Ahojte. Chcem sa spytat, niekde sa pise, ze zacneme jednozlozkovym pyre, napr mrkva, to davame 4 dni, potom pridame masko, 4 dni zase(prvy den len 2 lyzicky). Potom k tomuto sa prida ina zeleninka a potom sa to obmiena podla toho co sa k tomu hodi ale teda tento zdroj pise od zaciatku aj masko. Iny zdroj pise po tych 4 dnoch inu zeleninu zvlast napr zemiak, potom zas inu zeleninu. Ako ste to robili vy? Lebo napr mne niektore zeleniny pridu velmi nechutne zvlast, hlavne nerealne spapat z toho celu porciu. A napr 3-4dni ma mrkvu, vsetko ok, potom zavediem napr batat, tak z batatu zas len 2 lyzicky najprv? A z mrkvy ked uz papala cele porcie, tak dokrmit mrkvou? A este sa chcem spytat, neskor, ked sa davaju obilninove kase, zarabali ste ich materskym mlieckom? Alebo davali ste len napr ovocie a do toho ovsene vlocky? Alebo aj tie komercne babatkovske kase? Dakujem ak sa niekomu chce ozrejmit tento gulas😶
Ja som začala cuketou a tekvicou lebo mrkva zvykne zapekať. Potom som prešla všetky možné zeleniny a mäso išlo oveľa neskôr. Zeleninu som pridávala po jednom druhu, keď som vedela že tie predošlé boli ok, ale niekedy som to rovno zamiešala dokopy, nedržala som sa toho že prvý deň čistý jednodruhový príkrm. Ale vždy som sa držala toho, že 3 dni po sebe len 1 nový druh zeleniny.
Obilninové kaše som dával čisté Nominal. Žiadny ochutený ocukrovaný Sunar. A vždy som ich robila s vodou. Žiadne ovocie do obilnín do roka.
Deti majú iné chute ako my, ak chceš aby ti dieťa dobre jedlo, je dôležité mu ukázať čisté chute všetkého cez dochucovadiel, cukru… ja by som tiež často krát nezjedla nejakú prosovú kašu, bez chuti, a syn ju miloval… len tak čistú.
Js osobne som nelyzickovala,hned cela porcia, ale ano jedna vec 3dni
Ja som začala hneď mrkva + zemiak. Čistá mrkva obyčajne deťom nechutí. Keď dom ju hneď dala zo zemiakom tak mi to zjedli. Vôbec som však nečakala 3 dní. Mne zase povedali, že nemám čakať 3 dní, že normálne hneď môžem obmieňať. Na ďalší deň som dala čo som mala. Cuketu, vaječný žĺtok alebo mäso.Niekedy som dávala aj z taniera čo som navarila pre nás. Nevadí aj, keď to bolo trochu osolené. Aj MM a aj UM obsahujú soľ. Tak som ho neriešila. Kaše som nakupovala Nominal.
@bessdonna postupovať ako ty uznáš za vhodné.... my sme nikdy žiadne knižky nečítali a nebol internet.... a deti sú živé a zdravé ...😁😁👍👉👉👉
@daniela2202 vies prva dcera mi nechce papat a uz ma 7.tentokrat to asi chcem robit lepsie
Najprv zelenina ja som davala 3 dni batat, 3 dni mrkvu 3 dni perrzlen a potom kombinacie
My sme vsak 2 mesiace boli na 4 lyzickach az ked uz jedla viac som pridala maso
@bessdonna nejako moc nad tým premýšľaš 😄 ja som dala zemiak 3 dni. Žiadne 2 lyžičky. Skrátka koľko zjedla toľko zjedla. Po 3 dňoch som dala zemiak a mrkvu, zase tri dni. Po 3 dňoch som pridala ďalšiu zeleninu a už len kombinovala. Po niekoľkých druhoch zelenin som k zelenine pridala ovocie. Napr mrkva plus jablko. No a potom mäso.
@bessdonna kazda nova potravina 3 dni. zacinas zeleninou, po cca 2t (kludne aj mesiaci) pridas maso, potom po nejakom case lepok, neskor vajicko a ovocie ide na koniec.
3 dni skusas novu potravinu kvoli pripadnej alergickej reakcii. ked uz budes mat zavedene nejake druhy, mozes kombinovat s novymi.
nemas sa kam ponahlat, hlavne je ochutnavat. do roka je hlavna zlozka stravy dietata mlieko.
ja som zacinala cuketou, je sladkasta, vodnata, konzistencne pripomina mm. potom som dala tekvicu, batat, mrkvu, zemiak atd.
ziadne dochucovanie na zaciatok, dieta sa ma naucit na ciste chute.
prosim ta, fakt si pozri nejake relevantne zdroje, lebo niekto tu ti povie, ze je ok zasvihat 5m decku krupicu s grankom a to este prelozit pribinacikom.
@bessdonna ja som mu dala najskôr do ruky kus mrkvy, potom batat, zemiak, cuketa…..čo prišlo. Prvé som skúšala postupne, následne som pridávala viac. Aj pri vajci som šla najskôr jedna časť, potom druha. Brokolicu mu hneď hodil dole z podložky 😃 bazáru a cukety sa nevedel dojest 🤷♀️kase som mu davala od sunaru. Všetky s vodou. Jedol ich asi mesiac. Mixované veci mu nešli 😃