusnuť ešte ..... a velmi bola spokojna teaz mi doma štrajkovala pár dni a nechcela nič ine len mliečko a jogurtiky a včera som jej skoro po tyž. štrajku ( asi jej zubky zas nejake idu lebo aj viac slinta) dala obedik taky aky sme mali my, mužik bol doma tak sme si všetci sadli za stol a ona sa začala tak tešiť a ked videla že mame nabrate tak som aj jej nabrala robila som vyvar z masko a tak som jej do toho namrvila rožtek krásne spapala všetko a potom papala s mužikom pyre a rezen ale on daval jej len čiste masko a krásne spapala, robila som dezert zo smotani kyslej tortu nepečenu s čerstvymi ovocim broskyne a nektarinky bez kakaka koli malej aj z toho si nakoniec dala pár lyžičiek a vobec jej nevadilo že su tam kusky - no asi tie naše detičky potrebuju nejaku inšpiráciu aby začali papať aj ine ako mixovane som zvedava dnes ako bude obedovať a pritom ona belmi lubi papapať a chutia jej mixovane zeleninove polievočky len poslednej dobe viac vymyšla 🙂 držim palčeky pri skušani 🙂

strapco13
13. aug 2012

ak vidis ze mixovane papa bez problemov, tak mozes zacat pretlacat, staci ak ma dolne zubky, uz vie hryzkat

katren
13. aug 2012

nas Michal ma rok a mesiac, JEDEN zub a nemixujem......pokial je to uvarene domakka, tak to dasienkom problem rozpucit nema problem.... 😉

lypka
13. aug 2012

my sme nemixovali vôbec, od 4 mesiacov len roztláčam vidličkou a malá si vie teraz už pekne požuť aj ked jej nechám celú kocku zemiačika v polievočke a podotýkam, že papa sama len občas ju dokrmim 🙂

mummy01
13. aug 2012

musis skusit ci spapa aj potlacene.Ja som mojim mixovala strasne dlho lebo ich napinalo s kuskovej stravy ale poznam deticky ktorym mamy nikdy memixovali.To zalezi od dietatka....

mirasierra26
16. aug 2012

Ahojte, pocula som o tejto knizke: Polevky a kasicky pro nejmensi, napisala ju Mudr. Judita Hofhanzlova, neviete ci by sa dala niekde tato knizka na nete stiahnut ? Dik za rady.